Hur man förhindrar en hårddisk från att gå i viloläge i Windows 10

Så här förhindrar du att din hårddisk går i viloläge i Windows 10: (Hur man förhindrar att hårddisken går i viloläge i Windows 10: ) Kanske efter en nyligen uppdaterad uppdatering Windows 10 du kommer att märka att din hårddisk stängs av efter en viss period av inaktivitet. Detta görs för att spara på batteriet, vilket i sin tur ökar tiden autonom(batteritid) på din PC. Den här inställningen konfigureras med ” Inaktivera(Vrid) igenom hårddisken” i alternativen strömförsörjning(Strömalternativ) , som tillåter användare att ställa in en viss tid (inaktivitet) efter vilken hårddisken stängs av. Den här inställningen påverkar inte solid state-enhet(SSD) , och efter att systemet har återställts från viloläge kommer det att ta lite tid för hårddisken att slås på innan du kan komma åt den.

Hur man förhindrar en hårddisk från att gå i viloläge i Windows 10

Men du vill inte ha ditt yttre hårt disk eller USB(disk eller USB) i viloläge, oroa dig inte eftersom du kan anpassa var och en disk eller USB(enhet eller USB) så att den går i viloläge eller inte går i viloläge efter en viss tid när din dator inte används. I alla fall(i alla fall) utan att förlora tid, låt oss(tid) låt oss se hur vi kan förhindra övergången hårddisk(Hårddisk) för viloläge Windows 10 med hjälp av guiden nedan.

Hur man förhindrar övergången hårddisk(Hårddisk) för viloläge Windows 10

(Se till) Var noga med att skapa punkt återhämtning(återställningspunkt) till fall om något(fall något) går fel.

Metod 1: Förhindra hårddisken från att gå i viloläge i strömalternativen(Metod 1: Förhindra hårddisken från att gå i viloläge i energialternativ)

1. Högerklicka strömikonen(Strömikon)” i aktivitetsfältet och välj ” Strömförsörjning.(Strömalternativ.)

skriv powercfg.cpl in run och tryck på enter för att öppna energialternativ.

Notera.(Obs!) För att direkt öppna avancerade energialternativ, tryck bara på knappen Windows-tangent + R skriv sedan ” control.exe powercfg.cpl,,3 ” (utan citattecken) och tryck på Enter.

2. Bredvid valda kraftplan(energischema) klicka på länken ” Ändra planalternativ.(Ändra planinställningar)

Ändra planinställningar

3. På nästa skärm klickar du på ” Ändra avancerade energiinställningar(Ändra avancerade ströminställningar)” längst ned.

Ändra avancerade energiinställningar

4. Expandera HDD(Hårddisk) och expandera på liknande sätt ” Stäng av hårddisken(Stäng av hårddisken efter) “, ändra sedan inställningarna” På batteri(På batteri)” och “Från nätverk(Inkopplad)” för att ange hur många minuter (vilotid) du vill att hårddisken ska stängas av.

Expandera

Notera.(Obs!) Standardvärdet är 20 minuter och det rekommenderas inte att ställa in det på ett lägre antal minuter. Du kan också ställa in ovanstående inställningar till Aldrig om du inte vill stänga av hårddisken efteråt PC-inaktivitet(PC-aktivitet).

Expandera

5. Klicka på Verkställ och sedan på OK.

6. Starta om datorn för att spara ändringarna.

Metod 2: Förhindra hårddisken från att vila i Windows 10 med kommandotolken(Metod 2: Förhindra hårddisken från att gå i viloläge i Windows 10 med kommandotolken)

1. Klicka Windows-tangent + X välj sedan “Kommandotolk (admin)”.(Kommandotolk (admin).)

kommandorad med administratörsrättigheter

2. Ange följande kommando i cmd och tryck Stiga på :

On Battery: powercfg /SETDCVALUEINDEX SCHEME_CURRENT 0012ee47-9041-4b5d-9b77-535fba8b1442 6738e2c4-e8a5-4a42-b16a-e040e769756e seconds
Plugged in: powercfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT 0012ee47-9041-4b5d-9b77-535fba8b1442 6738e2c4-e8a5-4a42-b16a-e040e769756e seconds

Notera. (notera:) Byta ut(Ersätt) sekunder med det antal sekunder du vill stänga av hårddisken efter PC-inaktivitet(PC-aktivitet).

Förhindra hårddisken från att vila i Windows 10 med hjälp av kommandotolken

3. Dessutom att använda 0 (noll) blir detsamma som “Aldrig”(att använda 0 (noll) är detsamma som “Aldrig”) , och standardvärdet är 1200 sekunder(1200 sekunder) (20 minuter).

Notera.(Obs!) Det rekommenderas inte att ställa in tiden på mindre än 20 minuter, eftersom detta leder till ökat slitage hårddiskar(Hårddiskar).

4. Stäng cmd och starta om datorn.

Utvalda:(Rekommenderad:)

  • Hur man formaterar skiva eller skiva(Disk eller Drive) in Windows 10
  • Ställ in diskkvotsgräns och varningsnivå(Ange diskkvotsgräns och varningsnivå) in Windows 10
  • Hur man konverterar GPT-disk(GPT Disk) till MBR disk(MBR-disk) till Windows 10
  • Hur man installerar gratis SAP IDES

Det är allt, du har framgångsrikt lärt dig hur man förhindrar hårddisken från viloläge i Windows 10(Hur man förhindrar att hårddisken går i viloläge i Windows 10) , men om du fortfarande har några frågor angående den här guiden, ställ dem gärna i kommentarsfältet.

Så här förhindrar du att hårddisken går i viloläge i Windows 10: Det är möjligt att efter den senaste uppdateringen av Windows 10 kanske du märker att din hårddisk stängs av efter en viss period av inaktivitet. Detta görs för att spara batteri vilket i sin tur förbättrar batteritiden på din dator. Den här inställningen konfigureras med inställningen “Stäng av hårddisk efter” i Energialternativ som låter användare ställa in en angiven tid (för inaktivitet) efter vilken hårddisken stängs av. Den här inställningen påverkar inte SSD och när systemet väl har återställts från viloläge kommer det att ta lite tid för hårddisken att slås PÅ innan du kan komma åt den.

Hur man förhindrar att hårddisken går i viloläge i Windows 10

Men du vill inte att din externa hårddisk eller USB ska gå i viloläge, oroa dig inte eftersom du kan konfigurera varje enhet eller USB för att antingen gå i viloläge eller inte efter en viss tid när din dator är inaktiv. Hur som helst, utan att slösa någon tid, låt oss se hur man förhindrar att hårddisken går i viloläge i Windows 10 med hjälp av handledningen nedan.

Hur man förhindrar att hårddisken går i viloläge i Windows 10

Se till att skapa en återställningspunkt ifall något går fel.

Metod 1: Förhindra hårddisken från att gå i viloläge i energialternativ

1.Högerklicka på Power-ikonen i aktivitetsfältet och välj sedan Energialternativ.

skriv powercfg.cpl i körning och tryck på Enter för att öppna Power Options

Notera: För att direkt öppna de avancerade energiinställningarna, tryck helt enkelt på Windows-tangenten + R och skriv sedan “control.exe powercfg.cpl,,3” (utan citattecken) och tryck på Enter.

2. Bredvid ditt valda energischema klicka på “Ändra planinställningar“länk.

Ändra planinställningar

3. På nästa skärm, klicka på “Ändra avancerade energiinställningar” länk längst ner.

Ändra avancerade energiinställningar

4.Utöka hårddisken och expandera på liknande sätt”Stäng av hårddisken efter” ändra sedan inställningarna för “batteri” och “inkopplad” för att ange efter hur många minuter (i vilotid) du vill att hårddisken ska stängas av.

Expandera Hårddisk under Energialternativ

Notera: Standard är 20 minuter och det rekommenderas inte att ställa in ett lågt antal minuter. Du kan också ställa in ovanstående inställningar till Aldrig om du inte vill stänga av hårddisken efter inaktivitet på datorn.

Expandera Stäng av hårddisken efter att sedan ändra inställningarna för På batteri och Inkopplad

5. Klicka på Apply följt av OK.

6. Starta om din dator för att spara ändringarna

Metod 2: Förhindra hårddisken från att gå i viloläge i Windows 10 med kommandotolken

1.Tryck på Windows-tangenten + X och välj sedan Kommandotolk (Admin).

kommandotolk med administratörsrättigheter

2. Skriv följande kommando i cmd och tryck på Enter:

On Battery: powercfg /SETDCVALUEINDEX SCHEME_CURRENT 0012ee47-9041-4b5d-9b77-535fba8b1442 6738e2c4-e8a5-4a42-b16a-e040e769756e seconds
Plugged in: powercfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT 0012ee47-9041-4b5d-9b77-535fba8b1442 6738e2c4-e8a5-4a42-b16a-e040e769756e seconds

Notera: Ersätt sekunder med hur många sekunder du vill stänga av hårddisken efter inaktivitet på datorn.

Förhindra hårddisken från att gå i viloläge i Windows 10 med kommandotolken

3. Dessutom att använda 0 (noll) blir detsamma som “Aldrig” och standardvärdet är 1200 sekunder (20 minuter).

Notera: Det rekommenderas inte att ställa in tiden under 20 minuter eftersom det kommer att orsaka mer slitage på hårddiskar.

4.Stäng cmd och starta om datorn.

Rekommenderad:

Det är det du framgångsrikt har lärt dig Hur man förhindrar att hårddisken går i viloläge i Windows 10 men om du fortfarande har några frågor angående denna handledning, ställ dem gärna i kommentarsavsnittet.