Hur man förhindrar eller åtgärdar överhettning och bullriga problem med bärbar datorfläkt

Du kan inte fokusera på det du arbetar med på grund av en bullrig bärbar fläkt. Den skyldige bullriga bärbara fläktar(bullrig laptopfläkt) kan vanligtvis vara en av två saker – damm och överhettning. Om du har använt en bärbar datorfläkt i flera år, undrar du förmodligen varför den gör ett surrande ljud som skiljer sig mycket från vitt brus. Det hjälper dig inte att fokusera – du blir distraherad och det måste sluta.

Nu, för att gå till botten med saker och ting, måste du avgöra varför din bärbara fläkt låter mer än vanligt. Kylfläkten kan skyllas för detta, går snabbt och oavbrutet. Han blossar upp eller jobbar hårdare än vanligt – sjuder som en vildkatt – när han behöver bli av med värme eller när han är under extrem arbetsbelastning. Även om din bärbara dator är kompakt är den fortfarande benägen att samlas på damm. Tilltäppt damm kan orsaka förödelse på din bärbara dators system, vilket gör att den överhettas och låter. Utmaningen här är hur man kyler ner den bärbara datorn och blir av med det irriterande bruset.

Bullrig laptop fläkt överhettning

Om din bärbara fläkt med Windows 10 gör ett konstigt skrikande, surrande eller skramlande ljud när den är påslagen, här är några sätt att åtgärda problem med fläktljud och överhettning bärbar dator .(Bärbar dator)

  1. Kontrollera pågående processer
  2. Stäng processer
  3. Använd en laptopkylare
  4. Rengör din bärbara fläkt.

1]Kontrollera pågående processer

När din bärbara dator är bullrig kan det bara betyda en sak – den är överbelastad med arbete. Kontrollera dina processer och se om det finns program som körs eller program som använder hårt CPU(CPU) eller kräver att din CPU(CPU) fungerade mer än vanligt. Kontrollera om det finns processer som är nära 100, eftersom det kan vara boven. Om allt ser bra ut kan det vara fläkten själv. processorn behöver ytterligare verifiering.(CPU)

2]Stäng processer

Öppna Aktivitetshanteraren(Task Manager) och avsluta alla pågående processer så att fläkten CPU(CPU) nynnade eller nynnade inte när de försökte hålla jämna steg med kraven på att köra program, som när du spelar spel eller tittar på videor online.

Relaterad läsning(Relaterad läsning): CPU-fläkten går alltid på full hastighet) .

3]Använd en kylare för bärbar dator

Din bärbara dator klarar så mycket värme innan den blir galen. Användning av en bärbar datorkylare rekommenderas för dem som använder sin bärbara dator för spel eller arbete, vilket innebär att den bärbara datorn kan användas under lång tid. Du kan välja mellan laptopkylare med kylflänsar och kylare som fästs på laptopen för direkt frånluft eller varmluftsutsläpp. Denna datorkylningsprogramvara kan vara av intresse för dig.

4]Rengör den bärbara fläkten

Om allt annat misslyckas, gå direkt till roten av problemet. Du kan anlita ett proffs som gör städningen åt dig, eller så kan du göra det själv. Damm(Damm) och till och med hår kan byggas upp och täppa till i din bärbara dators fläkt, vilket kan minska luftflödet. Rengöring kommer med största sannolikhet att lösa ditt problem.

För att göra detta behöver du en luftkompressor och en liten skruvmejsel. Se till(Se till att du tar ut batteriet före rengöring för att undvika statisk elektricitet. Du måste också koppla ur nätadaptern. Skruva av åtkomstpanelen för att avslöja den bärbara fläkten. Blås ut dammet med en luftkompressor. Se till att göra det(Gör) det utanför huset för att undvika astma eller allergiska reaktioner på damm.

När du är klar, sätt ihop allt igen och slå på systemet – du bör nu ha en tystare bärbar dator.

Den bärbara datorn anses vara den mest populära enheten som används för både arbete och fritid. Många globala företag arbetar nu med Internet och bärbara datorer för att hålla saker igång. Att rengöra din bärbara dators fläkt och se till att den inte överhettas hjälper dig att förlänga din bärbara dators livslängd och prestanda, samt hålla ljudnivån nere på noll.

För fler tips för att rent fysiskt rensa din Windows-dator, mus och tangentbord, klicka här.(Fler tips för att fysiskt rensa upp din Windows-dator, mus och tangentbord här.)

Du kan inte fokusera på något du arbetar med med en bullrig bärbar fläkt. Den skyldige för en bullrig bärbar fläkt kan vara en av de två vanligtvis – damm och överhettning. Om du har använt din bärbara fläkt i flera år nu, skulle du förmodligen undra varför det finns ett brummande ljud som är långt ifrån vitt brus. Det hjälper dig inte att koncentrera dig – du blir distraherad, och det måste sluta.

Överhettning Noisy Laptop Fläkt

Nu, för att komma till botten med saker och ting, måste du avgöra varför din bärbara fläkt är bullrigare än vanligt. Kylfläkten som går i snabb och oavbruten takt kan skyllas för detta. Den tänder eller jobbar hårdare än vanligt – kurrar som en vildkatt – när den behöver bli av med värme eller när den är under extrem arbetsbelastning. Även om din bärbara dator är kompakt är den fortfarande benägen att ansamlas av damm. Det igensatta dammet kan orsaka förödelse på din bärbara dators system vilket gör att det blir varmt och bullrigt. Utmaningen här är då att kyla ner din bärbara dator och zap det irriterande ljudet.

Överhettning Noisy Laptop Fläkt

Om din Windows 10 bärbara fläkt avger konstigt malande, surrande eller skramlande ljud när den är påslagen, här är några sätt att åtgärda brus och problem med överhettning av bärbar fläkt.

  1. Kontrollera de pågående processerna
  2. Stäng processerna
  3. Använd en laptopkylare
  4. Rengör din bärbara fläkt.

1]Kontrollera de pågående processerna

När din bärbara dator är bullrig kan det bara betyda en sak – den är överansträngd. Kontrollera dina processer och se om det finns applikationer eller program som är CPU-intensiva eller kräver att din CPU maler hårdare än vanligt. Kontrollera om det finns processer som är nära att köras vid 100 eftersom det kan vara boven. Om allt ser bra ut kan det vara själva CPU-fläkten som behöver kontrolleras ytterligare.

2]Stäng processerna

Öppna din Task Manager och döda alla pågående processer för att stoppa din CPU-fläkt från att surra eller surra i ansträngningen att hålla jämna steg med kraven för att köra program som när du spelar spel eller tittar på videor online.

relaterad läsning: CPU-fläkten går alltid på full hastighet.

3]Använd en laptopkylare

Din bärbara dator kan bara ta så mycket värme innan den blir galen. Att använda en laptopkylare rekommenderas för dem som använder sin bärbara dator för spel eller arbete, vilket innebär att den bärbara datorn kan arbeta hårt under en längre period. Du kan välja mellan laptopkylare som har kylande bottenplattor och de som är fastklämda på den bärbara datorn för att direkt zappa eller suga ut den varma luften. Dessa datorkylningsprogramvara kan intressera dig.

4]Rengör din bärbara fläkt

Om allt annat misslyckas, gå precis vid roten av problemet. Du kan anlita en professionell för att göra städningen åt dig, eller så kan du göra detta själv. Damm och till och med hår kan hopa sig och sättas igen i din bärbara dators fläkt, vilket kan minska luftflödet. Att rensa upp det skulle troligen lösa ditt problem.

Du behöver en luftkompressor och en liten skruvmejsel för att göra detta. Se till att du tar ut batteriet innan du börjar rengöra för att undvika statisk elektricitet. Du bör också koppla ur nätadaptern. Skruva loss åtkomstpanelen för att se den bärbara fläkten. Blås ut dammet med hjälp av luftkompressorn. Se till att göra detta utanför ditt hem för att undvika astma eller allergiska reaktioner på damm.

När du är klar, sätt ihop allt igen och slå på systemet – du borde ha en tystare bärbar dator nu.

Den bärbara datorn anses vara den mest populära enheten antingen eller båda för arbete och fritid. Många globala företag arbetar nu med användning av internet och med en bärbar dator för att hålla farten uppe. Att städa upp din bärbara fläkt och se till att den inte överhettas och hjälper dig att förlänga livslängden och hälsan på din bärbara dator samt att sänka ljudet till noll.

Relaterade Artiklar

Back to top button