Hur man gör en QR-kod

Du har förmodligen redan sett QR-koden. De är fyrkantiga, oftast svarta, har några små rutor i hörnen och innehåller massor av vågiga linjer eller prickar som får dig att undra vad du ska göra med dem.

Vad är en QR-kod?

QR-koder är en förkortning för koder snabbt svar(Snabbt svar) . Precis som en streckkod skannas i en butik för att hitta prisinformation, kan en QR-kod skannas för att hitta vad som döljer sig bakom dessa obskyra mönster.

Den enda skillnaden är vad en QR-kod kan göra vem som helst, inte bara företag. (vem som helst) Det finns flera saker du kan göra med en QR-kod.

Vem som helst kan skapa en QR-kod och vem som helst kan skanna den. Nedan kommer vi att titta på varför någon kanske vill använda en QR-kod, hur man läser den själv, hur man skapar sin egen QR-kod för att öppna bilder, URL(URL) -adresser och mycket mer.

Använda en QR-kod(användning av QR-koder)

QR-koder är visuella genvägar för mer information. Som du kommer att lära dig nedan, när du skapar din egen QR-kod, kan de användas av flera skäl, till exempel för att ge snabb åtkomst till URL -adress för att öppna en specifik webbsida vid skanning.

QR-koder kan också visa text eller kontaktinformation, utlösa ett nytt textmeddelande, e-post eller telefonsamtal. Platsinformation och till och med Wi-Fi-uppgifter kan nås från en QR-kod, bland annat med hjälp av en QR-kod.

Här är några fler ställen där fördelarna med QR-koder är uppenbara:

 1. Visitkort kan skannas med en QR-kodläsare för att ta dig till en persons webbplats, se deras portfölj, visa deras telefonnummer eller sociala mediesidor och mer.
 2. Produkter som klädetiketter kan peka på en sida Facebook eller företagswebbplats.
 3. Routrar kan använda QR-koder för att snabbt och enkelt koppla ihop en enhet med en mobilapp.
 4. Kvitton kan skrivas ut med en automatiskt genererad QR-kod för att uppmuntra en kund att göra en undersökning eller lyfta fram återbetalningsmöjligheter.
 5. Mobila betalningsappar som Cash App använder QR-koder för att enkelt göra betalningar till andra användare.
 6. Reklambrev kan använda en QR-kod för att dirigera dig till en webbsida med en speciell kupong eller till en textruta för detaljer tryckta med finstilt.
 7. Ansökningar(Appar) och webbplatser använder QR-koder för enkel inloggning. WhatsApp Web och Messages for Web är bara två exempel på webbplatser som genererar QR-koder som läses av sina respektive applikationer för att skicka inloggningsinformation till en dator.

Alla som har tillgång till koden behöver bara skanna den för att se vad som finns bakom den.

Hur man skannar en QR-kod(Hur man skannar en QR-kod)

Det enklaste sättet att skanna en QR-kod är med din telefon. Öppna kameraappen och fokusera på en QR-kod, oavsett om det är en kod från din dator eller TV, eller en QR-kod som fysiskt finns framför dig.

Du kan behöva trycka på QR-koden en gång för att kameran ska känna igen att du vill läsa den och tryck sedan på popup-fönstret som förklarar vad koden gör.

Om din kameraapp inte stöder QR-kodläsning eller om du behöver en dedikerad app för det, överväg QR Code Reader för Android eller QR Reader för iPhone (QR Reader för iPhone) . Dynamsoft Barcode Reader (Dynamsoft Barcode Reader) kan skanna QR-koder från en dator.

Hur man gör en QR-kod(Hur man gör en QR-kod)

Det finns så många QR-kodgeneratorer där ute att vi helt enkelt inte kan lista dem alla, så vi ska nämna några av de bästa.

Det enklaste sättet att skapa en QR-kod är att använda QRCode Monkey (QRCode Monkey) eftersom det ger många alternativ. Du kan välja någon av dessa flikar på den här webbplatsen för att generera en QR-kod med denna information:

 • URL
 • TEXT
 • EL. ADRESS
 • TELEFON
 • SMS
 • VCARD
 • MECARD
 • PLATS
 • FACEBOOK
 • Twitter
 • YOUTUBE
 • WI-FI
 • HÄNDELSE
 • BITCOIN.

Här är ett exempel som visar hur man genererar en QR-kod för att skapa ett e-postmeddelande:

 1. Öppna EMAIL-sidan på QRCode Monkey.
 2. Ange din e-postadress på första raden, följt av ämnet och brödtexten i meddelandet.
 3. Ställ in färger, lägg till en bild eller anpassa designen på QR-koden.
 4. Välj en kvalitetsinställning från låg, 200×200 pixlar, till hög kvalitet, upp till 2000×2000 pixlar.
 5. Välj ” Skapa QR-kod»(Skapa QR-kod ) för att se den, eller ” Ladda ner PNG(Ladda ner PNG) » för att ladda ner QR-koden.

Om du inte gillar QRCode Monkey , kan du prova andra QR-kodgeneratorer som goqr.me , the-qrcode-generator.com eller qr-code-generator.com . Vissa av dem stöder unika funktioner som att spela en låt med en QR-kod, visa PDF -fil, möjligheten att ge feedback eller visa ett bildgalleri.

QR-kodläsarna som nämns ovan Android och iPhone kan också användas för att generera QR-koder.

Du har säkert sett en QR-kod förut. De är kvadratiska, vanligtvis svarta, har några mindre kvadrater i hörnen och innehåller massor av snirkliga linjer eller prickar som får dig att undra vad i hela friden du ska göra med det.

Vad är en QR-kod?

QR-koder är en förkortning för Snabbt svarkoder. Ungefär som hur en streckkod skannas i en butik för att leta upp prisinformation, kan en QR-kod skannas för att gräva upp vad det än är som döljer sig bakom dessa obegripliga design.

Den enda skillnaden är att det kan göra en QR-kod, inte bara ett företag. Det finns flera saker du kan få en QR-kod att göra.

Vem som helst kan skapa en QR-kod, och vem som helst kan skanna en också. Nedan kommer vi att titta på varför någon skulle vilja använda en QR-kod, hur du läser en själv, hur du gör din egen QR-kod för att öppna bilder, webbadresser och mycket mer.

QR-kod används

QR-koder är visuella genvägar till mer information. Som du kommer att lära dig nedan när du gör din egen QR-kod kan de användas av flera skäl, till exempel för att ge snabb åtkomst till en URL, så att en specifik webbsida öppnas när den skannas.

QR-koder kan också avslöja text- eller kontaktinformation, starta ett nytt textmeddelande, e-post eller telefonsamtal. Platsdetaljer och till och med WiFi-uppgifter kan nås från bland annat en QR-kod.

Här är några andra platser där fördelarna med QR-koder är tydliga:

 1. Visitkort kan skannas av en QR-kodläsare så att du förs till personens webbplats, får deras portfölj, visas deras telefonnummer eller sociala medier, etc.
 2. Produkter som klädetiketter kan peka på en Facebook-sida eller företagswebbplats.
 3. Routrar kan använda QR-koder för att göra det snabbt och enkelt att para ihop enheten med mobilappen.
 4. Kvitton kan skrivas ut med en automatiskt genererad QR-kod för att uppmuntra kunden att svara på en undersökning eller lyfta fram cashback-möjligheter.
 5. Mobila betalningsappar som Cash App använder QR-koder för att enkelt göra betalningar till andra användare.
 6. Reklambrev kan använda en QR-kod för att peka dig till en webbsida med en speciell kupong, eller till ett textblock för finstilta detaljer.
 7. Appar och webbplatser använder QR-koder för sömlösa inloggningar. WhatsApp Web och Messages for Web är bara två exempel på webbplatser som genererar QR-koder som läses av deras respektive appar för att skicka inloggningsuppgifter till datorn.

Alla som har tillgång till koden behöver bara skanna den för att se vad som finns bakom den.

Hur man skannar en QR-kod

Det enklaste sättet att skanna en QR-kod är med din telefon. Öppna kameraappen och fokusera på QR-koden, oavsett om det är en från din dator eller TV eller en QR-kod som finns fysiskt framför dig.

Du kanske måste trycka på QR-koden en gång så att kameran känner igen att du vill läsa den, och tryck sedan på popup-fönstret som förklarar vad koden gör.

Om din kameraapp inte stöder läsning av QR-koder eller om du vill ha en dedikerad app för det, överväg QR Code Reader för Android eller QR Reader för iPhone. Dynamsoft streckkodsläsare kan skanna QR-koder från en dator.

Hur man gör en QR-kod

Det finns så många QR-kodgeneratorer där ute att vi helt enkelt inte kan lista dem alla, så vi kommer att nämna de bästa.

Det enklaste sättet att skapa en QR-kod är med QRCode Monkey eftersom det ger många alternativ. Du kan välja någon av dessa flikar på den webbplatsen för att skapa en QR-kod med denna information:

 • URL
 • TEXT
 • e-post
 • TELEFON
 • SMS
 • VCARD
 • MECARD
 • PLATS
 • FACEBOOK
 • TWITTER
 • YOUTUBE
 • WIFI
 • HÄNDELSE
 • BITCOIN.

Här är ett exempel som visar hur man bygger en QR-kod för att skapa ett e-postmeddelande:

 1. Öppna EMAIL-sidan på QRCode Monkey.
 2. Skriv din e-postadress på första raden, följt av ett ämne och sedan brödtexten i meddelandet.
 3. Ställ in färger, lägg till en bild eller anpassa designen på QR-koden.
 4. Välj en kvalitetsinställning: allt från låg, 200×200 pixlar till hög kvalitet, så mycket som 2000×2000 pixlar.
 5. Välj Skapa QR-kod för att förhandsgranska det, eller Ladda ner PNG för att ladda ner QR-koden.

Om du inte gillar QRcode Monkey kan du prova några andra QR-kodgeneratorer som den på goqr.me, the-qrcode-generator.com eller qr-code-generator.com. Vissa av dessa stöder unika funktioner som att låta QR-koden spela upp en låt, visa en PDF, tillåta feedback eller visa ett galleri med bilder.

Android och iPhone QR-kodläsare som nämns ovan kan också användas för att göra QR-koder.