Hur man gör allt med PDF-filer på din Mac

Om det finns ett filformat som jag gillar så är det PDF . Fråga mig inte varför för jag kan verkligen inte förklara det. Kanske är det tillförlitligheten hos filen, dess olika funktioner, som du aldrig har problem med. Det är en pålitlig filstandard som du alltid kan lita på.

Riktigt avancerade funktioner som redigering, signering, vissa krypteringsfunktioner etc. kräver att man spenderar pengar på professionell Adobe-programvara. (professionell Adobe-programvara) Men för de flesta andra funktioner kan du göra det gratis om du vet hur. Här är bruksanvisningen Mac .

Mac Användarhandbok till PDF-filer

Idag ska vi titta på de olika åtgärder som kan utföras på filen. PDF som att skapa en fil, slå samman två eller flera, dela upp sidor i separata filer, etc.

Skapa en PDF-fil

Låt oss börja med det enklaste – att skapa PDF – fil.

För att skapa PDF-filer på Mac ingen programvara från tredje part krävs. Funktionaliteten är redan inbyggd i operativsystemet. Och du hittar den i funktionen ” Täta(Skriva ut).

 • Öppna filen du vill konvertera till PDF . Det kan vara ett annat dokument, en bild, vad som helst. Gå sedan till ” Arkiv–>Skriv ut för att öppna utskriftsalternativ (eller cmd+s om du vill använda kombinationer(tangentbord) tangenter).

Alternativt kan du välja “Exportera som PDF “, men jag upptäckte att du får mer kontroll över den färdiga filen PDF om du använder ett utskriftsalternativ (t.ex. bildjustering).

 • När fönstret Förhandsgranskning visas kontrollerar du justeringen. Som du kan se, bilden jag vill förvandla till en fil PDF , vänd i sidled. Så klicka på alternativet ” Orientering(Orientering)” för att rotera den till höger sida.

 • Sedan, när justeringen är korrekt gjord, klicka på den lilla menyn PDF i det nedre vänstra hörnet och välj ” Spara som PDF(Spara som PDF) » .

Du kommer nu att bli ombedd att namnge din fil och spara den.

Kombinera två(Slå samman två) eller fler PDF-filer tillsammans(filer tillsammans) (eller lägga till mer(Lägg till fler sidor)

Tänk om du har en fil PDF och du vill lägga till fler sidor till den? Eller slå samman två filer PDF till en? På Mac det är lätt.

 • Öppna fil PDF i Upphittare och öppna vyn ” Miniatyrer(miniatyrbilder)” i menyn “Visa” – Visa–>miniatyrer .

 • Använd nu musen eller styrplattan för att dra filen, sidan eller bilden du vill lägga till filen PDF . Dra den till miniatyrområdet i avsnittet dit du vill flytta sidan. Observera att du inte kan göra detta om filen är låst.(Observera att du inte kan göra detta om filen är låst) .

 • Glöm inte spara(spara) ändringar i filen innan du stänger.

Dela upp(delad) fil PDF till enskilda PDF-filer(PDF-fil till separata PDF-filer)

Tänk om du har PDF -en fil med flera sidor och du vill förvandla varje sida till en separat PDF – fil? Återigen(Återigen), väldigt lätt.

 • Som i föregående exempel, öppna filen PDF i Upphittare och se till att sidorna är synliga i miniatyravsnittet.

 • Använd musen eller styrplattan, klicka på sidminiatyren du vill extrahera som en separat fil och dra ut den från fönstret upphittare.

 • Om du nu tittar ut genom fönstret Upphittare till vilken du har dragit sidan kommer du att se sidan sparad som en fil PDF . Den kommer att bifogas (dra och släpp)((dras) ) till slutet av filnamnet.

Extrahera bilder från PDF-fil

Låt oss säga(Säg) du har en fil PDF med en bild inuti som du vill spara i formatet JPG eller PNG . Hur skulle du göra det? Att högerklicka på en bild fungerar inte.

 • Högerklicka istället på miniatyrsidan som innehåller bilden och välj ” Exportera som(Exportera som) » .

 • Välj JPG eller PNG nedan och klicka Spara(Spara) .

Sidan kommer nu att sparas som en bildfil. Nu kan du beskära sidan för att bara behålla bilden och inget annat.

Extrahera text från PDF-fil

I nästan alla fall kan du helt enkelt kopiera och klistra in text genom att markera den med din styrplatta och sedan använda kombinationen CTRL+C och då CTRL+VFormateringen kommer till och med att förbli intakt för dig (som länkar).

Den enda lilla nackdelen är att linjerna kan behöva justeras eftersom inte alla kommer att vara raka.

Signera PDF-fil

Det finns många onlinetjänster där du kan “signera” PDF – fil, till exempel DocuSign . Du kan också signera med Mac Upphittare men detta är förmodligen det sämsta sättet att signera en fil eftersom du behöver använda styrplattan.

Istället, om du har en surfplatta som en iPad, har jag hittat att det bästa sättet är att signera ditt namn med en konstapp (eller Notes).

Ta sedan en bild av bildtexten, beskära den och spara den som en bildfil.

Om du behöver en signatur PDF kopiera och klistra in signaturbildfilen i filen PDF .

Om det finns ett filformat som jag älskar så är det PDF. Fråga mig inte varför för jag kan inte riktigt förklara det. Kanske är det filens robusthet, dess olika funktioner, hur du aldrig riktigt verkar ha problem med den. Det är en solid filstandard som du vet att du alltid kan lita på.

För riktigt avancerade funktioner som redigering, signering, vissa krypteringsfunktioner och så vidare krävs att man spenderar pengar på den professionella Adobe-mjukvaran. Men för de flesta andra funktioner kan du göra det gratis om du vet hur. Här är en guide för Mac-användare.

Mac-användarhandbok till PDF-filer

Idag kommer vi att titta på olika saker du kan göra med en PDF-fil, som att göra en, slå samman två eller flera, dela upp sidorna i separata filer och så vidare.

Att göra en PDF-fil

Låt oss börja med det enklaste av alla – att göra en PDF-fil.

Att göra PDF-filer på en Mac kräver ingen programvara från tredje part. Funktionaliteten är redan inbyggd i operativsystemet. Och du kan hitta det i skriva ut fungera.

 • Öppna filen du vill förvandla till en PDF. Detta kan vara ett annat dokument, en bild, vad som helst. Gå sedan till Arkiv–>Skriv ut för att öppna utskriftsalternativen (eller cmd+s om du gillar att använda kortkommandon).

Du kan alternativt välja alternativet “Exportera som PDF” men jag har upptäckt att du får mer kontroll över den färdiga PDF-filen om du använder utskriftsalternativet (som justering av bilder).

 • När förhandsgranskningsrutan kommer upp, kontrollera justeringen. Som du kan se har bilden jag vill förvandla till en PDF-fil vänts på sidan. Så klicka på alternativet Orientering för att vända det till höger sida.

 • Sedan när justeringen är rätt, klicka på den lilla PDF-menyn i det nedre vänstra hörnet och välj Spara som PDF.

Du kommer nu att bli ombedd att ge din fil ett namn och spara den.

Slå samman två eller fler PDF-filer (eller lägg till fler sidor)

Vad händer om du har en PDF-fil och vill lägga till fler sidor till den? Eller slå samman två PDF-filer till en? På en Mac är detta enkelt.

 • Öppna PDF-filen i Finder och öppna miniatyrbildsvyn i Visa–>miniatyrer.

 • Använd nu musen eller styrplattan och dra filen, sidan eller bilden du vill lägga till i PDF-filen. Dra den till miniatyrbildsområdet till avsnittet dit du vill att sidan ska hamna. Observera att du inte kan göra detta om filen är låst.

 • Kom ihåg att spara ändringarna i filen innan stängning.

Dela upp en PDF-fil i separata PDF-filer

Vad händer om du har en PDF med flera sidor och du vill förvandla varje sida till sin egen separata PDF-fil? Återigen, väldigt lätt.

 • Som med föregående exempel, öppna PDF-filen i Finder och se till att sidorna är synliga i miniatyrbildsavsnittet.

 • Använd musen eller styrplattan, klicka på miniatyrbilden av sidan du vill extrahera som sin egen fil och dra ut den från Finder-fönstret.

 • Om du nu tittar i Finder-fönstret du drog sidan till så ser du sidan sparad som en PDF-fil. Det kommer att ha (dras) bifogas i slutet av filnamnet.

Extrahera bilderna från en PDF-fil

Säg att du hade en PDF-fil med en bild inuti som du ville spara som JPG eller PNG. Hur skulle du gå tillväga för att göra det? Högerklicka på bilden fungerar inte.

 • Högerklicka istället på miniatyrsidan som innehåller bilden och klicka exportera som.

 • Välj JPG eller PNG längst ner och klicka Spara.

Sidan kommer nu att sparas som en bildfil. Du kan nu beskära sidan för att bara spara bilden och inget annat.

Extrahera texten från en PDF-fil

I praktiskt taget alla fall kan du helt enkelt kopiera och klistra in texten genom att markera den med din styrplatta och sedan göra CTRL + C och sedan CTRL + V combo. Formateringen kommer till och med att hållas intakt för dig (länkar till exempel).

Den enda lilla nackdelen är att linjerna kan behöva justeras eftersom inte alla kommer att vara raka.

Signera en PDF-fil

Det finns många onlinetjänster där du kan “signera” en PDF-fil, till exempel DocuSign. Du kan också signera med Macs Finder men det är förmodligen det sämsta sättet att signera en fil eftersom du behöver använda din styrplatta.

Istället, om du har en surfplatta som en iPad, har jag funnit att det bästa sättet är att signera ditt namn med hjälp av en konstapp (eller Notes).

Skärmbilda sedan signaturen, beskära den och spara den som en bildfil.

När du behöver en signatur på en PDF, kopiera och klistra in bildfilen av signaturen på PDF-filen.