Hur man formaterar eller återställer Samsung Android-surfplatta – steg för steg

Idag får vi se hur man formaterar eller återställer en samsung android surfplatta steg för steg och allt du behöver tänka på innan du gör en fabriksåterställning.

Alla enheter, oavsett om de är surfplattor eller mobiler, kan någon gång ha en mjukvaruproblem . I många fall är det bästa sättet att åtgärda dessa problem att formatera enheten.

På samma sätt är det bättre att utföra en hård återställning av din enhet då och då. På det här sättet, se till att du inte innehåller någon form av skadlig programvara och du kommer att märka att så fort du formaterar det går det mycket smidigare.

Detta är normalt eftersom när du formaterar det ser det ut som att du precis köpt det. Alla inställningar du gjort raderas, tillsammans med filer, appar och spel.

Av denna anledning är det alltid lämpligt att ha en spara till dag. Eftersom, vid eventuella problem med surfplattans operativsystem, kan man snabbt formatera utan att behöva ta itu med någon form av informationsförlust.

I den här handledningen kommer vi att rekommendera några saker för dig att göra innan du börjar hårt återställa din samsung android surfplatta , så går vi igenom guiden så att du kan återställa surfplattan till fabriksinställningarna snabbt, inom några minuter. minuter kommer du att ha en enhet som ny.

Överväganden innan en hård återställning

Innan du utför en fabriksåterställning din Samsung-surfplatta är det viktigt att dess batteriet är fulladdat för att undvika alla typer av problem. Eftersom det inte skulle vara alls trevligt om enheten stängs av mitt i formateringen.

Om detta skulle hända måste du göra det installera operativsystemet från början . Se därför till att du har ett fullt batteri. Vi rekommenderar åtminstone att ha 70 % .

En annan sak du bör göra är att säkerhetskopiera allt som är viktigt för dig. Kom ihåg att när du utför en fabriksåterställning, slutar surfplattan med ett rent operativsystem. Detta innebär att alla personliga filer och nedladdade applikationer raderas.

Det är som att du precis köpt enheten. Det är därför han är så viktigt att du gör en säkerhetskopia av allt du har spelat in där. För detta rekommenderar vi att du använder Google Drive eller någon annan molnlagringstjänst.

Hur man återställer en Samsung Android-surfplatta

  • För att formatera din surfplatta måste du följa dessa steg:
  • Det första du ska göra är att stänga av surfplattan helt.
  • När den är avstängd måste du trycka och hålla in volymen upp och strömknapparna samtidigt i flera sekunder tills logotypen visas på skärmen.
  • När den här logotypen visas kan du släppa strömknappen, men håll nere volym upp-knappen.
  • Efter några sekunder kommer du att se återställnings- eller återställningsmeny . Du kan nu släppa volymknappen.
  • Just volymknapparna, både upp och ner, kan du använda dem för att flytta genom den här menyn.
  • Alternativet du behöver välja är Torka data / Fabriksåterställning och för att bekräfta måste du använda strömknappen.
  • Du måste nu vänta på att processen ska slutföras, vilket kan ta lite tid.
  • När du är klar går du till återställ nu för att starta om surfplattan och det är allt.

Få inte panik om första gången du startar det tar längre tid än vanligt. Det är något ganska vanligt som alltid händer på surfplattor och mobiltelefoner efter det fabriksåterställning.

Relaterade Artiklar

Back to top button