Hur man förvandlar en gammal smartphone till en övervakningskamera

Vi har alla en i huset smartphone som vi inte längre använder och betraktar det som en prydnad. Men vi kan få den att bli vår utmärkta allierade genom att omvandla den till en övervakningskamera. Det kommer inte att krävas speciell datorkunskap för att göra detta, bara en anständig kamera, en ficklampa och ett Wi-Fi att ansluta till. Ingen skulle någonsin vara misstänksam mot en vanlig smartphone som finns kvar i något hörn av huset.

Smartphone för videoövervakning: den bästa appen och hur man använder den

Det första du ska göra är att ladda ner en app och den vi rekommenderar är Alfred kamera, eftersom det är den enda gratis som erbjuder lika många funktioner som de ursprungliga och är tillgänglig för iOS och Android. Efter att ha laddat ner den kommer den att fungera som en kontrollenhet på huvudtelefonen och på de andra som vi kommer att använda som kameror. För att lägga till fler telefoner, skriv bara Lägg till kamera från den första skärmen eller ange ditt användarnamn och lösenord också på de andra smartphones. Gå inte för långt eftersom gratisversionen kan stödja det högst två enheter åt gången.

Vid det här laget måste vi placera smartphones på de punkter vi vill övervaka, det viktiga är att de alltid har Wi-Fi och ström vid tjänsten, för att fungera även utanför. Nu, låt oss gå till inställningar och besluta om du vill aktivera rörelsedetektor. Det är en nästan grundläggande funktion eftersom det sänder oss ett meddelande när något rör sig och startar automatisk inspelning. Om vi ​​till exempel har husdjur hemma kan vi förhindra att en avisering kommer kontinuerligt genom att justera känsligheten i rörelserna. Det kan även vara en babyvakt vid behov.

Från vår huvudsmartphone kan vi se i realtid vad händer e granska inspelningarna (gå till nyckel Händelse), genom att växla mellan bakre och främre kameror efter behag. Dessutom kan vi också använda mikrofonen för att prata, vilket är särskilt användbart med små barn.

Gratis eller betalversion?

Trots begränsningarna på grund av kontinuerlig reklam gör Alfred Camera i sin kostnadsfria testversion diskreta inspelningar och förvarar dem i arkivet i en vecka. Om vi ​​ska spendera 4,99 per månad (eller 2,49 med årsprenumerationen) kan vi säga att vi har ett övervakningssystem väldigt likt de traditionella, med HD-bilder, möjlighet till zoomning, arkivinspelningar i 30 dagar och inga irriterande reklam.

Relaterade Artiklar

Back to top button