Hur man gör UPI-betalningar utan internetanslutning: en steg-för-steg-guide

Har detta någonsin hänt dig att du är mitt uppe i att skicka pengar online med Google Pay, Paytm, PhonePe eller någon annan UPI-betalningstjänst och din internetanslutning slutar fungera av någon anledning? Om ja, så kan *99#, en USSD (Unstructured Supplementary Service Data) baserad mobilbanktjänst, vara till stor hjälp för dig. Det låter dig begära och skicka pengar, ändra UPI-PIN och till och med kontrollera kontosaldo utan internetanslutning.

Tjänsten *99# ger banktjänster till alla över hela landet. Den erbjuds av 83 ledande banker och 4 telekomtjänsteleverantörer och kan nås på 13 olika språk inklusive hindi och engelska. Så här kan du ställa in det och göra offline UPI-betalningar.

Ställ in offline UPI-betalningar

  1. Slå *99# på din smartphone eller funktionstelefon. Men se till att du använder samma telefonnummer för att ringa det här samtalet som har kopplats till ditt bankkonto annars fungerar inte den här tjänsten.

  2. Välj sedan din önskat språk och ange din Bank namn.

  3. Du kommer att se en lista över bankkonton som är kopplade till ditt nummer, så välj det du vill använda genom att trycka på rätt alternativ.

  4. Ange nu den sista 6 siffror på ditt betalkort vid sidan av utgångsdatum.

  5. När du väl har konfigurerat det kan du göra UPI-betalningar utan internetanslutning, som förklaras i nästa steg.

Gör offline UPI-betalningar

  1. Ringa *99# på din telefon och gå in 1 att skicka pengar.
  2. Välj önskat alternativ och ange UPI-ID/telefonnummer/bankkontonummer för den person du vill skicka pengar till.
  3. Ange sedan beloppet och din UPI-PIN.
  4. När den är klar kommer din betalning att genomföras och du kommer att debiteras högst Rs. 0,50 per transaktion för att använda *99#-tjänsten.

För närvarande är den övre gränsen för denna tjänst Rs. 5 000 per transaktion. Prova det här och låt oss veta i kommentarerna om detta var användbart.

För fler handledningar, besök vår How To-sektion.


Relaterade Artiklar

Back to top button