Hur man går in i nedladdningsläge på Samsung om du har en skadad hemknapp

Mobila enheter har en funktion som inte alla känner till. Detta är känt som nedladdningsläge eller återställningsläge med vilken du kan utföra olika funktioner som t.ex rota mobil ROM blinkar och återställa fabrikstelefonen.

För de som kan lite mer om ämnet kommer de att veta att för att komma åt dessa lägen krävs att mobilen är avstängd och samtidigt trycker på volymen ned och strömknapparna. Men hur kan vi göra för att komma åt det här läget om strömknappen på vår mobil inte fungerar ?

Om en av dessa knappar, nödvändig för att gå in i nedladdningsläge eller återställningsläge, inte fungerar, oroa dig inte. Det finns ett mycket användbart verktyg som heter Samsung 300K verktyg som vi kan komma åt utan problem. Därefter kommer vi att visa dig hur du använder det här verktyget för att kunna komma åt dessa telefonlägen trots strömknappen.

Hur man går in i nedladdningsläge på Samsung med skadad strömknapp

Som nämnts ovan finns det verktyg som gör att vi kan ange lätt och utan att använda strömbrytaren.

Verktyget vi kommer att behöva i det här fallet heter Samsung 300K Tool och för att köra det behöver vi Samsung drivrutiner uppdaterade.

Samsung 300K verktyg

Det är ett verktyg utvecklat av XcachorroX. För närvarande är Samsung 300k Tool version 3.0.0 och verktyget är mycket lätt och väger endast 661,41 KB.

När vi har laddat ner allt till vår PC kommer vi att köra verktyget från vår dator och på vår enhet måste vi gå till Inställningar och gå ner till alternativet Om vår enhet.

Medan du håller på måste du trycka på byggnummeralternativet flera gånger (cirka 10 gånger i rad) tills en funktion anropas utvecklingsmöjligheter dyka upp .

Vi måste ange den och vi måste aktivera USB felsökning. Nästa sak blir att ansluta enheten till datorn och vi måste vänta på att programmet ska känna igen enheten (en bild kommer att visas som bekräftar att vår mobil är ansluten).

När enheten har identifierats måste vi klicka på bilden av programmet och direkt efter det måste vi kontrollera om vår mobil verkligen har gått in i Dowlnoad-läge. Om den mobila enheten av någon anledning inte går in i nedladdningsläge beror det troligen på att telefonen inte är det inte kompatibel med verktygshållaren.

På det här sättet, du kan använda Odin för att kunna blinka installera en återställning eller roota den.

Vad är återställningsläge och vad är det till för?

Detta läge som smartphones har är används för att återställa systemet till en tidigare fas och att enhetens tegelsten eller virusproblem kan lösas.

Detta läge är inrymt i en separat systempartition, så att det kan nås och ändras i händelse av systemfel.

Några av de mest användbara funktionerna du kan utföra med återställningsläget är:

  • Skapa fullständiga säkerhetskopior och återställ dem senare
  • Flash ROM eller ZIP-filer med uppdateringar
  • Ta bort specifika partitioner
  • Använd ett pekgränssnitt istället för fysiska knappar

Vad är nedladdningsläge och vad är det till för?

Nedladdningsläge liknar återställning och i själva verket är det vanligt att man blir förvirrad mellan det ena och det andra eftersom sätten att komma åt båda är ganska lika.

Till skillnad från återställningsläge, nedladdning tar hand om att modifiera systemet för att kunna flasha det.

I grund och botten tillåter detta gränssnitt andra verktyg för att ändra din telefons system. Nedladdningsläget i sig kan inte ändra någonting, men utan det är det inte möjligt att göra justeringarna för de relevanta verktygen för att göra dessa ändringar.

Vissa enheter har inte detta läge; men de som har det har olika sätt att komma åt det. De vanligaste är Volume Down + Bixby + Power i fallet med Samsung, medan man i Huawei måste trycka Volym ner + Volym upp + Power

Relaterade Artiklar

Back to top button