Hur man gör en minecraft-server

Minecraft är ett av de mest populära videospelen i världen där du kan skapa hela världar som pixlade voxlar. Inte bara ett spel, utan också ett verktyg för modders att expandera på och ett sätt att lära barn hur man kodar. För dem som är intresserade av den fullständiga upplevelsen finns en plattform för att skapa sin egen minecraft-servrar(Minecraft Server) .

För de nya Minecraft det kan vara bättre att börja din resa med ett köp spel och hoppa(spel och hoppa) in i det. Detta kommer att hjälpa dig att bli mer bekant med vad spelet har att erbjuda. Men om du lever ett djärvt liv och vill ha allt utan träningshjul, kommer den här artikeln att ge en guide till att bygga minecraft-servrar(Minecraft-server) använder operativ system (operativ system)Windows 10 .

Hur man gör en minecraft-server(Hur man gör en Minecraft-server)

Att ställa in ordentligt minecraft server(Minecraft-server), du behöver lite teknisk kunskap. Grundläggande förståelse dator- och nätverkskoncept(dator- och nätverkskoncept) kommer att räcka långt inom serverhantering.

Ta dig tid att bli bekant med användningen kommandorad(kommandorad), ditt system, nätverk och routerkonfigurationer och en del grundläggande nätverk. Du kommer också att vilja avgöra om du planerar att springa minecraft server(Minecraft-server) från hemma eller föredrar(hem eller hellre) värd för det. Var medveten om att värd för din egen server kan resultera i din hemnätverk(hemnätverket) kommer att vara öppet för hela världen.

För hemmet Minecraft-server överväg att använda (minecraft server)skrivbordssystem(skrivbordssystem) medel eller hög nivå. Om du planerar att spela Minecraft på samma maskin som servern, detta rekommenderas inte. Detta kan dock göras om ditt system har allvarlig kraft. En Ethernet-inställning krävs också för tillförlitlighet.

Att vara värd för din server kräver vanligtvis en månadsavgift från tjänsteleverantör(tjänsteleverantör) . Detta befriar dig från att behöva sköta ditt eget serverhårdvara(serverhårdvara). Virtuella privata servrar är idealiska för små samhällen som inte behöver mycket resurser. För en mer folkrik gemenskap finns det alltid dedikerade serveralternativ.

Skapa en Minecraft-server på Windows 10(Gör en Minecraft-server på Windows 10)

Se först till att du har den senaste versionen Java .

 • Windows-sökning(Windows Sök) ( aktivitetsfältet(Taskbar) ) enter Java . Om Java är installerat ser du i sökresultaten ” Konfigurera Java. (Konfigurera Java) Du kan sedan välja att den ska visas java kontrollpanel(Java Kontrollpanel) , som kommer att specificera versionsnummer(versionsnummer) . Om en Konfigurera Java inte visas måste du ladda ner och installera den senaste versionen (ladda ner och installera den senaste versionen) .

 • När den här uppgiften är klar vill du bestämma var alla filer ska lagras. Minecraft. Skapa en mapp på din PC där alla filer kommer att lagras Minecraft. Platsen är upp till dig, kom bara ihåg var den placerades. När servern startas första gången skapas konfigurationsfiler. Det är bäst att förvara dem alla i den här mappen.
 • Servermjukvaran från Minecraft-webbplatsen kommer att levereras som en fil java.jar . Spara den i mappen du just skapade.
 • Högerklicka på filen och välj ” Kör som administratör…”(Kör som administratör…) för att starta servern och skapa filer serverkonfiguration. (serverkonfiguration) Dessa filer måste ändras innan servern är redo att användas.
 • Hitta en textfil i mappen som heter eula.txt och öppna in den textredigerare(textredigerare).
 • Förändra eula=falskteula=sant . Detta är för att ta licensavtal(EULA). Annars kommer du inte att kunna springa minecraft server(Minecraft Server) .

Att vara värd för en server för flera spelare på ett lokalt nätverk kommer inte att krävas port forwarding(port forwarding) . Men för att göra din server tillgänglig för hela världen måste din router ha port forwarding.(port forwarding)

För inställningar port forwarding(port forwarding) på din router behöver du specifika instruktioner i din routers dokumentation. Om du inte är bekant kan du lära dig mer om port forwarding(port forwarding) på PortForward.com. Minecraft kommer att kräva att du omdirigerar TCP-port 25565(TCP-port 25565) .

 • Som utgång IP(Utdata IP) -adresser (eller IP-adresser servrar(Server IP) ) måste du ange den lokala IP-adress(IP-adress) för din server. Du kan ta reda på lokalt IP-adress(IP-adress) för din server genom att öppna kommandorad(Kommandotolken) och skriv kommandot /ipconfig . Håll kommandoradsfönster(Kommandotolkfönstret) öppet eftersom vi måste köra minecraft server(Minecraft-server) därifrån.
 • Navigera till sökvägen till fil (sökväg)minecraft-servrar(Minecraft-server) med kommandot DIR . Filen kommer att se ut minecraft_server.1.15.2.jar .

 • Starta servern med följande kommando:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar {serverfilnamn} nogui(java -Xmx1024M -Xms1024M -jar {serverfilnamn} nogui)

Byta ut {server filnamn}({serverfilnamn}) till den faktiska serverfilnamn(serverfilnamn) . Du kan utelämna alternativet “nogui” om du föredrar att använda servergränssnittet.

 • När servern är igång kan du börja bjuda in andra till din server.
  • hemnätverk(Hemnätverk): anslut till servern via lokalt IP-adress(IP-adress).
  • Inte hemmanätverk: anslut till din server via externt/offentligt nätverk IP-adress(IP-adress).
  • Din publik IP-adress(IP-adress) kan hittas genom att söka efter “min IP-adress” på Google (söka efter “min IP-adress” på Google) .
  • För att se till att din server är nåbar måste du ange din publik IP-adress(IP-adress) till Minecraft Server Status Checker.

Andra resurser om hur man skapar en Minecraft-server(Andra resurser om hur man gör en Minecraft-server)

Här är några länkar till ytterligare resurser om hur du bäst hanterar, anpassar och marknadsför din egen privata minecraft-servrar(Minecraft Server) . Några av dessa länkar kommer till och med att hjälpa dig att installera minecraft server(Minecraft-server) med operativsystem macOS och Linux.(macOS och Linux)

Minecraft Wikipedia(Minecraft Wiki)(Minecraft Wiki)

MSMHQ

Officiella Minecraft-forum(Officiella Minecraft-forum)(Officiella Minecraft-forum)

Minecraft är ett av världens mest populära videospel där du är fri att designa hela världar i pixelformad voxel. Inte bara ett spel utan också ett verktyg för modutvecklare att expandera på samt ett sätt att lära barn hur man kodar. De som är intresserade av hela upplevelsen får en plattform för att göra en egen Minecraft-server.

För de som är nya i Minecraft kan det vara bättre att börja din resa genom att köpa spelet och hoppa in. Detta skulle hjälpa dig att bli bättre bekant med vad spelet har att erbjuda. Men om du lever ett djärvt liv och vill ha allt utan träningshjul, kommer den här artikeln att ge en handledning om hur man gör en Minecraft-server med operativsystemet Windows 10.

Hur man gör en Minecraft-server

För att korrekt konfigurera en Minecraft-server krävs lite tekniskt kunnande från din sida. En grundläggande förståelse för dator- och nätverkskoncept kommer att räcka långt i serverhantering.

Ta dig tid att bekanta dig med att använda en kommandorad, konfigurationerna av ditt system, nätverk och router, samt lite grundläggande nätverk. Du kommer också att vilja avgöra om du planerar att köra en Minecraft-server hemifrån eller föredrar att ha den som värd. Tänk på att värd för din egen server riskerar att exponera ditt hemnätverk för världen.

För en hembaserad Minecraft-server, se till att använda ett medelstort till högt skrivbordssystem. Om du planerar att spela Minecraft på samma dator som du har planerat för servern är det olämpligt. Det kan dock göras så länge som ditt system packar lite kraft. Det kommer också att kräva en ethernet-inställning för tillförlitlighetssyften.

Att ha din server värd kräver normalt bara en månadsavgift från tjänsteleverantören. Detta befriar dig från att behöva ta itu med besväret med att hantera serverhårdvaran själv. Virtuella privata servrar är idealiska för mindre samhällen som inte behöver mycket resurser. För en mer befolkad community finns det alltid dedikerade serveralternativ.

Skapa en Minecraft-server på Windows 10

Börja med att se till att du har den senaste versionen av Java installerad.

 • Från Windows Search (aktivitetsfält), skriv in Java. Om Java är installerat ser du Konfigurera Java i sökresultaten. Du kan sedan välja den så att Java-kontrollpanelen visas som ger versionsnumret. Om Konfigurera Java inte visas måste du ladda ner och installera den senaste versionen.

 • När den här uppgiften är klar vill du bestämma var alla Minecraft-filer ska lagras. Skapa en mapp på din dator där alla Minecraft-filer kommer att hamna. Platsen är upp till dig, kom bara ihåg var den placerades. När servern körs första gången skapas konfigurationsfiler. Det är bäst att förvara dem alla i den här mappen.
 • Servermjukvaran från Minecraft-webbplatsen kommer som en java.jar fil. Spara den i mappen du just skapade.
 • Högerklicka på filen och välj Kör som administratör… för att starta servern och få den att skapa serverkonfigurationsfilerna. Dessa filer måste ändras innan servern är redo att användas.
 • Leta reda på textfilen som heter eula.txt i mappen och öppna filen i en textredigerare.
 • förändra eula=falskt till eula=sant. Detta för att acceptera EULA. Om du inte gör det kommer du att hindra dig från att starta Minecraft-servern.

Att vara värd för en server för ett fåtal spelare i ett lokalt nätverk kommer inte att kräva portvidarebefordran. Men för att göra din server tillgänglig för världen måste portvidarebefordran vara aktiverad på din router.

För att konfigurera portvidarebefordran på din router krävs specifika instruktioner i din routers dokumentation. Om du är obekant kan du lära dig mer om portvidarebefordran på PortForward.com. Minecraft, kommer att kräva att du vidarebefordrar TCP-port 25565.

 • För Output IP (eller Server IP) måste du ange din servers lokala IP-adress. Du kan ta reda på din servers lokala IP-adress genom att öppna Kommandotolken och går in i /ipconfig kommando. Håll kommandotolksfönstret öppet eftersom vi måste starta Minecraft-servern därifrån.
 • Navigera till Minecraft-serverns sökväg med hjälp av DIR kommando. Filen kommer att se ut som minecraft_server.1.15.2.jar.

 • Starta servern med följande kommando:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar {serverfilnamn} nogui

Byta ut {serverfilnamn} med det faktiska serverfilnamnet. Du kan utesluta parametern “nogui” om du hellre vill använda serverns användargränssnitt.

 • När servern är igång kan du börja bjuda in andra till din server.

Andra resurser om hur man gör en Minecraft-server

Här är några länkar till ytterligare resurser om hur du bäst hanterar, konfigurerar och marknadsför dina egna privata Minecraft-servrar. Några av dessa länkar hjälper dig till och med att konfigurera en Minecraft-server med MacOS och Linux operativsystem.

Minecraft Wiki

MSMHQ

Officiella Minecraft-forum

Relaterade Artiklar

Back to top button