Hur man hämtar Windows Terminal-appen

Om du DET(IT Pro) -specialist som arbetat med linux macOS och andra operativsystem har du kanske undrat om Windows program Terminal . Innan maj 2019(maj 2019) var svaret nej. Dock sedan dess Microsoft utvecklas aktivt Windows terminal(Windows Terminal), som låter människor använda kommandoradsverktyg och skal som t.ex kommandorad(Kommandotolk) , PowerShell och Windows delsystem(Windows delsystem) för linux ( WSL ) i en applikation. Terminal Windows(Windows Terminal) har flera flikar och möjligheten att skapa dina egna teman och anpassa text, färger, bakgrunder och etiketter. Så här får du Terminal(Terminal) på Windows 10 och Windows 11:

Hur får man en terminal(Windows Terminal) Windows 10

Om du har Windows 10, Windows Terminal tillgänglig som fristående applikation Microsoft Store , som du kan ladda ner och installera själv. För att göra detta, klicka eller klicka på ” Start(Start)” och sedan på brickan Microsoft Store. Om du inte hittar det, sök gärna på ord. “Microsoft Store”(“microsoft store”) och klicka eller tryck på det relevanta sökresultatet.

Öppna Microsoft Store

RÅD.(TIPS:) Om du inte är bekant med Microsoft Store och hur det fungerar, här är 10 saker du kan göra i Microsoft Store för Windows 10 (10 saker du kan göra i Microsoft Store för Windows 10) .

Klicka eller tryck på ” Sök(Sök)” i det övre högra hörnet Microsoft Store och skriv in orden “windows terminal”(“windows terminal”) . Klicka eller tryck sedan på önskad version:

  • Windows Terminal – den senaste stabila versionen av applikationen.
  • Förhandsvisning av Windows Terminal(Windows Terminal Preview) – innehåller de senaste funktionerna när de utvecklas. Var dock medveten om att den här versionen innehåller fler buggar än den stabila versionen.

Hitta Windows Terminal

Hitta Windows Terminal

Du ser sidan (Windows Terminal-sidan)Windows Terminal från Microsoft Store . För att installera programmet, klicka på ” Skaffa sig(Hämta)” eller ” Installera(Installera)” och vänta på att den ska laddas ner och installeras.

Klicka på Hämta

Klicka på Hämta

RÅD.(TIPS:) Fast de flesta ignorerar Microsoft Store , den har användbara applikationer som du kan använda. Se vår lista över de 17 bästa gratisapparna för Windows 10 i Microsoft Store (17 bästa gratisapparna för Windows 10 i Microsoft Store) .

När Windows terminal(Windows Terminal) installerad i Windows 10, klicka på ” lansera(Launch)” för att se den i aktion.

Starta Windows Terminal

Starta Windows Terminal

Du kan också hitta etiketten Windows Terminal i listan över applikationer i menyn ” Start(Startmeny) » genom att bläddra till W.

Genväg för Windows terminal

Genväg för Windows terminal

Hur får man en terminal(Windows Terminal) Windows 11

Du behöver inte göra något för att få Windows Terminal i Windows 11 . Det är en del av operativsystemet som standard.

Du hittar dess etikett i listan alla applikationer i menyn ” (Alla appar)Start(Startmeny) » under W.

Windows 11 levereras med Windows Terminal förinstallerad.

Windows 11 kommer förinstallerat Windows terminal.(Windows Terminal)

Se Windows Terminal i aktion

Efter installation Windows Terminal i Windows 10 du kan se det i aktion. Men, igen, in Windows 11 du har redan det installerat och allt du behöver göra är att köra det. Det märkte vi Windows Terminal har samma version som i Windows 11 såväl som i Windows 10 och det fungerar på samma sätt.

Windows Terminal i aktion

Windows Terminal i aktion

Det är bra att använda alla kommandoradsverktyg från Windows i en snabb, lättanvänd och produktiv applikation. Om du vill ha en snabb visuell rundtur i den här appen, kolla in videon på Youtube Nedan.

Ny Windows-terminal

För att lära dig mer om hur det fungerar rekommenderar vi även detta introduktionsinlägg från Microsoft och deras officiella dokumentationshubb.

Gillar du Windows Terminal?

Det finns andra sätt att få Windows terminal(Windows Terminal). De är dock mycket mer tekniska och är avsedda för mjukvaruutvecklare och systemadministratörer. Metoden vi beskrev borde fungera bra för alla användare. Men om du stöter på problem, vänligen meddela oss i kommentarsfältet. Och innan du går, berätta för oss vad du tycker om det nya terminal(Windows Terminal). Gillar du den mer än den gamla kommandorad(Kommandotolken) eller PowerShell ?

Om du är en IT-proffs som har arbetat med Linux, macOS och andra operativsystem kan du ha frågat dig själv om Windows har ett program. Fram till maj 2019 var svaret nej. Men sedan dess har Microsoft aktivt utvecklat ett som låter människor använda kommandoradsverktyg och skal som kommandotolken, PowerShell och Windows Subsystem for Linux (WSL) i samma app. Den har flera flikar och möjligheten att skapa dina teman och anpassa text, färger, bakgrunder och genvägar. Så här får du i Windows 10 och Windows 11:

Hur man får Windows Terminal i Windows 10

Om du har Windows 10 är den tillgänglig som en fristående app att ladda ner och installera på egen hand. För att göra det, klicka eller tryck på och sedan på brickan. Om du inte hittar det, tveka inte att söka efter orden och klicka eller tryck på lämpligt sökresultat.

Öppna Microsoft Store

Öppna Microsoft Store

DRICKS: Om du inte är bekant med och hur det fungerar, här är 10 saker du kan göra i Microsoft Store för Windows 10.

Klicka eller tryck på knappen i det övre högra hörnet av och skriv in orden. Klicka eller tryck sedan på den version du vill ha:

  • – den senaste stabila versionen av appen.
  • – den innehåller de senaste funktionerna när de utvecklas. Tänk dock på att den här versionen är buggare än den stabila.

Sök efter Windows Terminal

Sök efter Windows Terminal

Du ser sidan från . För att installera appen, tryck på knappen eller och vänta på att den ska laddas ner och installeras.

Tryck på knappen Hämta

Tryck på knappen Hämta

DRICKS: Medan de flesta ignorerar , har den användbara appar som du kan använda. Se vår lista med de 17 bästa gratis Windows 10-apparna i Microsoft Store.

När den är installerad i Windows 10, tryck för att se den i aktion.

Starta Windows Terminal

Starta Windows Terminal

Du kan också hitta genvägen i applistan från när du bläddrar till bokstaven W.

Genvägen till Windows Terminal

Genvägen till Windows Terminal

Hur man får Windows Terminal i Windows 11

Du behöver inte göra något för att få i Windows 11. Det är en del av operativsystemet som standard.

Du kan hitta dess genväg i listan från , under bokstaven W.

Windows 11 levereras med Windows Terminal förinstallerad

Windows 11 levereras med Windows Terminal förinstallerad

Se Windows Terminal i aktion

När du har installerat i Windows 10 kan du se det i aktion. Men återigen, i Windows 11 har du redan det installerat, och allt du behöver göra är att starta det. Vi märkte att det har samma version i både Windows 11 och Windows 10, och det fungerar på samma sätt.

Windows Terminal i aktion

Windows Terminal i aktion

Det är coolt att använda alla kommandoradsverktyg från Windows till en app som är snabb, enkel att använda och produktiv. Om du vill ha en snabb visuell rundtur i den här appen, se YouTube-videon nedan.

Den nya Windows Terminal

För att lära dig mer om hur det fungerar rekommenderar vi även detta introduktionsinlägg från Microsoft och deras officiella dokumentationshubb.

Gillar du Windows Terminal?

Det finns fler sätt att få . De är dock mycket mer tekniska och riktade till mjukvaruutvecklare och systemadministratörer. Metoden vi beskrev borde fungera bra för alla användare. Men om du stöter på problem, låt oss veta i kommentarsfältet. Och innan du går, berätta för oss vad du tycker om det nya. Gillar du det mer än det gamla eller?