Hur man gör VirtualBox VM i helskärm på Windows 10

Om du har installerat operativsystemet på VirtualBox kan du ha stött på ett problem när skärmen virtuell låda för liten. I det här inlägget kommer vi att visa dig hur man gör VirtualBox VM i helskärm i Windows 11/10 . Standard virtuell låda visar det installerade operativsystemet i fönsterläge. Även om du vecklar ut dig virtuell maskin(Virtuell maskin), kommer du inte att kunna komma åt den i helskärmsläge.

Parameter ” Fullskärmsläge(Helskärmsläge) » tillgängligt i menyn « Visa “. (Visa) Men innan du använder den här funktionen måste du tillämpa vissa inställningar på virtuell låda . Om du använder det här läget direkt får du virtuell maskin(Virtual Machine) på en medelstor skärm med svarta kanter som visas i skärmdumpen nedan.

gör virtuell VM helskärm 1

Hur göra VirtualBox VM helskärm in Windows 11/10

För att göra en virtuell maskin virtuell låda(VirtualBox VM) helskärm in Windows 10 måste du installera gäst (VirtualBox Guest) tillägg(Tillägg) VirtualBox på virtuell maskin(Virtuell maskin). Följ stegen nedan för att installera den.

1]Efter att ha startat den virtuella bilar(Maskin) (installerat OS) till virtuell låda gå till ” Enheter > Infoga CD-bild för gästtillägg “.

gör virtuell VM helskärm 2

Läsning(Läs) : VirtualBox Det gick inte att öppna en session för den virtuella maskinen) .

2]Öppna nu dirigent(Filutforskaren) på virtuell maskin(Virtuell maskin) och gå till den här datorn. Där hittar du CD-enhet (D): VirtualBox Guest Additions(CD-enhet (D): VirtualBox Guest Additions)”. Dubbelklicka för att öppna den.

gör virtuell VM helskärm_3

3]När du öppnar den kommer du att se tre appar. Du måste installera ett program som stöds av ditt värdsystems arkitektur.

Först försökte jag installera VBoxWindowsAdditions Guest Addition -amd64 (VBoxWindowsAdditions-amd64)vbox(VBox Guest Addition) men fick ett felmeddelande om att min systemarkitektur inte stöder installation av denna fil.

Efter det försökte jag installera ” VBoxWindowsAdditions-x86 » VBox gästtillägg och det fungerade. Följaktligen(Därav) om du får något fel under installationen amd64 VB gästtillägg(VB Guest Addition) , försök att installera något annat.

Läsning(Läs) : VirtualBox kunde inte registrera och öppna hårddiskavbildningsfilen) .

4]Starta om när installationen är klar virtuell maskin(Virtuell maskin). För att göra detta, klicka bara “Redo(Avsluta) ” . Du behöver inte starta om värden eller huvudoperativsystemet för Windows 10. Efter omstarten går du till ” Visa > Helskärmsläge ” och du kommer att få virtuell(Virtuell) maskin i helskärmsläge.

gör virtuell VM helskärm 6

Allt handlar om hur du kan göra VirtualBox VM helskärm in Windows 10 . Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lösa problemet.

Relaterade länkar som kan hjälpa dig:(Relaterade länkar som kan hjälpa dig:)

Om du har installerat ett operativsystem på VirtualBox kan du ha stött på ett problem där VirtualBox-skärmen är för liten. I det här inlägget kommer vi att visa dig hur man gör VirtualBox VM i helskärm i Windows 11/10. Som standard visar VirtualBox det installerade operativsystemet i ett fönsterläge. Även om du maximerar den virtuella maskinen kommer du inte att kunna komma åt den i helskärmsläge.

gör virtualbox VM helskärm till Windows_10

De Fullskärmsläge alternativ tillgängligt i menyn Visa. Men innan du använder den här funktionen måste du tillämpa vissa inställningar på VirtualBox. Om du använder det här läget direkt kommer du att få den virtuella maskinen på mittskärmen med svarta gränser som visas i skärmdumpen nedan.

gör virtualbox VM helskärm 1

Hur man gör VirtualBox VM i helskärm i Windows 11/10

För att göra VirtualBox VM i helskärm i Windows 10 måste du installera VirtualBox Guest Additions på den virtuella maskinen. Följ stegen nedan för att installera den.

1]Efter att ha startat den virtuella maskinen (installerat operativsystem) i VirtualBox, gå till “Enheter > Infoga CD-bild för gästtillägg.”

gör virtualbox VM helskärm 2

läsa: VirtualBox Det gick inte att öppna en session för den virtuella maskinen.

2]Öppna nu filutforskaren i den virtuella maskinen och gå till den här datorn. Där hittar duCD-enhet (D): VirtualBox Guest Additions.” Dubbelklicka för att öppna den.

gör virtualbox VM helskärm_3

3]När du öppnar den kommer du att se tre applikationer. Du måste installera programmet som stöds av ditt värdsystems arkitektur.

Först försökte jag installera “VBoxWindowsAdditions-amd64” VBox Guest Addition men fick ett felmeddelande om att mitt systems arkitektur inte stöder installationen av denna fil.

Efter det försökte jag installera “VBoxWindowsAdditions-x86” VBox Guest Addition och det fungerade. Därför, om du får något fel när du installerar amd64 VB Guest Addition, försök att installera en annan.

läsa: VirtualBox kunde inte registrera och öppna hårddiskavbildningsfilen.

4]När installationen är klar, starta om den virtuella maskinen. För detta klickar du bara på Slutför. Du behöver inte starta om din värd eller huvudoperativsystem för Windows 10. Efter en omstart, gå tillVisa > Helskärmsläge” och du kommer att få den virtuella maskinen i helskärmsläge.

gör virtualbox VM helskärm 6

Det här handlar om hur du kan göra VirtualBox VM i helskärm i Windows 10. Hoppas den här artikeln hjälpte dig att lösa problemet.

Relaterade länkar som kan hjälpa dig:

Relaterade Artiklar

Back to top button