Hur man gör ett YouTube-kanalomslag

Om du funderar på att skapa din egen kanal på Youtube(YouTube-kanal), det är lätt att gå vilse i innehållsidéer eller fastna för att skapa det perfekta budget studio(budgetstudio). Planerar så mycket att det är lätt att slarva bort omslaget på din Youtube-kanal(Youtube-kanal).

visuell stil en YouTube-kanal är nästan lika viktig som innehållet den skapar. (YouTube-kanal) Allt från bannern på din YouTube-sida till miniatyrbilden av varje uppladdning kommer att påverka om folk väljer att titta på dina videor.

Den här artikeln kommer att visa dig hur du väljer och gör den perfekta dekorationen. Youtube-kanal(Youtube-kanal).

YouTube-kanaldesign förklaras

Innan du dyker in i de tekniska detaljerna för att skapa ett skydd för din Youtube-kanal(YouTube-kanalbild) , det är värt att veta vad du behöver göra. De viktigaste visuella höjdpunkterna i någon Youtube-kanal(YouTube-kanal) kan delas in i tre delar:

  • Profilbild(En profilbild) – se detta som din kanals logotyp.
  • kanalbanner(En kanalbanner) – En större bild som representerar vad din kanal gör.
  • Anpassade videominiatyrer(Enskilda videominiatyrer) — liknande(Liknande) teman men fristående bilder utformade för att fånga tittarnas uppmärksamhet.

OnlineTechTips YouTube-kanal använder en liknande konststil och färgpalett(konststil och färgpalett) för alla tre element. Avataren har namnet på kanalen. Bannern talar om för dig att det handlar om teknik, och varje miniatyrbild visar exakt vad avsnittet kommer att handla om.

Detta är dock inte bara teknisk(way tech) kanaler. Alla typer av kanaler YouTube använder detta (Youtube)formel för framgång(vinnande formel) , och det är lätt att förstå varför. Profilbild och bannerbild(bild och bannerkonstverk) gör det tydligt vad kanalen handlar om, och varje enskild miniatyr ger en god uppfattning om vem som kommer att vara med i videon och vad den kommer att handla om.

Ta inspiration från andra YouTube-kanaler(YouTube-kanaler)

Ett bra sätt att få idéer för din kanaldesign är att hämta inspiration från andra. 5 Minute Crafts är en av de mest populära kanalerna på Youtube . Deras konst skiljer sig lite från andra kanaler och förlitar sig mest på ljusa färger och bilder snarare än text.

Ett bra sätt att bestämma vad du ska skapa för dig själv är att tänka på vad videoinnehåll(videoinnehåll) du kommer att skapa. Du(Kommer) att synas mycket i kameran? Om så är fallet, är det vettigt att ha din bild (eller teckning) i ett konstverk. Är din kanal mer baserad på konversationer och diskussioner än på bilder? Då är nog en bra idé att använda text!

Även om du i slutändan vill skapa något unikt för din kanal, se(spendera tid) på hur andra kanaler presenterar sig kan vara ett bra sätt att bli inspirerad.

Skapa konstverk med Adobe Spark

När du har bestämt dig för hur din kanal ska se ut är det dags att välja verktygen för att skapa utseendet på din Youtube-kanal(Youtube-kanal).

Adobe Spark är en onlineredigerare för att skapa enkel grafik och webbsidor. Detta är ett av de enklaste alternativen. design för YouTube(YouTube-konstverk) eftersom det erbjuder ett brett utbud av mallar för banners, konstverk och logotyper.

Med ett lättanvänt gränssnitt och många alternativ för att anpassa bilder efter dina önskemål är det lätt att se varför så många människor använder Gnista för allt ditt arbete med sociala medier. Adobe Spark erbjuder en två månaders gratis provperiod, varefter du kommer att debiteras $11,59 per månad för tjänsten.

Gratis skapande alternativ YouTube-kanaldesign(YouTube Channel Art)

Om du letar efter ett lättanvänt illustrationsverktyg för en budget kan Canva vara något för dig. Detta är en gratistjänst att använda för att designa grafik, inklusive banners och miniatyrer Youtube.

Som ett gratis alternativ förväntas du göra lite mer arbete än med en betalprodukt som t.ex Adobe Spark men som videon ovan från GCFLearnFree.org visar är det fortfarande ett enkelt och snabbt alternativ för att skapa fantastisk konst.

DIY-alternativ

Det bästa sättet att få det perfekta utseendet för ditt arbete är att använda bildredigeringsprogram som t.ex Adobe Photoshop . Du kommer att ha många fler redigerings- och filtreringsalternativ än någon av de gratis eller betalda alternativen ovan. Ännu viktigare, du kommer att ha fullständig kontroll över filstorlek och mått(filstorlek och mått) för den färdiga produkten.

Om du inte har tillgång till photoshop , många kraftfulla och gratis bildredigerare finns tillgängliga. Lär dig grunderna i editorn GIMP-bilder(GIMP-bild) ger dig alla färdigheter du behöver för att skapa vackra och unika illustrationer för din Youtube-kanal(Youtube-kanal).

Att gå in på den här vägen kommer att innebära att du måste hitta dina egna bilder och grafik, men med så många fantastiska och gratis webbplatser med fotografier(lagerbild) Du har mycket att välja på!

YouTube-kanalbild i siffror

Oavsett vilket sätt du väljer att arrangera ditt konstverk måste det uppfylla följande villkor:

  • Bilden måste vara minst 2048 pixlar bred och 1152 pixlar hög (även om Youtube rekommenderar 2560 x 1440 pixlar(x 1440px) ) .
  • filstorlek(s filstorlek) bilder får inte överstiga 6 megabyte (MB) .

En annan viktig sak att tänka på är hur mycket din kanalbanner(kanalbanner) kommer att synas. Googles guide för att skapa YouTube-banners visar vilka delar av en bild som är synliga på datorer, smarta enheter och TV-apparater.

Din kanalprofilbild är länkad till din Google-konto(Google-konto) och måste vara minst 180 x 180 pixlar. Oroa dig inte om den är större Google kommer att ändra storlek på den åt dig.

Miniatyrer måste vara 1280 x 720 pixlar och inte större än 2 MB. Tänk på att dessa bilder kommer att synas på olika enheter. All text ska vara lätt att läsa även på en liten smartphone.

Kreativitet till YouTube Artwork(YouTube-konstverk)

Kanallansering på Youtube(YouTube-kanalen) är ett bra sätt att kreativt utmana dig själv. Tillsammans med de grafiska designelementen i ditt konstverk kommer du att lära dig andra värdefulla färdigheter som videoredigering och att tala inför publik.

Om du funderar på att starta din egen YouTube-kanal är det lätt att gå vilse i idéer om innehåll, eller besatt av att bygga den perfekta budgetstudion. Med så mycket att planera är det lätt att försumma din YouTube-kanalbild.

En YouTube-kanals visuella stil är nästan lika viktig som innehållet den skapar. Allt från bannern på din YouTube-sida till varje uppladdnings miniatyr kommer att påverka om folk väljer att titta på dina videor.

Den här artikeln visar dig hur du bestämmer dig för och gör det perfekta konstverket på YouTube-kanalen.

YouTubes kanalbild förklaras

Innan du går in på de tekniska detaljerna för att faktiskt skapa din YouTube-kanalbild är det värt att lära dig vad du behöver göra. De huvudsakliga visuella punkterna för alla YouTube-kanaler kan delas in i tre delar:

  • En profilbild – se det här som din kanals logotyp
  • En kanalbanner – en större bild som representerar vad din kanal gör
  • Individuella videominiatyrer – Liknande teman men fristående bilder utformade för att locka tittarna.

OnlineTechTips YouTube-kanal använder en liknande konststil och färgpalett för alla tre elementen. Profilbilden visar kanalens namn. Bannern talar om för dig att det handlar om teknik, och varje miniatyr visar specifikt vad som kommer att pratas om i avsnittet.

Detta är dock inte bara hur tekniska kanaler gör det. Alla typer av YouTube-kanaler använder denna vinnande formel, och det är lätt att förstå varför. Profilbilden och bannerkonstverket gör det tydligt vad kanalen handlar om, och varje enskild miniatyr ger en god uppfattning om vem som kommer att vara med i videon och vad den kommer att handla om.

Få inspiration från andra YouTube-kanaler

Ett bra sätt att få idéer till din kanals konstverk är att hämta inspiration från andra. 5 Minute Crafts är en av de mest populära kanalerna på YouTube. Deras konst skiljer sig något från andra kanaler och förlitar sig mest på starka färger och bilder snarare än text.

Ett bra sätt att bestämma vad du ska skapa för dig själv är att tänka på vilken typ av videoinnehåll du ska skapa. Kommer du att vara mycket på kameran? Om så är fallet, är det vettigt att ha en bild (eller teckning) av dig själv i konstverket. Är din kanal mer baserad på samtal och diskussion än på bilder? Då är nog en bra idé att använda text!

Även om du i slutändan vill skapa något unikt för din kanal, kan det vara ett bra sätt att bli inspirerad att spendera tid på att titta på hur andra kanaler presenterar sig.

Skapa konstverk med Adobe Spark

När du har bestämt dig för hur du vill att din kanal ska se ut, är det dags att välja verktygen för att skapa din YouTube-kanalbild.

Adobe Spark är en onlineredigerare för att skapa enkel grafik och webbsidor. Det är ett av de enklaste alternativen för YouTube-konstverk, eftersom det har ett stort utbud av mallar för banners, miniatyrer och logotyper.

Med ett lättanvänt gränssnitt och många alternativ för att justera bilder efter dina önskemål, är det lätt att se varför så många människor använder Spark för alla sina konstverk på sociala medier. Adobe Spark erbjuder en två månaders gratis provperiod, varefter du kommer att betala 11,59 USD per månad för tjänsten.

Gratis alternativ för att skapa YouTube Channel Art

Om du letar efter ett lättanvänt verktyg för att skapa konstverk på en budget, kan Canva vara något för dig. Det är en gratistjänst att använda för att designa grafik, inklusive YouTube-banners och miniatyrer.

Som ett gratis alternativ förväntas du göra lite mer av arbetet än med en betald produkt som Adobe Spark, men som videon ovan från GCFLearnFree.org visar är det fortfarande ett enkelt och snabbt alternativ för att skapa fantastisk konst.

DIY-alternativet

Det bästa sättet att få ditt konstverk att se perfekt ut är att använda bildredigeringsprogram som Adobe Photoshop. Du kommer att ha många fler redigerings- och filtreringsalternativ än i något av de kostnadsfria eller betalda alternativen ovan. Ännu viktigare är att du har fullständig kontroll över filstorleken och dimensionerna för den färdiga produkten.

Om du inte har tillgång till Photoshop finns massor av kraftfulla och gratis bildredigerare tillgängliga. Att lära sig grunderna i GIMP-bildredigeraren ger dig alla färdigheter du behöver för att skapa vackra, unika konstverk för din YouTube-kanal.

Att gå den här vägen kommer att innebära att du måste hitta dina egna bilder och grafik, men med så många fantastiska och gratis fotosajter där ute, har du mycket att välja mellan!

YouTube-kanalbild i siffror

Oavsett vilket sätt du väljer att göra ditt konstverk måste det uppfylla följande villkor:

  • Bilden måste vara minst 2048 pixlar bred och 1152 pixlar hög (även om YouTube rekommenderar 2560 x 1440 pixlar)
  • Bildens filstorlek måste vara mindre än 6 megabyte (MB)

En annan viktig sak att tänka på är vilken del av din kanalbanner som kommer att vara synlig. Googles guide för att skapa YouTube-banners visar vilka delar av bilden som är synliga på datorer, smarta enheter och tv-apparater.

Din kanals profilbild är länkad till ditt Google-konto och måste vara minst 180 x 180 pixlar. Oroa dig inte om den är större, Google kommer att ändra storlek på den åt dig.

Miniatyrer bör vara 1280x720px och mindre än 2 MB i storlek. Kom ihåg att dessa bilder kommer att ses på en mängd olika enheter. All text ska vara lätt att läsa även på en mindre smartphone.

Bli kreativ med YouTube Artwork

Att starta en YouTube-kanal är ett bra sätt att utmana dig själv kreativt. Vid sidan av dina konstverks grafiska designelement kommer du att lära dig andra värdefulla färdigheter som videoredigering och att tala inför publik.