Hur man går inkognito i Chrome, Firefox, Edge och Opera

Till dig(Undrar du hur man går in i inkognitoläge i en webbläsare och vad betyder det? Inkognito läge(Inkognitoläge) är ett användbart verktyg som förhindrar din webbläsare från att lagra data om dig och de webbplatser du besöker. Medan alla större webbläsare erbjuder privat surfning, går den här funktionen under olika namn. PÅ Krom det kallas inkognito läge(Inkognito läge) , Microsoft Edge ringer honom Privat a Opera och Firefox använda sig av privat surfning(Privat surfning) . Den här guiden förklarar mer om privat surfning, visar hur du öppnar en inkognitoflik i Google Chrome , Mozilla Firefox , Microsoft Edge ochOpera(Opera):

Vad inkognito läge(Inkognito läge) , privat surfning(Privat surfning) eller Privat ?

Jämfört med vanlig webbsurfning är inkognitoläget ett lite mer privat sätt att surfa på nätet. Den här funktionen gör samma sak oavsett din webbläsare: den tillåter användare att surfa på nätet utan att spara sådan data(surfa på webben utan att spara data) som cache, historik, lösenord eller cookies. Detta görs dock lokalt(lokalt), vilket innebär att du bara döljer de webbplatser du besöker för de personer som använder din dator. Webbplatser, ditt internet leverantör(ISP) ( internetleverantör(Internetleverantör) och i själva verket vet varje server som dina förfrågningar passerar fortfarande vad du har åtkomst till.

Vissa webbläsare erbjuder dock fler alternativ för privat surfning. Till exempel, Opera låter dig aktivera VPN medan du surfar Privat för att förhindra din internetleverantör från att spåra de webbplatser du besöker.

Hur man öppnar google chrome inkognitoläge(Google Chrome inkognitoläge)

Privat surfning in Krom kallad inkognito läge(Inkognito läge) . För att öppna ett nytt fönster i inkognita(Inkognito), klicka eller tryck på knappen “Konfigurera och hantera Google Chrome”(“Anpassa och styr Google Chrome”) i det övre högra hörnet. Det ser ut som tre vertikala prickar. Klicka eller tryck sedan på alternativet “Nytt inkognitofönster”(“Nytt inkognitofönster”) .

NOTERA(NOTERA:) . Kortkommando att gå till inkognito läge(Inkognito) in KromCtrl+Skift+N N.

Hur man öppnar en inkognitoflik i Krom

Kommer öppna google chrome inkognitoläge(Google Chrome Inkognitoläge) i ett nytt fönster med mer information om den här funktionen. Du kan känna igen ett fönster i läge inkognita(Inkognito) av logotypen i det övre högra hörnet som visas nedan.

Inkognito i Chrome

Inkognito i Chrome

RÅD:(TIPS:) Du kan skapa en genväg för inkognitoläge på din PC, oavsett vilken webbläsare du föredrar.

Hur man byter till inkognitoläge i Microsoft Edge med visning Privat

Läge inkognito Microsoft Edge(Microsoft Edge Incognito Mode) anropas Privat . För att starta en privat surfsession Edge, klicka (kant)“Inställningar och mer”(“Inställningar och mer”) i det övre högra hörnet och klicka eller tryck sedan på “Nytt InPrivate-fönster”(“Nytt InPrivate-fönster) .

NOTERA.(OBS:) Du kan också använda kortkommandot Microsoft Edge i inkognitoläge: Ctrl+Skift+N .

Öppna en Microsoft Edge-flik i inkognitoläge.

Öppna en Microsoft Edge-flik i inkognitoläge.

Detta öppnar en privat surfsession kant och låter dig veta vad vyn gör och inte gör Privat. För att ta reda på om du använder privat surfningsläge Edge, hitta den blå logotypen (kant)Privat i det övre högra hörnet av fönstret.

Surfa i InPrivate i Microsoft Edge

Surfa i InPrivate(InPrivate) in Microsoft Edge

RÅD.(TIPS:) Om du föredrar att använda ditt tangentbord för att öppna en inkognitoflik, kolla in vår guide till kortkommandon för privat surfning.

Hur man öppnar Mozilla Firefox privat surfning(Mozilla Firefox privat surfning)

Läge inkognito i Firefox(Firefox Incognito) kallas ” Privat surfning(Privat surfning) ” . Klick(Tryck) knappen – hamburgare “Öppna programmenyn”(“Öppna programmenyn”) i det övre högra hörnet. Klicka eller tryck sedan på “Nytt privat fönster”(“Nytt privat fönster) .

NOTERA(NOTERA) . Alternativt kan du använda kortkommandot Ctrl+Skift+P för att öppna ett nytt inkognitofönster i Firefox .

Starta Firefox i inkognitoläge

Starta Firefox i inkognitoläge

Ett fönster öppnas Firefox privat surfning(Firefox Private Browsing) , där du får reda på att webbläsaren inte sparar sök- och webbhistorik. Nedladdade filer och eventuella bokmärken sparas. En lila maskikon visas i det övre högra hörnet för att låta dig veta att du surfar privat.

Firefoxs inkognitoläge kallas

Läge inkognito i Firefox(Firefox Incognito) kallas ” Privat surfning”.(Privat surfning)

Hur man öppnar en inkognitoflik i Opera(opera)

För att öppna ett privat surffönster i Opera klicka eller tryck på knappen “Meny”(“Meny”) i det övre vänstra hörnet och sedan “Nytt privat fönster”(“Nytt privat fönster) .

NOTERA(NOTERA:) . Kortkommando för att öppna ett fönster privat(Privat) se in Opera – Ctrl+Skift+ Ctrl+Skift+N

Hur man går inkognito i Opera

Hur man går inkognito i Opera

Ett nytt fönster öppnas privat surfning som innehåller viss information om detta läge. (Privat)För att se till att du använder privat(Privat) surfar in Opera kolla efter hattens och solglasögonlogotypen på vänster sida av fliken du befinner dig i.

Privat surfning i Opera

Privat surfning i Opera

Vilket privat surfningsläge gillar du mest?

Privat surfning kan komma väl till pass på en offentlig dator där du inte vill att någon ska ha tillgång till din webbhistorik. Vi rekommenderar att du provar detta visningsläge i alla dina favoritwebbläsare för att ta reda på vilken du gillar bäst. Vi skulle uppskatta om du kunde ta några minuter att dela dina preferenser med oss ​​i en kommentar.

Undrar du hur man går inkognito i din webbläsare och vad det betyder? Inkognitoläge är ett användbart verktyg som förhindrar din webbläsare från att spara data om dig och de webbplatser du besöker. Medan alla större webbläsare erbjuder privat surfning, kommer funktionen under olika namn. Det heter Inkognitoläge i Chrome, Microsoft Edge kallar det InPrivate, medan Opera och Firefox använder Privat surfning. Den här guiden förklarar mer om privat surfning och visar hur du öppnar en inkognitoflik i Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge och Opera:

Vad är Inkognitoläge, Privat surfning eller InPrivate?

Jämfört med vanlig webbsurfning är inkognitoläget ett lite mer privat sätt att surfa på internet. Den här funktionen gör samma sak oavsett din webbläsare: den tillåter användare att surfa på webben utan att spara data som cache, historik, lösenord eller cookies. Detta görs dock lokalt, vilket innebär att du döljer de webbplatser du besöker endast för personer som använder din dator. Webbplatserna, din ISP (Internet Service Provider) och i själva verket varje server som dina förfrågningar passerar genom vet fortfarande vad du kommer åt.

Vissa webbläsare erbjuder dock fler funktioner när det kommer till privat surfning. Till exempel låter Opera dig aktivera VPN när du surfar på InPrivate, vilket hindrar din internetleverantör från att spåra de webbplatser du besöker.

Hur man öppnar Google Chromes inkognitoläge

Privat surfning kallas inkognitoläge i Chrome. För att öppna ett nytt inkognitofönster, klicka eller tryck på knappen i det övre högra hörnet. Det ser ut som tre vertikala prickar. Klicka eller tryck sedan på alternativet.

NOTERA: Kortkommandot för att gå inkognito i Chrome är Ctrl+Skift+N.

Hur man öppnar en inkognitoflik i Chrome

Hur man öppnar en inkognitoflik i Chrome

Detta öppnar Google Chromes inkognitoläge i ett nytt fönster med mer information om funktionen. Du kan känna igen ett inkognitofönster på logotypen i det övre högra hörnet, som visas nedan.

Inkognito i Chrome

Inkognito i Chrome

DRICKS: Du kan skapa en genväg för inkognitoläge på din PC, oavsett vilken webbläsare du föredrar.

Hur man går inkognito i Microsoft Edge med InPrivate-surfning

Microsoft Edge Incognito Mode kallas InPrivate. För att starta en Edge-session för privat surfning, tryck på knappen i det övre högra hörnet och klicka eller tryck sedan på .

NOTERA: Du kan också använda Microsoft Edge inkognitokortkommandon: Ctrl+Skift+N.

Öppna en Microsoft Edge Incognito-flik

Öppna en Microsoft Edge Incognito-flik

Detta öppnar en Edge-session för privat surfning och låter dig veta vad InPrivate-surfning gör och inte gör. För att se om du använder Edge-läget för privat surfning, leta efter den blå InPrivate-logotypen i det övre högra hörnet av fönstret.

InPrivate-surfning i Microsoft Edge

InPrivate-surfning i Microsoft Edge

DRICKS: Om du föredrar att använda ditt tangentbord för att öppna en inkognitoflik, kolla in vår guide om kortkommandon för privat surfning.

Hur man öppnar Mozilla Firefox privat surfning

Firefox inkognitoläge kallas Privat surfning. Tryck på hamburgerknappen uppe till höger. Klicka eller tryck sedan på .

NOTERA: Alternativt kan du använda kortkommandot Ctrl+Skift+P för att öppna ett nytt inkognitofönster i Firefox.

Starta Firefox i inkognitoläge

Starta Firefox i inkognitoläge

Detta öppnar Firefox för privat surfning, där du lär dig att webbläsaren inte sparar din sök- och webbhistorik. Filerna som du laddar ner och eventuella bokmärken sparas. En lila maskikon visas i det övre högra hörnet för att låta dig veta att du surfar privat.

Firefox inkognitoläge kallas Privat surfning

Firefox inkognitoläge kallas Privat surfning

Hur man öppnar en inkognitoflik i Opera

För att öppna ett privat surffönster i Opera, klicka eller tryck på knappen i det övre vänstra hörnet och sedan på .

NOTERA: Kortkommandot för att öppna ett privat surffönster i Opera är Ctrl+Skift+N.

Hur man går inkognito i Opera

Hur man går inkognito i Opera

Ett nytt fönster för privat surfning öppnas som ger dig lite information om detta läge. För att verifiera att du använder privat surfning i Opera, leta efter hatt- och solglasögonlogotypen på vänster sida av fliken du är på.

Privat surfning i Opera

Privat surfning i Opera

Vilket privat surfläge gillar du bäst?

Privat surfning kan komma väl till pass på en offentlig dator, där du inte vill att någon ska komma åt din webbhistorik. Vi uppmuntrar dig att prova det här webbläsarläget på alla dina favoritwebbläsare för att ta reda på vilken du gillar bäst. Vi skulle uppskatta om du tog dig tid att dela dina preferenser med oss ​​i en kommentar.

Relaterade Artiklar

Back to top button