Hur man gör kolumner i Google Dokument

Om du vill lägga till kolumner till Google Dokument(Google Docs), så här gör du det online. Den här funktionen är inte tillgänglig i mobilappar, men du kan visa den i ett dokument tidningsliknande spalter (tidningsliknande kolumner)med Google Dokument(Google Dokument) för webben. Du behöver inga tillägg för detta, eftersom Google Dokument innehåller ett inbyggt alternativ skapat för detta ändamål.

Hur man gör kolumner i Google Dokument

Att skapa eller lägga till kolumner(Kolumner) i stil med tidningar i Google Dokument(Google Dokument), följ dessa steg.

 1. Öppna dokumentet i Google Dokument på din dator.
 2. Välj texten du vill konvertera till kolumner.
 3. Gå till Format > Kolumner.
 4. Välj en kolumnstil från listan.
 5. Välj Mer(Välj fler) alternativ > Intervall > välj ett värde.
 6. Klicka på knappen(Klick) ” Tillämpa(Apply)” för att ändra mellanslag.

Låt oss ta en titt på dessa steg i detalj.

Öppna först dokumentet i Google Dokument på din dator och välj text i dokumentet. Ditt urval måste begränsas till ett stycke. Annars kommer den att slås samman med ett annat stycke.

Gå sedan till ” Formatera” (Formatera ) och välj ” kolumner (Kolumner)”. Här kan du hitta två alternativ – en vy med två kolumner och en vy med tre kolumner.

Hur man skapar eller lägger till kolumner i Google Dokument

Du kan välja ett alternativ enligt dina krav. Efter det bör du kunna hitta kolumnerna i Google Docs-dokument(Google Dokument) . Å andra sidan kan du ändra avståndet mellan två kolumner eller lägga till en rad. För att göra detta, välj ” Extra tillval(Fler alternativ) » till « Format > Kolumner och välj lämpligt värde.

Hur man skapar eller lägger till kolumner i Google Dokument

För att lägga till en rad mellan två kolumner, markera ” Rad mellan kolumner” och klicka på ” (Linje mellan kolumner)Tillämpa (Tillämpa) ” .

Hur konverterar man hela dokumentet till kolumner?

Att konvertera hela dokumentet är ännu enklare än att lägga till en enda kolumn Google Dokument . I guiden ovan har du valt ett visst stycke. Men i det här fallet måste du klicka på ett stycke, gå till ” Format > Kolumner och välj kolumnvyn enligt dina krav.

Hur man skriver in en annan kolumn i Google Dokument(Google Dokument) ?

När du konverterar ett stycke till en kolumn och börjar skriva i den första kolumnen flyttas texten mot den andra eller tredje kolumnen. Det händer att allt görs symmetriskt. Men om du vill lägga till text i en kolumn och inte vill flytta resten av texten till en annan kolumn kan du använda brytfunktionen kolumn . (Kolumn) För att göra detta, välj platsen där du vill lägga till text och gå till menyn ” Infoga > Bryt > Kolumn . Sedan kan du börja skriva.

Hur man lägger till kolumner och rader i Google Dokument ?

Det finns två betydelser av att lägga till kolumner och rader i Google Dokument- lägga till dem i tabellen och lägga till dem som du gjorde tidigare. För att göra det förra, följ den här detaljerade handledningen om att lägga till eller redigera tabeller i Google Dokument (lägg till eller redigera tabeller i Google Dokument) . Annars kan du följa stegen ovan för att lägga till tidningsspalter.

Hur man gör 3 kolumner i Google Dokument ?

Att lägga till två och tre kolumner är inte annorlunda och du kan följa samma guide för att skapa tre kolumner i Google Dokument(Google Dokument) . För att vara specifik kan du välja text i Google Dokument > gå till ” Format > Kolumner > välj en vy med tre kolumner från listan.

Alternativt kan du utöka ” Extra tillval(Fler alternativ) “och välj antalet kolumner från rullgardinsmenyn.

Hur man skapar flera kolumner i Google Dokument(Google Dokument) ?

I Google Dokument(Google Dokument) kan du skapa flera separata kolumner. För att göra detta måste du markera styckena separat och gå till ” Format > Kolumner . Med andra ord måste du upprepa samma steg för att skapa flera kolumner i Google Dokument(Google Dokument) . Efter det kan du lägga till en rad eller ändra avståndet mellan två stycken med samma metod som ovan.

Kan jag göra 4 kolumner i Google Dokument ?

För närvarande i Google Dokument(Google Docs) Det går inte att skapa fyra kolumner. Du kan skapa upp till tre kolumner i Google Docs-dokument(Google Dokument) .

Hur man startar kolumner i mitten av ett dokument Google(Google Doc) ?

Du kan lägga till eller starta kolumner var som helst i dokumentet. Om det finns ett stycke i början eller slutet kan du markera det och skapa en kolumn på samma sätt.

Hur man delar upp en kolumn Google Dokument ?

Du kan dela upp kolumnen Google Dokument(Google Dokument) med hjälp av ” Kolumnbrytning (Kolumnbrytning ) ” ingår i webbversionen Google Dokument(Google Dokument) . För att göra detta kan du placera muspekaren där du vill dela kolumnen från och gå till ” Infoga > Bryt > Kolumn . Den befintliga kolumnen kommer att delas upp i två delar och du kan börja skriva i den första delen utan att ändra utseendet på den andra eller tredje delen.

Hur man tar bort den andra eller tredje kolumnen i Google Dokument(Google Dokument) ?

I Google Dokument(Google Docs) Det går inte att ta bort en kolumn och visa resten av texten i en annan kolumn. Om du tar bort den andra eller tredje kolumnen kommer hela den första kolumnen automatiskt att ta över dessa två kolumner.

Skapa eller lägg till kolumner i Google Dokument inte så svårt, speciellt om den har ett inbyggt alternativ. Låt oss veta om du vill göra mer med den här funktionen.

Läsa: (Läs: )(Hur man skapar en drop Cap i Google Dokument.)

Om du vill lägga till kolumner i Google Dokument, här är hur du kan göra det på webben. Den här funktionen är inte tillgänglig på mobilappar, men du kan visa den tidningsliknande spalter i ditt dokument med Google Dokument för webben. För detta behöver du inget tillägg eftersom Google Dokument innehåller ett inbyggt alternativ som är gjort för detta ändamål.

Hur man skapar eller lägger till kolumner i Google Dokument

Hur man gör kolumner i Google Dokument

Följ dessa steg för att skapa eller lägga till tidningsliknande kolumner i Google Dokument:

 1. Öppna dokumentet i Google Dokument på din dator.
 2. Markera texten du vill konvertera i kolumner.
 3. Gå till Format > Kolumner.
 4. Välj en kolumnstil från listan.
 5. Välj Fler alternativ > Avstånd > välj ett värde.
 6. Klicka på knappen Använd för att ändra mellanslag.

Låt oss kolla in dessa steg i detalj.

Öppna först dokumentet i Google Dokument på din dator och markera texten i dokumentet. Ditt urval måste begränsas till ett stycke. Annars kommer det att slås samman med ett annat stycke.

Gå sedan till Formatera och välj kolumner alternativ. Här kan du hitta två alternativ – vy med två kolumner och vy med tre kolumner.

Hur man skapar eller lägger till kolumner i Google Dokument

Du kan välja ett alternativ enligt dina krav. När du är klar kan du hitta kolumner i ditt Google Dokument-dokument. Å andra sidan kan du ändra avståndet mellan två kolumner eller lägga till en rad. För det väljer du Fler alternativ från Format > Kolumner och välj värdet därefter.

Hur man skapar eller lägger till kolumner i Google Dokument

För att lägga till en rad mellan två kolumner, markera Linje mellan kolumner kryssrutan och klicka tillämpa knapp.

Hur konverterar man hela dokumentet till kolumner?

Att konvertera ett helt dokument är ännu enklare än att lägga till en kolumn i Google Dokument. I den tidigare nämnda guiden valde du ett visst stycke. Men i det här fallet måste du klicka på ett stycke, gå till Format > Kolumner och välja en kolumnvy enligt dina krav.

Hur skriver jag i en annan kolumn i Google Dokument?

När du konverterar ett stycke till en kolumn och börjar skriva i den första kolumnen kommer texten att börja röra sig mot den andra eller tredje kolumnen. Det råkar göra allt symmetriskt. Men om du vill lägga till text i en kolumn och inte vill flytta resten av texten till en annan kolumn kan du använda funktionen Kolumnbrytning. För det, välj en plats där du vill lägga till texten och gå till Infoga > Bryt > Kolumnbrytning. Sedan kan du börja skriva.

Hur lägger man till kolumner och rader i Google Dokument?

Det finns två betydelser av att lägga till kolumner och rader i Google Dokument – ​​att lägga till dem i en tabell och lägga till dem som du gjorde tidigare. För att göra det tidigare, följ den här detaljerade handledningen för att lägga till eller redigera tabeller i Google Dokument. Annars kan du följa ovannämnda steg för att lägga till tidningsliknande kolumner.

Hur gör jag tre kolumner i Google Dokument?

Att lägga till två och tre kolumner är inte olika, och du kan följa samma guide för att skapa tre kolumner i Google Dokument. För att vara specifik kan du markera texten i Google Dokument > gå till Format > Kolumner > välj vyn med tre kolumner från listan.

alternativt kan du utöka panelen och välja antalet kolumner från rullgardinsmenyn.

Hur skapar jag flera kolumner i Google Dokument?

Det är möjligt att skapa flera separata kolumner i Google Dokument. För det måste du välja styckena separat och gå till Format > Kolumner. Med andra ord måste du upprepa samma steg för att skapa flera kolumner i Google Dokument. Efter det kan du lägga till rad eller ändra mellanrum mellan två stycken med samma metod som ovan.

Kan jag skapa fyra kolumner i Google Dokument?

Från och med nu går det inte att göra fyra kolumner i Google Docs. Du kan skapa upp till tre kolumner i ditt Google Dokument-dokument.

Hur startar jag kolumner mitt i ett Google-dokument?

Du kan lägga till eller starta kolumner var som helst i dokumentet. Om det finns ett stycke i början eller slutet kan du markera det och följa samma metod för att skapa en kolumn.

Hur delar man en kolumn i Google Dokument?

Du kan dela en kolumn i Google Dokument med alternativet som ingår i webbversionen av Google Dokument. För det kan du placera muspekaren på en plats där du vill dela kolumnen och gå till Infoga > Bryt > Kolumnbrytning. Din befintliga kolumn kommer att delas upp i två sektioner, och du kan börja skriva i den första sektionen utan att ändra vyn i den andra eller tredje sektionen.

Hur tar jag bort den andra eller tredje kolumnen i Google Dokument?

Det går inte att ta bort en kolumn och visa resten av texten i en annan kolumn i Google Docs. Om du tar bort den andra eller tredje kolumnen kommer hela den första kolumnen automatiskt att ta dessa två kolumner.

Att skapa eller lägga till kolumner i Google Dokument är inte så svårt – särskilt när det har ett inbyggt alternativ. Meddela oss om du vill göra mer med den här funktionen.

Läsa: Hur man skapar en Drop Cap i Google Dokument.

Relaterade Artiklar

Back to top button