Hur man formaterar och formaterar USB-enheter och SD-kort i Linux

När man arbetar i grupp och med olika datorer är det viktigt att ha några verktyg som gör att man kan lagra och överföra olika typer av filer såväl som prestera säkerhetsåtgärder. På samma sätt är det lika viktigt att ha rätt verktyg när du behöver formatera vissa USB-enheter och SD-kort.

I denna mening har USB-lagringsenheter, främst penndrivrutiner, varit de mest använda de senaste åren. På marknaden finns det ett brett utbud av dessa instrument, av olika märken och kapacitet.

Risken att någon enhet körs

Nu är dessa lagringsenheter inte felfria. Introducera dem till en dator utan antivirus kan få mycket allvarliga konsekvenser . Inklusive det ditt USB- eller SD-minne är långsammare än normalt .

All skadlig programvara som den innehåller, oavsett om det är datorn eller en fil som laddats ner från Internet, kan invadera både din enhet och din dator, dölja och till och med skada din fil och lämna verkligt irreparabel skada.

Lösningen på dessa malware- och virusfall

Det finns många verktyg för att utrota dessa typer av obekväma och oönskade situationer… Men alla verktyg är vanligtvis inte 100% effektiva.

Antingen för att din lagringsenhet har den här typen av fel eller skada troligen orsakad av skadlig programvara. Eller för att du bara behöver frigöra det upptagna utrymmet (efter att ha gjort en tidigare säkerhetskopia), formatera din enhet är en av de bästa åtgärderna du kan vidta. Om inte ditt minne redan är skadat och måste repareras .

Hur man gör det?

Du kan också använda programvara för detta. Detta är dock inte nödvändigt. Eftersom, oavsett vilket operativsystem din dator använder, har den funktioner som gör att du kan formatera och formatera om din enhet.

Alla, även om de är olika, är väldigt enkla att göra. Nu, om du har en dator vars operativsystem är linux kan proceduren vara lite krångligare, eftersom du måste använda kommandokonsolen .

Du behöver inte misströsta eller tro att det kommer att bli svårt. Den här artikeln hjälper alla som tar sina första steg in i ett av de mest använda operativsystemen i världen att formatera och formatera allt USB-enhet som du har anslutit till din dator.

Formatera USB-minnen i Linux

Trots att skillnadsmarginalen med windows och ios brett är Linux positionerat som det tredje operativsystemet med det högsta antalet installationer på datorer runt om i världen.

Dess ständiga uppdateringar och förbättringar av dess verktyg och funktioner tack vare bidragen från dess gemenskap av utvecklare till detta operativsystem med öppen källkod, ledde till att den fick det rykte och popularitet som den åtnjuter idag.

Instruktionerna du behöver följa i Linux

Formatering genom operativsystemet Linux, som det insisterades tidigare, är extremt enkelt och du behöver bara följa instruktionerna som kommer att visas nedan för att uppnå det framgångsrikt.

 • Gå till din dators terminal eller kommandokonsol.
 • Ange följande kommando: $ sudo fdisk –l
  • Med detta kommando kommer alla anslutna lagringsenheter (inklusive din hårddisk) att visas.
 • Senare kommer du att infoga kommandot: sudo mkfs.vfat –F 32 –n My_USB /dev/sdc1
  • Med detta kommando kommer du att indikera:
   • Sudo mkfs.vfat : Instruktionen för att utföra formateringsåtgärden.
   • –F 32 : Formatet du vill att din enhet ska ha, vilket i det här fallet skulle vara FAT32, även om du kan använda andra typer av format.
   • –N My_USB : namnet på enheten du vill formatera och formatera.
   • /dev/sdc1 : platsen för lagringsenheten.

Angående enhetens format

Ser du hur snabbt och enkelt det är att formatera och formatera en USB-enhet i Linux? Följ instruktionerna i föregående avsnitt, din enhet är redo att användas igen .

Det finns dock en viktig poäng. Formatet som gavs till lagringsenheten var FAT 32. Detta beslut beror på det faktum att även om det är ett av de äldsta formaten, är det det som har störst kompatibilitet med alla system som fungerar.

Formatera din enhet med Linux

Följ de enkla rekommendationerna i den här artikeln för att behärska konsten att formatera och formatera alla USB-minnen och SD-kort som du använder på din dator med Linux-kommandokonsolen.

Relaterade Artiklar

Back to top button