Hur man gör en enkel kalender i Microsoft Word

Microsoft Word är ett användbart program inte bara för att skapa dokument. Du kan skapa etiketter, göra gratulationskort, skapa häften och anpassa ifyllbara formulär, så varför inte skapa en kalender?

Fördelen med att skapa en kalender i Ord är att du har flexibilitet. Föredrar du porträtt eller landskap? Behöver du ett år, månad eller vecka? Kommer en interaktiv kalender att vara användbar?

Vi kommer inte bara att visa dig hur du skapar en kalender i Word(i Word), utan vi kommer också att ge dig flera alternativ för att använda exakt den typ av kalender du behöver.

Använd en kalendermall i Word

Du kan skapa en kalender från början genom att infoga en tabell, formatera den som en kalender och lägga till datum och månader, men detta är inte nödvändigt. Microsoft Office erbjuder flera mallar som du kan använda för din kalender. De låter dig skapa din egen kalender i skrivbordsapplikationen Ord eller online och använd den interaktiva kalendern om det är det du letar efter.

Vi kommer att förklara hur du hittar kalendermallen direkt i Ord och lägg till webblänkar om du hellre vill skapa din kalender online eller ladda ner den från webben.

Sök kalendermall(Kalendermall) in Ord

Du kan se kalendermallar i Ord för Windows , Mac och på Internet. Processen är något annorlunda.

Mallar i Word för Windows(Mallar i Word på Windows)

 1. Öppna Microsoft Word i Windows och välj ” Hem(Hem) » till vänster. Om du redan har ett öppet dokument Ord Välj ” Fil”(File) och sedan ” Hem”(Hem) .
 2. Välj Ytterligare mallar(Fler mallar) till höger.

 1. Ange “kalender” i raden Sök(Sök) överst och tryck på knappen Stiga på .

 1. Välj en mall för att se mer information om den. Du kan sedan använda pilarna till höger och vänster för att se varje alternativ individuellt.

 1. När du hittar mallen du vill ha, välj ” Skapa”,(Skapa,) och din mall är redo att användas.

Observera att om du väljer en interaktiv kalender kommer den med största sannolikhet att använda makron, som du måste aktivera högst upp på sidan för att kunna använda mallen.

Mallar i Word på Mac(Mallar i Word på Mac)

 1. Öppna Microsoft Word på hans Mac och välj ” Fil”(Arkiv)>” Skapa från mall(Ny från mall)” i menyraden.

 1. Ange “kalender” i fältet Sök(Sök) i det övre högra hörnet.
 2. Se till att fliken längst upp är vald. mallar” och granska sedan alternativen.(Mallar)

 1. Välj den du vill ha, klicka på ” Skapa(Skapa)” och du är på väg!

Som i Windows om du väljer en interaktiv kalender som använder makron, måste du aktivera dem i dialogrutan för att kunna använda mallen.

Mallar i Word för webben(Mallar i Word på webben)

 1. Öppna Word på webben och logga in.
 2. Välj Ytterligare mallar(Fler mallar) och se alternativen. Om du ser en du gillar, välj den för att öppna in Ord uppkopplad.

 1. Dessutom kan du se ytterligare mallar. Skrolla(Bläddra) nedåt och välj Utforska alla mallar(Utforska alla mallar) .

 1. Du kommer att tas till webbplatsen Microsoft Templates. Du kan sedan utöka “Bläddra efter kategori(Bläddra efter kategori) » till vänster och välj « Kalendrar(Kalendrar) » för att se alla tillgängliga alternativ.

 1. Välj en av dem för att se dess detaljer och välj ” Öppna i webbläsaren(Öppna i webbläsaren) » för att använda den i Ord på internet. Om du vill använda den i ett skrivbordsprogram Word, välj ” (Ord)Ladda ner(Ladda ner) ” .

Om du prenumererar på Microsoft 365 , du har också tillgång till premiummallar. Dessutom kan du se kalendermallar för excel och PowerPoint medan du är där!

Word-kalendermallar

Beroende på dina behov kan du välja mellan en mängd olika kalendermallar Ord var och en erbjuder något annat. Överväg flera alternativ!

Om du vill ha en enkel och tydlig kalender, kolla in Banner Calendar. Detta ger dig en månad i taget, i liggande riktning, med varje månad på en ny sida. Den erbjuder stora lådor för inspelning av evenemang eller möten.

Denna horisontella kalender liknar (horisontell kalender) baner(Bannerkalender) Kalender . Sidan listar en månad, och textrutan längst ner har några tips för att snabbt komma igång. Du kan också se samma kalender men med måndag (med start på måndag) istället för söndag.

Om du vill hålla det enkelt men med lite stil, kolla in Fotokalender. Den här är mer som en väggkalender med ett fotoområde överst där du kan infoga din bild.

Du kanske gillar fotoidén, men föredrar att ha mer utrymme att skriva i marginalen. Den här familjefotokalendern passar. Du kan använda din lilla bild ovan. Detta är en månadskalender och du väljer bara månadens namn i ” Kalender”.(Kalender)

Om du hoppas hitta en modern stil i en kalendermall behöver du denna kalender . Istället för lådor för varje dag har du öppna ytor för en känsla av rymd. Kalenderveckor går från söndagar(söndag) av lördag(lördag) och du har en sida för varje månad.

DuLetar du efter en kalender som visar hela året på en sida? Familjefotokalender (valfritt år, 1 sida) är perfekt och erbjuder platser för dina foton.

En annan kalender som du kanske gillar om du vill få en uppfattning om året i ett ögonkast är Birds on a Branch Yearly Calendar. Veckorna börjar kl söndag(söndag), och fåglarna längst ner lägger till en fin subtil dekoration.

Om ett digitalt alternativ, som Google Calendar eller Outlook Calendar, inte fungerar och du inte vill leta efter en väggkalender, kolla in dessa och andra alternativ direkt från Microsoft . Du kan skapa en kalender i Ord Praktiskt taget enkelt, en som passar dina behov och stil exakt.

Microsoft Word är ett användbart program för mer än bara dokumentskapande. Du kan skapa etiketter, göra gratulationskort, skapa ett häfte och ställa in ifyllbara formulär, så varför inte skapa en kalender?

Det fina med att göra en kalender i Word är att du har flexibla alternativ. Föredrar du porträtt eller landskap? Vill du ha ett år, månad eller vecka? Skulle en interaktiv kalender vara praktisk?

Vi visar dig inte bara hur du skapar en kalender i Word utan ger dig flera alternativ för att använda exakt den typ av kalender du behöver.

Använd en kalendermall i Word

Du kan skapa en kalender från början genom att infoga en tabell, formatera den som en kalender och lägga till datum och månader, men det finns inget behov. Microsoft Office erbjuder flera mallar som du kan använda för din kalender. Dessa låter dig skapa din egen kalender i Word-skrivbordsappen eller på webben och njuta av en interaktiv kalender om det är det du söker.

Vi kommer att förklara hur du hittar en kalendermall direkt i Word, men inkluderar även webblänkarna om du föredrar att göra din kalender online eller ladda ner den från webben.

Sök efter en kalendermall i Word

Du kan titta på kalendermallarna i Word på Windows, Mac och webben. Processen varierar något.

Mallar i Word på Windows

 1. Öppna Microsoft Word på Windows och välj Hem till vänster. Om du redan har ett Word-dokument öppet, välj fil och då Hem.
 2. Välj Fler mallar på höger sida.

 1. Skriv “kalender” i rutan Sök bar nära toppen och tryck på din Stiga på nyckel.

 1. Välj en mall för att se mer information om den. Du kan sedan använda pilarna på höger och vänster sida för att bläddra igenom varje alternativ individuellt.

 1. När du ser en mall du vill ha, välj skapa, och din mall är redo att användas.

Observera att om du väljer en interaktiv kalender använder den sannolikt makron, som du måste aktivera högst upp på sidan för att använda mallen.

Mallar i Word på Mac

 1. Öppna Microsoft Word på din Mac och välj fil > Nytt från mall i menyraden.

 1. Skriv “kalender” i rutan Sök rutan uppe till höger.
 2. Bekräfta att Mallar fliken väljs överst och bläddra sedan bland alternativen.

 1. Välj den du vill ha, tryck Skapaoch du är på väg!

Liksom i Windows, om du väljer en interaktiv kalender som använder makron, måste du aktivera dessa i dialogrutan för att använda mallen.

Mallar i Word på webben

 1. Besök Word på webben och logga in.
 2. Välj Fler mallar och bläddra bland alternativen. Om du ser en du gillar, välj den för att öppna den i Word online.

 1. Alternativt kan du bläddra bland ytterligare mallar. Scrolla till botten och välj Utforska alla mallar.

 1. Detta tar dig till Microsofts mallwebbplats. Du kan sedan utöka Bläddra efter kategori till vänster och välj Kalendrar för att se alla tillgängliga alternativ.

 1. Välj en för att se dess detaljer och välj öppna i webbläsaren för att använda den i Word på webben. Om du vill använda den i Word-skrivbordsappen väljer du Ladda ner istället.

Om du prenumererar på Microsoft 365 har du även tillgång till premiummallarna. Dessutom kan du bläddra i kalendermallarna för Excel och PowerPoint när du är där!

Word kalendermallar

Beroende på dina behov kan du välja från en mängd olika Word-kalendermallar som var och en erbjuder något lite annorlunda. Låt oss titta på flera alternativ!

För en ren, enkel kalender, titta på bannerkalendern. Den här ger dig en månad i taget, i liggande vy, med varje månad på en ny sida. Den erbjuder stora lådor för att skriva ner evenemang eller möten.

Denna horisontella kalender liknar Bannerkalendern. Den har en månad per sida och några snabbstartstips i textrutan längst ner. Du kan också titta på samma kalender men med måndagsstart på din vecka istället för söndag.

Om du vill hålla det grundläggande men med en liten känsla, kolla in fotokalendern. Den här ser mer ut som en väggkalender med ett fotoområde överst för att dyka upp din bild.

Kanske gillar du fotoidén men föredrar att ha mer utrymme att skriva i rutorna. Den här familjefotokalendern passar. Du kan använda din egen liten bild överst. Det är en enmånadskalender och du väljer helt enkelt månadens namn från fliken Kalender.

Om du hoppas kunna hitta en modern stil i en kalendermall, vill du ha den här kalendern. Istället för lådor för varje dag har du öppna ytor för en rymlig känsla. Kalenderveckorna går från söndag till lördag och du har en sida för varje månad.

Letar du efter en kalender som visar hela året på en enda sida? Familjefotokalendern (valfritt år, 1 sida) är perfekt och erbjuder platser för dina bilder.

Ytterligare en kalender som du kanske gillar om du vill ha ett år i korthet är Birds on a Branch Yearly Calendar. Veckorna börjar på söndag, och fåglarna längst ner lägger till en fin subtil dekoration.

När ett digitalt alternativ som Google Kalender eller Outlook Calendar inte fungerar och du inte vill leta efter en väggkalender, kolla in dessa alternativ och andra direkt från Microsoft. Du kan skapa en kalender i Word med liten eller ingen ansträngning som passar dina exakta behov och stil.

Relaterade Artiklar

Back to top button