Hur man hanterar lösenord som sparats av Internet Explorer

Användare som arbetar med ett stort antal tjänster inom Internet(Internet), vet att behovet av att logga in varje gång du besöker en viss tjänst eller webbplats(tjänst eller webbplats) , irriterande. Av denna anledning erbjuder moderna webbläsare dig möjligheten att spara dina lösenord och automatiskt logga in åt dig nästa gång du besöker en webbplats. I den här artikeln visar vi dig hur du hanterar sparade lösenord medan du använder appen. Internet Explorer för Windows 8.1.

Hur du sparar dina lösenord medan du använder Internet Explorer-applikationer(Internet Explorer-appen)

Ansökan Internet Explorer låter dig komma ihåg lösenord för besökta webbplatser. Du kommer dock aldrig att se dina sparade lösenord, vilket gör detta tillvägagångssätt säkrare om någon annan får tillgång till din dator eftersom de aldrig kan se ditt lösenord, som i Firefox eller Krom om du inte har angett ett lösenord. huvudlösenord(huvudlösenord) .

För att lära dig att tvinga fram en ansökan Internet Explorer begäran(app fråga) tillåtelse att spara dina lösenord, läs avsnittet ” Ändra hur Internet Explorer hanterar lösenord(Ändra hur Internet Explorer hanterar lösenord)” i den här artikeln.

Nu varje gång du försöker logga in på en webbplats och gå in användarnamn och lösenord(användarnamn och lösenord), visas en dialogruta som ber om tillåtelse att spara ditt lösenord.

Du kan välja mellan följande alternativ:

Ja(ja) användarnamn och lösenord(användarnamn och lösenord) som du just angav sparas av webbläsaren och nästa gång du försöker logga in på ditt konto på denna webb hemsida, inloggningsformulär(inloggningsformulär) kommer att fyllas i automatiskt.

Inte för den här webbplatsen(Inte för denna sida) – Webbläsaren kommer aldrig mer att be om tillåtelse att spara dina inloggningsuppgifter från denna sida.

Internet Explorer, Windows 8.1, App, Sparade, Lösenord

fråga mig senare(Fråga mig senare) – medan webbläsaren inte kommer att spara dina data, utan öppnar en dialogruta nästa gång du försöker gå in på den här webbplatsen.

Internet Explorer, Windows 8.1, App, Sparade, Lösenord

Hur man klarar sig sparat lösenord(Sparat lösenord) i Internet Explorer-applikation(Internet Explorer-appen)

Ansökan Internet Explorer låter dig se en lista över alla konton som sparats i webbläsaren och ger dig möjlighet att hantera dem.

Öppna appen för att hämta sparade lösenord Internet Explorer och ta upp charmen. Välj “Inställningar”,(Inställningar) och sedan “Alternativ”(alternativ) . Scrolla sedan ner till ” Lösenord(Lösenord)” och klicka på ” Kontrollera(Klara av) ” .

Internet Explorer, Windows 8.1, App, Sparade, Lösenord

Här kan du se en lista över alla webbplatser som webbläsaren har sparat dina inloggningsuppgifter till.

Internet Explorer, Windows 8.1, App, Sparade, Lösenord

För att se de sparade Kontoinformation(kontoinformation) för en specifik webbplats, allt du behöver göra är att klicka eller trycka på dess post i listan.

Internet Explorer, Windows 8.1, App, Sparade, Lösenord

Som du kan se är tillgänglig information kontonamn(Kontonamn) , som innehåller webbplatsen för vilken lösenordet sparades, och Användarnamn(Användarnamn) för detta konto. Du har inte direkt tillgång till det sparade lösenordet.

Internet Explorer, Windows 8.1, App, Sparade, Lösenord

Om du bestämmer dig för att ta bort en post, klicka eller tryck på ” Radera(Ta bort)” under kontoinformationen.

Internet Explorer, Windows 8.1, App, Sparade, Lösenord

Slutsats

För vissa människor kan det vara en skrämmande uppgift att komma ihåg alla lösenord för sina konton, särskilt för webbplatser som de besöker sällan. Av denna anledning, varje webbläsare, inklusive applikationen Internet Explorer , ger dig möjlighet att komma ihåg dina lösenord. Detta kan dock utsätta dig för risker om någon annan använder din dator, eftersom inloggningsformulären kommer att fyllas i automatiskt av webbläsaren, vilket ger din gäst med ett klick för att komma åt dina konton. För att säkerställa att dina inloggningsuppgifter är säkra rekommenderar vi att du använder specialiserad programvara som t.ex LastPass så du behöver bara komma ihåg ett lösenord för alla dina konton.

Användare som arbetar med ett stort antal tjänster på Internet vet att det är irriterande att behöva logga in varje gång du besöker en viss tjänst eller webbplats. Av denna anledning erbjuder moderna webbläsare dig möjligheten att låta dem spara dina lösenord och autoslutföra inloggningen åt dig nästa gång du besöker en webbplats. I den här artikeln kommer vi att visa hur du hanterar dina sparade lösenord när du använder appen för Windows 8.1.

Hur du sparar dina lösenord när du använder Internet Explorer-appen

Appen låter dig komma ihåg lösenorden för webbplatser som du besöker. Du kommer dock aldrig att se dina sparade lösenord, vilket gör det här tillvägagångssättet säkrare om någon annan får tag i din dator, eftersom de aldrig kommer att kunna se ditt lösenord, som de skulle i eller om du inte angav ett huvudlösenord .

För att lära dig hur du får appen att be om tillåtelse att spara dina lösenord, läs avsnittet i den här artikeln.

Nu, varje gång du försöker logga in på en webbplats och du anger ett användarnamn och lösenord, visas en dialogruta som ber om tillåtelse att spara ditt lösenord.

Internet Explorer, Windows 8.1, app, sparade, lösenord

Du kan välja ett av följande alternativ:

– användarnamnet och lösenordet som du just introducerade sparas av webbläsaren och nästa gång du försöker komma in på ditt konto på den webbplatsen kommer inloggningsformuläret att fyllas i automatiskt.

– webbläsaren kommer aldrig mer att be om tillåtelse att spara dina inloggningsuppgifter från denna webbplats.

Internet Explorer, Windows 8.1, app, sparade, lösenord

– webbläsaren kommer inte att spara dina data för tillfället men kommer att dyka upp dialogrutan nästa gång du försöker logga in på den webbplatsen.

Internet Explorer, Windows 8.1, app, sparade, lösenord

Hur du hanterar ditt sparade lösenord i Internet Explorer-appen

Appen låter dig se en lista med alla konton som sparas av webbläsaren och ger dig chansen att hantera dem.

För att komma till dina sparade lösenord, öppna appen och ta fram charmen. Välj och sedan . Scrolla sedan ned till avsnittet och tryck på knappen.

Internet Explorer, Windows 8.1, app, sparade, lösenord

Här kan du se en lista med alla webbplatser som webbläsaren har sparat dina inloggningsuppgifter för.

Internet Explorer, Windows 8.1, app, sparade, lösenord

För att se din sparade kontoinformation för en viss webbplats behöver du bara klicka eller trycka på dess post i listan.

Internet Explorer, Windows 8.1, app, sparade, lösenord

Som du kan se är den tillgängliga informationen , som innehåller webbplatsen för vilken lösenordet sparades och för det kontot. Du har inte direkt tillgång till det sparade lösenordet.

Internet Explorer, Windows 8.1, app, sparade, lösenord

Om du väljer att ta bort posten klickar du eller trycker på knappen under kontoinformationen.

Internet Explorer, Windows 8.1, app, sparade, lösenord

Slutsats

För vissa personer kan det vara svårt att komma ihåg alla lösenord för sina konton, särskilt för webbplatser som de inte besöker ofta. Av denna anledning erbjuder varje webbläsare inklusive appen dig möjligheten att komma ihåg dina lösenord. Detta kan dock utsätta dig för risker om någon annan använder din dator, eftersom inloggningsformulären kommer att fyllas i automatiskt av webbläsaren, vilket gör att din gäst lämnar ett klick från att komma åt dina konton. För att se till att dina inloggningsuppgifter är säkra rekommenderar vi att du använder en specialiserad programvara som , så att du bara behöver komma ihåg ett enda lösenord för alla dina konton.