Hur man håller webbplatser säkra: hot och hantering av sårbarheter

Att besöka en skadlig webbplats kan vara en av de värsta sakerna som kan hända människor som arbetar på Internet(Internet), speciellt med dem som är intresserade av onlineshopping. Webbansvariga måste vara medvetna om hoten mot webbplatser och deras störande potential, i första hand förlusten av en konsumentbas. Om du driver en webbplats eller blogg måste du vara medveten om de potentiella hoten mot webbplatsen. Den här artikeln talar om hot och deras konsekvenser, några av de metoder som hackare använder för att skada din webbplats, och diskuterar sedan sätt att hålla webbplatser säkra.

Webb – (hemsida) hot(Hot) och dem (deras) effekter(Effekter) eller funktioner

Det är lönsamt för hackare att stjäla människors data och använda dem för personliga ändamål. Vinster kan vara monetära eller abstrakta. Även om hacking, nätfiske och social ingenjörskonst är vanliga metoder, använder hackare också andras webbplatser för att bryta sig in i användarnas datorer och komma åt deras data. Följande bild ger dig en uppfattning om webbplatsens hot.

Därför är webbmasterns uppgift att se till att hans eller hennes webbplats är fri från skadlig kod och sårbarheter. Detta är inte ett lätt jobb, med tanke på att det kan finnas tusentals sidor, och hackaren infogar selektivt kod på vissa sidor. Eftersom detta är en fråga om ditt rykte måste du göra det. Lyckligtvis finns det flera verktyg tillgängliga som kan skanna dina webbplatser dagligen för att ge dig en rapport om infekterad kod och sårbarhetspunkter (som inloggningsskärmar, formulär, etc.).

Dessutom finns webbläsare och webbläsarplugin tillgängliga som ger dig ett larm när du är på väg att besöka en skadlig, infekterad webbplats. Även om du kanske har besökt den här webbplatsen förut, och även om det kan vara svårt för dig att tro att en webbplats du litar på är infekterad, kan den faktiskt vara skadlig utan att webbmastern vet, eftersom en timme tidigare lade en hackare till en kod på webbplatsen.

På tal om värsta tänkbara scenarier – eller webbhotmöjligheter – finns det två huvudsakliga skadeområden:

 1. Webbansvariga kan förlora sin kundbas eftersom besökarnas webbläsare larmar när de försöker besöka deras webbplats; Google och andra sökmotorer kan svartlista en webbplats om de hittar någon skadlig kod när de genomsöker webbplatsen.
 2. Från användarens sida äventyras användarens dator och därmed hans/hennes data, vilket kan leda till identitetsstöld.

Vanliga typer av webbhot

Det vanligaste och mest anmärkningsvärda är klickjackning(clickjacking). I den här metoden placeras ett transparent lager av skadlig kod på en knapp eller video. När du klickar på knappen laddar den ner koden till din dator. Du kanske har sett liknande annonseringsmetoder på webben. -kategori C webbplatser(C-grade) , främst relaterat till piratkopiering, vuxet innehåll, etc.

Sårbarheter för webbomdirigeringar(Webbplatsomdirigering) – webbplatser tillåter hackare att använda omdirigeringar till sin fördel. De kan antingen fånga upp utbytta data eller använda en omdirigering för att omdirigera användare till en nätfiskewebbplats.

Bland andra typer av webbplatser är hot riktade attacker med hjälp av färdiga exploateringssatser(färdiga exploateringssatser) som är lätt tillgängliga på Internet(Internet). Dessa kit tillåter hackare att rikta in sig på vissa (typer av) webbplatser och lägga till skadliga länkar till dem. En annan metod är att skicka e-postmeddelanden till en webbplats med skadliga länkar som kringgår den intet ont anande webmastern för att göra den till en skadlig webbplats.

De senaste attackerna på populära webbplatser visar att även de största webbplatserna är sårbara. Människor som en gång tappat sina referenser kommer sannolikt inte att återvända till webbplatsen igen.

Tänka(Föreställ dig) att ditt företag eller din e-handelswebbplats blir svartlistad och du förblir i mörkret i veckor tills sökmotorer vitlistar den igen. Även om processen att ta bort en webbplats från svartlistning är svår, kan ditt företag överleva om det inte visas i det offentliga området under några veckor?

Läsa(Läs) : Hur man tar bort Coinhive-krypteringsskriptet från din webbplats.

Hur man håller webbplatser säkra

 • Uppdaterad programvara(Uppdaterad programvara): Uppdatera och fixa fullständigt din webbplats serverprogramvara.
 • SSL(SSL-certifikat:) – certifikat: företag som erbjuder säkerhetscertifikat verifierar din webbplats innan de utfärdar ett förtroendecertifikat. Den gröna delen av adressfältet bredvid “https” ger en viss trygghet för webbplatsanvändare.
 • Kryptering:(Kryptering:) använd en säker anslutning för allt användare gör på din webbplats, speciellt om de är inblandade i transaktioner.
 • Uppgradera till EV SSL: (Uppgradera till EV SSL: ) gör detta i valfri del av webbplatsen där kunden kan ange data.
 • Daglig genomsökning av skadlig programvara:(Daily Malware Scan:) du kan använda produkter som skannar dina webbplatssidor efter skadlig programvara utan att minska deras laddningstid. På så sätt kan du ta bort skadlig kod – om någon – innan användare påverkas.
 • Veckovis sårbarhetsbedömning: (Veckovis bedömning av sårbarheter:) kolla upp(Kontrollera) möjliga sårbarheter och implementera ytterligare säkerhet där.

Ovanstående är bara några tips för att hålla din webbplats säker. Den förklarar kort hoten mot webbplatser och deras möjligheter.

Läs nu(Läs nu) : Hur man säkrar en WordPress-webbplats (Hur man säkrar en WordPress-webbplats) .

Senare idag kommer vi att läsa om Drive-by-nedladdningar, och om några dagar hur man säkrar en webbplats. WordPress .

Att besöka en skadlig webbplats kan vara en av de värsta sakerna som kan hända människor som surfar på Internet, särskilt de som är intresserade av att handla online. Webbansvariga måste känna till hot mot och från webbplatser och deras förödande kapacitet – att förlora konsumentbas som den första. Om du driver en webbplats eller blogg måste du veta om de möjliga webbplatshoten. Den här artikeln talar om hoten och deras utfall, några metoder som hackare använder för att kränka din webbplats, och diskuterar sedan sätt att hålla webbplatser säkra.

Webbplatshot och deras effekter eller möjligheter

Hur man håller webbplatser säkra

Det är en lönsam verksamhet för hackare att stjäla människors data och använda dem för personliga vinningar. Vinsterna kan vara monetära eller abstrakta. Även om hacking, nätfiske och social ingenjörskonst är vanliga metoder, använder hackare också andras webbplatser för att äventyra användarnas datorer och komma åt deras data. Följande bild ger dig en uppfattning om webbplatshot.

Det är därför en webbansvarigs uppgift att se till att hans eller hennes webbplats är fri från skadlig kod och sårbarhet. Det är inte ett lätt jobb med tanke på att det kan finnas tusentals sidor och hackaren infogar selektivt koden på vissa sidor. Eftersom det är en fråga om ditt rykte måste du göra det. Lyckligtvis finns det några tillgängliga verktyg som kan skanna dina webbplatser dagligen för att presentera en rapport om infektiös kod och sårbarhetspunkter (som inloggningsskärmar, formulär, etc.).

Dessutom finns webbläsare och webbläsarplugin som utlöser ett larm när du är på väg att besöka en skadlig, infekterad webbplats. Även om du kanske har besökt den webbplatsen tidigare, och även om det kan vara svårt för dig att tro att en webbplats du litar på är infekterad, kan den verkligen vara skadlig utan att webbmastern vet om det – för en timme tidigare lade en hackare till kod till webbplats.

På tal om värsta tänkbara scenarier – eller möjligheterna med webbplatshot – det finns två stora sidor av skadan:

 1. Webbansvariga kan förlora sin kundbas eftersom besökarnas webbläsare utlöser ett larm när de försöker besöka deras webbplats; Google osv. sökmotorer kan svartlista webbplatsen om de hittar någon typ av skadlig kod när de genomsöker webbplatsen.
 2. På användarsidan äventyras användarens dator och därmed hans/hennes data och kan leda till identitetsstöld.

Vanliga typer av webbplatshot

Det vanligaste och mest uppmärksammade är klickjackning. I den här metoden sitter ett transparent lager av skadlig kod på en knapp eller video. När du klickar på knappen laddar den ner koden till din dator. Du kanske har sett liknande metoder för att annonsera på webbplatser i C-grad, mestadels relaterade till piratkopiering och vuxet innehåll, etc.

omdirigering av webbplatsen sårbarheter gör det möjligt för hackare att använda omdirigeringarna för sina vinster. De kan antingen fånga upp data som utbyts eller använda omdirigeringen för att omdirigera användare till en nätfiskewebbplats.

Bland andra typer av webbplatser är hot riktade attacker med hjälp av färdiga exploateringssatser lätt tillgänglig på Internet. Dessa kit gör det möjligt för hackare att rikta in sig på vissa (typer av) webbplatser och lägga till skadliga länkar till dem. En annan metod är att skicka e-postmeddelanden till webbplatsen med skadliga länkar som kringgår den intet ont anande webbmastern för att göra den till en skadlig webbplats.

De senaste attackerna på populära webbplatser tyder på att även de största webbplatserna är sårbara. Människor som en gång förlorar sina referenser kommer sannolikt inte att återvända till webbplatsen igen.

Föreställ dig att ditt företag eller din e-handelswebbplats blir svartlistad och du lämnas i mörkret i veckor tills sökmotorerna vitlistar dem igen. Även om processen för att få en webbplats borttagen från svarta listor är tuff, kan ditt företag överleva om det inte är tillgängligt för allmänheten på flera veckor?

läsa: Hur man tar bort Coinhive-krypteringsskript från din webbplats.

Hur man håller webbplatser säkra

 • Uppdaterad programvara: Håll din webbserverprogramvara helt uppdaterad och korrigerad
 • SSL-certifikat: De företag som erbjuder säkerhetscertifikat kontrollerar din webbplats innan de utfärdar förtroendeintyget. Den gröna delen i adressfältet bredvid “https” ger en viss säkerhet till användarna av webbplatsen.
 • Kryptering: Använd en säker anslutning för allt användare gör på din webbplats, särskilt om de är involverade i transaktioner.
 • Uppgradera till EV SSL: Gör detta i någon del av webbplatsen där kunden kan ange data
 • Daglig skanning av skadlig programvara: Du kan använda produkter som skannar dina webbplatssidor efter skadlig programvara utan att minska deras laddningstid. På så sätt kan du ta bort den skadliga koden – om den finns där – innan användarna påverkas.
 • Veckovis bedömning av sårbarheter: Kontrollera om det finns möjliga sårbarheter och implementera ytterligare säkerhet där.

Ovanstående är bara några tips för att säkra din webbplats. Den förklarar hot mot webbplatser och deras kapacitet i korthet.

Läs nu: Hur man säkrar en WordPress-webbplats.

Senare idag kommer vi att läsa om Drive-by-nedladdningar och om några dagar om hur man håller en WordPress-webbplats säker.

Relaterade Artiklar

Back to top button