Hur man genererar el från ingenting

Det finns olika system som kan hjälpa oss att producera energi från alternativa källor. De mest kända metoderna är definitivt vindkraft och solcellermen idag ska vi se hur man gör ett batteri med en citron eller en potatis.

Det är inget mysterium att sol, vind och vatten är utmärkta resurser för att producera stora mängder energi enbart genom sin rörelse eller sin hetta. Faktum är att solcells- eller vattenkraftsystem låter dig skapa el och sälja den vidare. Därför är det en produktion fri.

Det finns dock andra mer hantverksmässiga system, utformade för att generera mindre energireserver som tillåter mindre enheter att fungera. Sedan får vi se hur man bygger en hemgjort batteri.

Hur man producerar energi till ditt hem

Alternativt kan du boka tid med våra konsulter för att be om information och få dina tvivel besvarade priser och erbjudanden för tillfället. Det är en gratis tjänst utan skyldighet att köpa produkter.

Vi kommer att analysera några av de mest kända metoderna och förklara vilka uppfinningar som ska produceras Gratis el från ingenting. Det finns olika lösningar som kan passa dina behov och du kan experimentera med dem utifrån vad du behöver.

Det finns olika alternativ att sätta på plats, vilket gör att vi kan spara mycket på el- och gasräkningar med mera. Med rätt system kommer du att kunna exploatera helt egenproducerad el och bli oberoende av allt.

Gratis el: hur man bygger ett litet hemmagjort batteri

För att generera gratis energi räcker det, som tidigare nämnt, en potatis eller en citron. Det är viktigt att välja en mycket saftig frukt eller en tillräckligt stor knöl för att metoden ska fungera. Potatisjuice och citronsaft tillåter passage av elektrisk ström. Det hela kan göras mer effektivt med potatisen om den kokas.

Först måste du ta en remsa av zink och en av koppar, vi sätter in dem i potatisen (eller i citronen) och placerar dem bredvid varandra utan att röra varandra. Potatisen blir lösningen som tillåter flödet av elektroner mellan katod (koppar) e anoden (zink).

För att förstå om potatisen / batteriet verkligen fungerar är det nödvändigt att testa det genom att ansluta voltmeterns terminaler, användbart för att mäta den elektriska spänningen. Med denna lösning är det möjligt att ge energi till en liten lampa eller klockadu behöver bara ansluta strängarna med glödlampans eller klockans terminaler.

Generera obegränsad energi med solpaneler

Ett annat mycket enkelt experiment för att generera energi till ditt hem är användningen av solcellspaneler.

Om du är intresserad av den här lösningen, Återlansera dekret låter dig dra av 110 % av de totala kostnaderna. För att ansöka behöver du:

  • utföra värmeisoleringsingrepp på minst 25 % av vertikala eller horisontella ytor (väggar och golv) grova dispergeringsmedel;
  • ersätta centraliserade luftkonditionerings- och värmesystem i bostadsrätter eller enskilda bostäder med kondenssystem, värmepumpar, hybrid- eller jordvärmesystem.

Dessutom kommer avdraget att ha en begränsning: arbetet måste nödvändigtvis leda en förbättring av byggnadens energiklassificering med minst 2 klasser.

Hur man skapar och säljer energi

Genom att gå att installera en solcellsanläggning får du möjlighet att sälja den energi som produceras i överskott. Faktum är att ljusoperatörerna förutser vissa nätöverföringslösningar, som gör det möjligt att mata in den mängd energi som överstiger i det nationella elnätet. På så sätt kommer du att få betalt för varje såld kWh. Priset beror självklart på det stipulerade avtalet.

I det här fallet pratar vi om solceller, det vill säga den som är ansluten till elnätet. Även de kan produceras, d.v.s. oberoende och oanslutna. Genom att göra det blir vårt hem självförsörjande på energinivå.

Inledningsvis är kostnaderna ganska höga, men i längden kommer du direkt att känna hur mycket du har sparat genom åren. För att göra allt detta kommer det att vara nödvändigt att köpa och installera solpaneler, köpa batterier för ackumulering av överskottsenergi och sedan använda den vid ett senare tillfälle.

Att producera energi från vinden: inhemska vindlösningar

Ett av de mest populära systemen för att producera gratis energi från ingenting är vindkraft. För den oinvigde finns det faktiskt vindlösningar inhemsk. Så glöm de gigantiska vindkraftverken.

Skillnaden mellan de två är i första hand dimensionera och omedelbart efter destination för den genererade energin. I själva verket kan installationen vara mikro eller ens minidet beror på vad vi vill göra.

Ett vindkraftverk kan gå upp till 20 Kwen mini bara till 0,5 Kw. Inom mikrovind talar vi om en mängd energi som är lämplig för en genomsnittlig familj; i det andra fallet talar vi om ett utmärkt system för att minska kostnaderna för räkningar och ha en nödvändig mängd energi för några dagliga behov.

Även här är de initiala kostnaderna ett slag, men du kommer att märka den urusla skillnaden när räkningarna kommer lägre och lägre och energin kommer att vara allt rikligare.

Relaterade Artiklar

Back to top button