Hur man hanterar favoriter i webbläsaren Microsoft Edge

Att ha en plats där du kan spara de webbplatser och länkar du besöker ofta är en funktion som finns i alla webbläsare som körs på alla operationssalar (drift) system(System) . Denna funktion kan kallas olika, men oftast fungerar den i samma kapacitet; du finner länken användbar och “spara” den för framtida bruk. Medan Google, den mest använda webbläsaren, hänvisar till dessa länkar som bokmärken, i (Google)Microsoft Edge de kallas de utvalda.

Idag kommer jag att dela med dig av hur du inte bara kan lägga till utan också hantera och organisera dina favoriter i Microsoft Edge för att göra din surfupplevelse smidigare och bekvämare. Innan vi börjar vill jag påpeka att denna guide bygger på Microsoft Edge baserat på Chromium.

Hantera favoriter i Microsoft Edge

Lägg till(Lägg till) webbplatser till webbläsarfavoriter kant

Vi börjar med den enklaste uppgiften – att lägga till favoriter. Det är hur enkelt som helst, allt du behöver göra är att följa dessa steg:

 • Öppna länken du vill lägga till i din favoritlista.
 • I det övre högra hörnet av skärmen ser du en stjärnikon i adressfältet.
 • Genom att klicka på den gör du denna länk till en favorit.
 • Du kan också använda för detta Ctrl+D .
 • Efter att ha sparat länken som “Favoriter(Favorit)” kan du ge den ett kortare och bekvämare namn som du kan komma ihåg för framtida länkar, och välja var du vill spara denna länk från rullgardinsmenyn ” Mapp(mapp)”.

Det finns ytterligare ett par inställningar som låter dig lägga till länkar till din favoritmapp.

Du kan klicka på knappen med tre punkter i popupmenyn Favoriter och klicka på ” Lägg till aktuell flik”(Lägg till aktuell flik) eller ” Lägg till alla flikar(Lägg till alla flikar)” (den sista om du vill lägga till flera flikar i Favoriter samtidigt).

Läsa(Läs). Hur man visar favoritfältet i Microsoft Edge.

Få tillgång till favoriter i Microsoft Edge

För att ställa in när och var du vill kunna komma åt dina favoriter i Edge adressfält måste du följa dessa steg:

 • Efter att ha öppnat Microsoft Edge klicka på knappen med tre punkter för att öppna alternativsidan och klicka på Inställningar.
 • Klicka på Utseende.

 • Skrolla(Bläddra) ner en bit för att hitta alternativet “Visa favoritfält”, bredvid det finns en rullgardinsruta där du har följande tre alternativ:

 1. Är alltid
 2. Aldrig
 3. Endast på nya flikar
 • Välj önskat alternativ och stäng sidan.

Om knappen “Favoriter” inte finns i den övre högra menyn i webbläsaren, gå till ovanstående plats innan ” Utseende(Utseende)” och under “Anpassning av verktygsfält” hittar du alternativet “Visa favoritknapp”. Slå på den och lämna sidan.

Importera Edge Browser till Favoriter

De inställningar jag har pratat om fram till denna punkt är ganska vanliga, de är de vanligaste som används av användare. Men det finns fortfarande ett par möjligheter som folk kan leka med ” Favoriter(Favoriter) » Microsoft Edge . Först(Först) på listan är att importera favoritlänkar från en fil till din webbläsare. För att göra detta, följ dessa steg:

 • Klick(Klick) ” inställningar(Inställningar) och Övrig(Mer) ” (knapp med tre punkter i det övre högra hörnet).
 • Klick(Klick) ” inställningar(Inställningar)” och välj ” Profiler(Profiler)” i alternativlistan till vänster på sidan.
 • Klicka sedan ” Importera(Importera) webbläsardata”, vilket öppnar en dialogruta.

 • I rullgardinsmenyn “Importera från” väljer du ” Favoriter eller (Favoriter)HTML -bokmärkesfil.

Du kan välja att importera annan webbläsarinformation som tillägg, betalningsinformation, webbhistorik etc., inte bara från Google Chrome men också från andra webbläsare som Firefox .

När du har valt inställningarna väljer du Importera(Importera) . Allt du ville överföra kommer att flyttas i bakgrunden.

Läsa(Läs). Var lagras favoriter i Edge-webbläsaren) .

Hur man synkroniserar favoriter till Microsoft Edge

Du kan också länka din webbläsare till ett konto Microsoft för att synkronisera alla dina favoriter till molnet. Detta gör att du kan komma åt dina favoriter från vilken enhet som helst. För att aktivera eller inaktivera synkronisering, följ dessa steg:

 • Öppna inställningar och välj “Profiler”.
 • Klick(Klicka) “Synkronisera” i ” Dina profiler(Dina profiler)”.
 • Klicka här på knappen “Aktivera synkronisering” om den är inaktiverad.

Bekräfta(Bekräfta) dessa inställningar så att dina favoriter synkroniseras i ditt moln och har enkel åtkomst till dem var som helst.

Läsa(Läs) : Hur man sparar alla flikar som bokmärken i Edge.

Organisera favoriter Länkar in Microsoft Edge

Slutligen kommer jag att täcka hur du hanterar dina webbläsarfavoriter. kant för att bättre organisera länkarna du arbetar med och de du jobbar mest med. Här kan du skapa nya favoriter, ta bort dubbletter av bokmärken, radera favoriter och mappar manuellt, etc.

Skapa mappar för favoriter

 • I det övre högra hörnet ser du inställningsikonen Favorit(Favoriter) , som kan nås med Ctrl+Skift+O .
 • Klicka här på “Avancerade alternativ” som representeras av tre punkter. Klicka här ” Kontrollera(Hantera) favoriter “och du kommer att tas till ett separat fönster.

 • Det finns flera alternativ i titeln på det här fönstret; lägg till favoriter, mappar eller visa favoriter som ett fält under adressfältet.
 • Här kan du namnge den nya mappen och spara dina framsteg.

I ytterligare parametrar(Alternativ) » Det finns ett par inställningar till, som att ta bort dubbletter av bokmärken, byta bokmärken från adressfältet eller lägga till flera länkar som bokmärken samtidigt, som alla har diskuterats ovan.

Det här är några av de viktigaste sätten att hantera dina Edge-favoriter och organisera dem enligt dina preferenser.

Ansluten(Relaterat) : Återställ och ta tillbaka Edge Favorites efter återställning av Windows 10 .

Att ha en plats där du kan spara webbplatser och länkar som du ofta besöker är en funktion som finns i alla webbläsare som körs på alla operativsystem. den här funktionen kan ha ett annat namn men fungerar i en liknande kapacitet för det mesta; du hittar en länk som är användbar och du “sparar” den för framtida bruk. Medan Google, den mest använda webbläsaren där ute, kallar dessa länkar för bokmärken, kallas de för Favoriter i Microsoft Edge.

Idag kommer jag att dela med dig hur du kan, inte bara lägga till, utan också hantera och organisera dina favoriter i Microsoft Edge på ett sätt som gör din surfupplevelse mer sömlös och bekväm. Innan vi börjar vill jag bara specificera att den här handledningen är modellerad kring den Chromium-baserade Microsoft Edge.

Hantera favoriter på Microsoft Edge

Lägg till webbplatser till Edge-webbläsarfavoriter

Vi kommer att börja med den mest grundläggande uppgiften, att lägga till en favorit. Det här är hur enkelt som helst, allt du behöver göra är att följa stegen nedan:

 • Öppna länken som du vill lägga till i listan över dina favoriter.
 • I det övre högra hörnet av skärmen ser du en stjärnformad ikon i adressfältet.
 • Om du klickar på den blir den här länken en favorit.
 • Du kan alternativt använda tangentkombinationen Ctrl+D för att göra det.
 • När du har sparat en länk som favorit får du ett alternativ att ge den ett kortare, bekvämare namn som du kan komma ihåg för framtida referenser och även välja platsen där du vill spara denna länk från rullgardinsmenyn Mapp.

Det finns ytterligare ett par inställningar som låter dig lägga till länkar till din favoritmapp.

Du kan klicka på den tre-prickade knappen i Favoriter som visas och klicka på Lägg till aktuell flik eller Lägg till alla flikar (den senare om du vill lägga till flera flikar till dina favoriter samtidigt).

läsa: Hur man visar favoritfältet i Microsoft Edge.

Få tillgång till favoriter på Microsoft Edge

För att anpassa när och var du vill ha tillgång till dina favoriter i Edges adressfält måste du följa stegen nedan:

 • När du öppnar Microsoft Edge, klicka på den tre-prickade knappen för att öppna alternativsidan och klicka på inställningar.
 • Klicka på Utseende.

 • Rulla ner lite för att hitta en inställning som heter “Visa favoritfält”, bredvid vilken finns en rullgardinsmeny där du har följande tre alternativ:

 1. Alltid
 2. Aldrig
 3. Endast på Nya flikar
 • Välj den inställning du föredrar och avsluta sidan.

Om din favoritknapp saknas från den övre högra menyn i webbläsaren, följ platsen som nämnts ovan tills utseende och under avsnittet “Anpassa verktygsfältet” hittar du ett alternativ som kallas “Visa favoritknapp”. Slå på den och lämna sidan.

Importera Edge-webbläsarfavoriter

Inställningarna som jag har pratat om fram till denna punkt är ganska vanliga, de som används oftast av användare. Men det finns ett par fler möjligheter som folk kan leka med i Microsoft Edges favoriter. Först i listan är att importera favoritlänkar från en fil till din webbläsare. För att göra det, följ stegen nedan:

 • Klicka på Inställningar och mer (den tre-prickade knappen uppe till höger).
 • Klicka på Inställningar och välj “Profiler” från listan med alternativ till vänster på sidan.
 • Klicka sedan på Importera webbinformation, som sedan öppnar en dialogruta.

 • Från rullgardinsmenyn ‘Importera från’ väljer du alternativet ‘Favoriter eller bokmärken HTML-fil’.

Du kan välja att importera annan webbläsarinformation som tillägg, betalningsinformation, webbhistorik etc., och inte bara från Google Chrome utan även från andra webbläsare som Firefox.

När du har valt inställningarna väljer du Importera. Allt du ville migrera kommer att flyttas i bakgrunden.

läsa: Var lagras favoriter i Edge-webbläsaren.

Hur man synkroniserar favoriter på Microsoft Edge

Du kan också länka din webbläsare till ditt Microsoft-konto för att synkronisera alla dina favoriter i molnet. Detta gör att du kan komma åt dina favoriter från vilken enhet som helst. För att aktivera eller inaktivera synkronisering måste du följa stegen nedan:

 • Öppna inställningar och välj “Profiler”.
 • Klicka på “Synkronisera” i avsnittet Dina profiler.
 • Klicka här på knappen “Slå på synkronisering” om den är avstängd.

Bekräfta dessa inställningar för att få dina favoriter att synkronisera på ditt moln för att ha bekväm åtkomst till dem överallt.

läsa: Hur man sparar alla flikar som bokmärken i Edge.

Ordna favoritlänkar på Microsoft Edge

Slutligen kommer jag att diskutera hur du hanterar dina favoriter i Edge-webbläsaren för att bättre organisera länkarna som du arbetar med och oftast med. Här kan du skapa nya favoriter, ta bort dubbletter av bokmärken, radera favoriter och mappar manuellt, etc.

Skapa mappar för dina favoriter

 • I det övre högra hörnet ser du en ikon för favoritinställningar, som alternativt kan nås med Ctrl+Skift+O kombinationstangenten.
 • Klicka här på “Fler alternativ”, som representeras av tre punkter. Klicka här på “Hantera favoriter” som tar dig till ett separat fönster.

 • i rubriken i det här fönstret finns ett par alternativ; lägga till favoriter, mappar eller visa dina favoriter som ett fält under adressfältet.
 • Här kan du namnge en ny mapp och spara dina framsteg.

Det finns ett par inställningar till i “Fler alternativ”, som att ta bort dubbletter av bokmärken, växla bokmärken från adressfältet eller lägga till flera länkar som bokmärken på en gång, som alla har diskuterats ovan också.

Det här är några av de primära sätten på vilka dina Edge-favoriter kan hanteras och organiseras efter din bekvämlighet.

relaterad: Återställ och få tillbaka Edge Favorites efter återställning av Windows 10.

Relaterade Artiklar

Back to top button