Hur man gör PowerShell och kommandotolken transparent

Om du ofta använder kommandorad(Kommandotolken) eller PowerShell kanske du är trött på dem ogenomskinlig(ogenomskinlig app) programfönster. De är funktionella, användbara, men också tråkiga. Ett annat problem är att när du arbetar på ett hektiskt kontor kan folk enkelt se vad du skriver på grund av deras opacitet. Om du är en användare Windows 10 , kan du göra en snygg liten anpassning – gör dem genomskinliga till den nivå du behöver. Detta kan göra dem visuellt mer tilltalande för dig, samt göra dem mindre synliga för människor som går runt din dator. Så här gör du cmd och PowerShell transparent:

NOTERA.(OBS:) Denna guide gäller endast för Windows 10 . Det här fungerar inte i Windows 7 eller Windows 8.

Kommando sträng och powershell(Kommandotolken och PowerShell) kan använda transparenseffekter i Windows 10

Ingen som standard PowerShell inte heller kommandorad(Kommandotolk) använd inte transparenseffekter. Deras applikationsfönster är ogenomskinliga och ganska tråkiga.

För att göra dem mer attraktiva kan du installera dem opacitetsvärde(opacitetsvärde) från 30 % till 100 % och gör båda mer transparenta. Ta en titt på skärmdumpen nedan för att se hur de ser ut när opaciteten är inställd på 40 %. Deras opacitetsinställningar är dock oberoende, så kommandorad(Kommandotolken) kan vara ogenomskinlig, och PowerShell transparent eller vice versa.

Transparenta fönster för PowerShell och kommandoradsapplikationer

PS: Känner du igen filmen på tapeten vi sätter på ditt skrivbord? 🙂

Hur göra PowerShell transparent(PowerShell transparent) in Windows 10

Första omgången PowerShell . Högerklicka sedan eller tryck och håll ned titelraden(titelrad) överst programfönster(appfönster) och i menyn som öppnas väljer du ” Egenskaper(Egenskaper) ” .

Åtkomst till PowerShell-egenskaper

I fönstret Windows PowerShell-egenskaper(Windows PowerShell-egenskaper) gå till ” Färger “. (Färger) Där, hitta skjutreglaget Opacitet och flytta den till önskat värde. Fönster applikationer(appfönster) ändrar dess opacitet i realtid och blir transparent för den nivå du ställer in. Hitta rätt transparensnivå(opacitetsnivå) och klicka OK för att spara ändringar.

Ställ in opacitetsnivån för PowerShell

Från och med nu, varje gång du öppnar PowerShell använder den den du ställer in opacitetsnivå. (opacitetsnivå) Gör detsamma för att göra det ogenomskinligt igen procedur(procedur ett) igen och ställ in reglaget opacitet(Opacitet) till 100 %.

Hur göra kommandoraden transparent(Kommandotolken är transparent) in Windows 10

Springa kommandorad(Kommandotolken) (cmd) och högerklicka eller tryck och håll titelraden(titelrad). I menyn som öppnas, gå till ” Egenskaper(Egenskaper) ” .

Åtkomst till CMD-egenskaper

I fönstret kommandoradsegenskaper(Kommandotolkens egenskaper) gå till ” Färger “. (Färger) Hitta skjutreglaget Opacitet och flytta den till önskat värde. Klick(Klicka) eller tryck på OK för att spara ändringar.

Ställ in opacitetsnivån för kommandoraden

Att göra igen kommandorad(Kommandotolken) ogenomskinlig, gör detsamma procedur(procedur ett) igen och ställ in reglaget på ” Opacitet(Opacitet)” med 100 %.

Som transparensnivå(opacitetsnivå) du föredrar för kommandoraden eller PowerShell(Kommandotolk eller PowerShell) ?

Nu vet du hur du gör CMD och PowerShell transparent(CMD och PowerShell transparent) till den nivå du behöver. Experimentera med olika opacitetsvärden, hitta den du gillar bäst, lämna sedan en kommentar nedan och berätta vilken opacitetsnivå du föredrar och varför.

Om du ofta använder eller kan du vara trött på deras ogenomskinliga appfönster. De är funktionella, användbara, men också tråkiga. En annan fråga är att när du arbetar på ett hektiskt kontor kan folk enkelt se vad du skriver, på grund av deras opacitet. Om du är en Windows 10-användare är en fin liten anpassning som du kan utföra att göra dem transparenta till den nivå du vill ha. Detta kan göra dem mer visuellt tilltalande för dig och även svårare att se för personer som går runt din dator. Så här gör du och transparent:

NOTERA: Den här handledningen gäller endast Windows 10. Den fungerar inte i Windows 7 eller Windows 8.

Kommandotolken och PowerShell kan använda transparenseffekter i Windows 10

Som standard, varken eller använd några transparenseffekter. Deras appfönster är ogenomskinliga och ganska tråkiga.

PowerShell och kommandotolken i Windows 10

För att göra dem mer tilltalande kan du ställa in deras opacitetsvärde mellan 30 % och 100 % och göra dem båda mer transparenta. Ta en titt på skärmdumpen nedan för att se hur de ser ut när opaciteten är inställd på 40 %. Deras opacitetsinställningar är dock oberoende, så du kan ha ogenomskinlig medan är transparent, eller tvärtom.

Genomskinliga PowerShell- och kommandotolkappfönster

PS: Känner du igen filmen från tapeten som vi använde på vårt skrivbord? 🙂

Hur man gör PowerShell transparent i Windows 10

Starta först PowerShell. Högerklicka eller tryck och håll sedan ned på namnlisten, på den övre sidan av appfönstret, och gå till menyn som öppnas.

Få tillgång till PowerShells egenskaper

Gå till fliken i fönstret. Hitta skjutreglaget för där och flytta det till önskat värde. Appfönstret ändrar sin opacitet i realtid och blir transparent till den nivå du ställer in. Hitta önskad opacitetsnivå och tryck sedan på för att spara dina ändringar.

Ställ in opacitetsnivån för PowerShell

Från och med nu, varje gång du öppnar , använder den den opacitetsnivå som du har ställt in. För att göra det otransparent igen, följ samma procedur en gång till och ställ in reglaget på 100 %.

Hur man gör kommandotolken transparent i Windows 10

Kör kommandotolken (cmd) och högerklicka eller tryck och håll ned på namnlisten. I menyn som öppnas, gå till .

Gå till CMDs egenskaper

Gå till fliken i fönstret. Hitta skjutreglaget för och flytta det till önskat värde. Klicka eller tryck för att spara dina ändringar.

Ställ in opacitetsnivån för kommandotolken

För att göra det otransparenta igen, följ samma procedur en gång till och ställ in reglaget på 100 %.

Vilken opacitetsnivå föredrar du för kommandotolken eller PowerShell?

Nu vet du hur du gör CMD och PowerShell transparenta, till den nivå du vill ha. Experimentera med olika opacitetsvärden, hitta den du gillar mest och lämna sedan en kommentar nedan och berätta vilken opacitetsnivå du föredrar och varför.