Hur man gör små bokstäver i Microsoft Word

I det här inlägget visar vi hur du gör små bokstäver(Små bokstäver) Microsoft Word . Små bokstäver är gemener som liknar versaler men minskade i höjd och tjocklek. De används för att framhäva text, men är mindre dominerande jämfört med versaler. Det betyder att du vill lägga tonvikten på texten, men inte så mycket när du kan använda små bokstäver. De används också ofta för att fånga läsarnas uppmärksamhet och används därmed även i text- och logotypdesign. Small caps skapar i princip en distinkt all-cap-karaktär utan någon visuell röran.

Designers älskar faktiskt small caps eftersom när du använder small caps skapar det harmoni och ser attraktivt ut. Du kan också använda dem för att skapa sidrubriker, sidrubriker och underrubriker, sidfötter, etc., eller önska någon grattis på födelsedagen. Vill du veta hur man får det? Tja, du kan enkelt göra det i Microsoft Word .

Hur man använder versaler i Word

Microsoft Word har många sådana dolda funktioner som vanliga användare inte använder eller snarare inte ens känner till. Små bokstäver(Small Caps) ingår i denna kategori förutom de MS Word har också många andra texteffekter som:

 • Genomstruken
 • dubbel genomstrykning
 • Exponent
 • index

Vi kommer att lära oss om dem alla idag i det här inlägget.

Att använda små bokstäver(Små bokstäver) i dokument Ord :

 1. Öppna ett svart dokument och gå till det övre menybandet.
 2. Gå till ” Hem » och avsnitt « (Hem)Font(Teckensnitt)”, kommer du att se en liten nedåtpil (teckensnittsknapp).
 3. Klick(Klicka) på den här pilen och gå till Effekter
 4. Markera rutan märkt “Small Caps”.
 5. Klicka på OK och du är klar.

På samma sätt kan du markera kryssrutorna streektrough(Striektrough), Dubbel genomstruken, Exponent och Index här. Det finns också en panel förhandsvisning(Förhandsgranska) , där du kan testa texteffekter innan du använder dem. Du kan ställa in vilken texteffekt som helst genom standard(Standard) eller markera eller avmarkera dessa rutor när som helst.

jag använder MS Word version 2016(MS Word Version 2016) men processen är mer eller mindre densamma i alla versioner. Dock i MS Word för Mac det är lite annorlunda.

Hur göra små bokstäver(Små bokstäver) Ord för Mac

 1. Öppna Word-filen
 2. Högerklicka och välj “Teckensnitt”.
 3. Välj “Small Caps”
 4. Klicka på OK.

Hur man konverterar befintlig text till små bokstäver(Små bokstäver)

Om du redan har all din text i normalt teckensnitt och sedan vill ändra den till versaler:

 1. Öppna ett Word-dokument
 2. Markera texten, högerklicka och välj ” Font(Teckensnitt) » .
 3. Markera rutan ” små bokstäver(Små bokstäver)” och tryck på “OK”.

Bästa teckensnitt för små bokstäver

Nu när du vet vad som är små(Små bokstäver) versaler och hur man skapar dem MS Word , kanske du också är intresserad av att lära dig om några av de bästa typsnitten för små bokstäver. Låt mig ta några av dem åt dig här. Några av de mest älskade small cap-teckensnitt som designers älskar inkluderar:

 • Filmkonst
 • Aller Display
 • Optimus Princeps
 • spinverad
 • Datalegreya

Dessa är alla externa typsnitt som inte är tillgängliga i MS Word . Om du vill veta om de bästa typsnitten MS Word för små bokstäver, nedan är några av mina favoriter:

Hur man gör små bokstäver i Microsoft Word

Så nu ser du det små bokstäver(Small Caps) är viktiga och kan användas på olika sätt.

Medan teckensnitt Ord ser ganska bra ut för jobb som sidrubriker, rubriker och önskemål, etc. Om du gillar text- eller logotypdesign, skulle jag föreslå att du köper några bra typsnitt för små bokstäver. Om du redan har använt det, dela det i kommentarerna vilka typsnitt du gillar mest.

Läsa(Läs) : Inaktivera skärmsläckare i Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint.

I det här inlägget kommer vi att visa dig hur du gör små bokstäver i Microsoft Word. Små bokstäver är gemener som liknar de stora bokstäverna men reducerade i höjd och vikt. De används för att framhäva texten men mindre jämfört med versaler. Det betyder att du vill lägga en betoning på texten men inte så mycket, det är då du kan använda de små bokstäverna. De används också ofta för att dra läsarnas uppmärksamhet och används därför även i textdesign och logotyper. Små kepsar skapar i princip alla kepsars särprägel utan visuella störningar.

Designers älskar faktiskt små bokstäver för när du använder de små bokstäverna med versaler skapar det harmoni och ser attraktivt ut. Du kan också använda dem för att skapa titlar, sidrubriker och underrubriker, sidfötter, etc., eller för att gratulera någon på födelsedagen. Undrar hur man får det? Tja, du kan göra det i Microsoft Word lätt.

Hur man gör små bokstäver i Word

Microsoft Word har många sådana dolda funktioner som vanliga användare inte använder eller snarare de inte ens vet om det. Small Caps kommer i den kategorin, förutom dem har MS Word också många andra texteffekter som-

 • Genomstruken
 • Dubbel genomstrykning
 • Exponent
 • Index

Vi kommer att lära oss om dem alla idag i det här inlägget.

Så här gör du små bokstäver i ditt Word-dokument:

 1. Öppna ett svart dokument och gå till det övre menybandet.
 2. Gå till Hem flik och Font avsnitt kommer du att se en liten pil nedåt (teckensnittsknapp)
 3. Klicka på den pilen och gå till Effekter
 4. Markera rutan som säger Small Caps’
 5. Klicka på OK och du är klar.

På samma sätt kan du markera rutorna Striektrough, Dubbel genomstruken, Superscript och Subscript härifrån. Det finns också en förhandsgranskningsruta medan du kan kontrollera texteffekterna innan du använder dem. Du kan antingen ställa in vilken texteffekt som helst som standard eller markera eller avmarkera dessa rutor när du vill.

Jag använder MS Word version 2016 men processen är mer eller mindre densamma i alla versioner. Det är dock lite annorlunda i MS Word för Mac.

Hur man gör små bokstäver i Word för Mac

 1. Öppna Word-filen
 2. Högerklicka och välj “Teckensnitt”.
 3. Välj “Small Caps”
 4. Klicka på OK.

Hur man konverterar befintlig text till små bokstäver

Om du redan har hela texten skriven med normalt teckensnitt och sedan vill ändra den till små bokstäver:

 1. Öppna Word-dokumentet
 2. Markera texten, högerklicka och klicka på Font.
 3. Markera rutan för små bokstäver och klicka på OK.

Bästa teckensnitt för små bokstäver

Nu när du vet vad små bokstäver är och hur du skapar dem i ditt MS Word, kanske du också är intresserad av att veta om några bästa typsnitt för små bokstäver. Låt mig ta några av dem åt dig här. Några av de mest älskade typsnitten för små bokstäver älskade av designers inkluderar-

 • cinematografiska
 • Aller Display
 • Optimus Princeps
 • Spinwerad
 • Datalegreya

Dessa är alla externa typsnitt och är inte tillgängliga på MS Word. Om du vill veta de bästa MS Word-teckensnitten för små bokstäver, nedan är några av mina favoriter-

Hur man gör små bokstäver i Microsoft Word

Så nu ser du att Small Caps är viktiga och kan användas på många olika sätt.

Medan Word-teckensnitt ser ganska anständiga ut för arbeten som sidrubriker, titlar och önskemål, etc, om du gillar text- eller logotypdesign, skulle jag föreslå att du köper några bra typsnitt för små bokstäver. Om du redan har använt en, vänligen dela den via kommentarer vilka typsnitt om dina favoriter.

läsa: Inaktivera startskärm i Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint-program.

Relaterade Artiklar

Back to top button