Hur man förbättrar nätverkssäkerheten för ditt hem eller kontor

Användande Internet(Internet) för företag har blivit en nödvändighet. Detta ökar dock också risken för säkerhetshot och bedrägerier.

En internetrouter är länken mellan de enheter du använder och omvärlden. Det kan också användas av hackare.

Tänk inte(Don) att ditt hemsystem är säkert eller för litet för inkräktare. PÅ april 2018(april 2018) USA:s Department of Homeland Security varnade för att ryska hackare attackerar internet leverantörer(ISP), hemroutrar och brandväggar.

Att skapa ett säkert hemnätverk är viktigt för att skydda din identitet och data. Det finns inget sätt att vara 100% säker. Det finns dock några förebyggande åtgärder du kan vidta för att säkerställa att ditt nätverk är säkert och göra dig själv till ett svårare mål för attacker.

Se till att din nätverkssäkerhet är aktiverad(Se till att din nätverkssäkerhet är aktiverad)

I de flesta hem är flera enheter anslutna till nätverket, som smartphones, spelsystem, TV-apparater(TV-apparater), datorer, wearables och surfplattor. Varje ansluten enhet måste ha det senaste operativsystemet, säkerhetsprogramvaran och webbläsaren.

Skadlig kod, skadlig programvara eller hackare som får tillgång till en enhet med Internetåtkomst kommer att kunna infektera eller stjäla personlig information från vilken annan enhet som helst som är ansluten till samma nätverk.

Skydda din router(Säkra din router)

Mer än tre fjärdedelar av hushållen i Nordamerika(Nordamerika) användning WiFi som huvudkoppling till Internet(Internet). När du lade till en anslutning till Internet(Internet), din internetleverantör har konfigurerat ett modem och en router (eller en kombination), ett namn på ditt nätverk och ett lösenord.

Använd inte standardanvändarnamnet och lösenordet. Hackare kan komma åt din routermodell med en enkel sökning i Google . När de har tillgång kan de återställa ditt lösenord, byta namn på ditt nätverk och ändra alla tillgängliga konfigurationsalternativ.

Följ dessa steg för att förbättra säkerheten för ditt trådlösa nätverk:

  • Ändra din Service Set Identifier (SSID)(Ändra din Service Set Identifier (SSID)) : Detta är namnet som tilldelats ditt Wi-Fi-nätverk. Gör det svårare för hackare att avgöra din routertyp och använda den för alla kända sårbarheter. Använd inte ett namn som innehåller personlig information eller annan identifierbar information som är lätt att tolka. Använd ett namn som är unikt för dig och svårt att gissa.
  • Skapa ett lösenord för gäster(Skapa ett lösenord för gäster) . Om du ofta har gäster i ditt hem, skapa ett separat nätverk för dem.
  • Ändra routerns förinställda lösenordsfras(Ändra routerns förinställda lösenfras) för routerns lösenfras. Varje router kommer med en standardlösenfras, även känd som WPA eller säkerhetsnyckel(Säkerhetsnyckel) . Detta är lösenordet som ansluter dig till det trådlösa nätverket. Använd ett starkt lösenord som är minst 12 tecken långt.

Du kanske också vill välja högre säkerhetsinställningar. Om din leverantör erbjuder WPA2 , använd den säkerhetsnivån . De näst bästa alternativen för nätverkssäkerhet är WPA och WEP är minst säkra.

Uppdatera din programvara(Håll din programvara uppdaterad)

programvara(Programvara) uppdateras ofta, inklusive säkerhetskorrigeringar och kritiska korrigeringar för nyligen upptäckta sårbarheter och hot. Ett av de mest effektiva stegen du kan vidta för att öka cybersäkerheten för ditt hemmakontorsnätverk är att uppdatera din programvara regelbundet.

Installera en nätverksbrandvägg(Installera en nätverksbrandvägg)

Om du installerar en brandvägg på ditt hemnätverk skyddas den från hot. Det kommer att skydda mot obehöriga åtkomstförsök och blockera skadlig trafik.

De flesta routrar kommer med en inbyggd brandvägg. Vissa av dem har ytterligare nätverkssäkerhetsfunktioner som distribuerat denial-of-service (DDoS)-skydd, webbfiltrering och åtkomstkontroll.

Se till(Se till) att du har aktiverat brandväggen eftersom vissa av dem är inaktiverade som standard. Om du har frågor eller funderingar, kontakta din tjänsteleverantör för hjälp. Internet.(Internet)

Ta bort oanvänd programvara och tjänster(Ta bort oanvänd programvara och tjänster)

Ta bort all programvara eller tjänster på ditt nätverk som du inte använder för att minska nätverkssäkerhetsriskerna. Många nya datorer är förinstallerade med testprogram och program som kallas skadlig programvara.

Skadlig programvara kan inte bara sakta ner prestandan för dina nätverksenheter, utan också kränka din integritet.

Blockera kameran(Blockera din kamera)

Vi har alla hört halva skämtet som Storebror ser dig. (Big Brother is Watching You.) Tyvärr är detta inte längre ett skämt.

Många webbplatser och applikationer begär åtkomst till din dators mikrofon och webbkamera. Om du inte är 100 % säker på att det är en säker och pålitlig källa, bevilja inte åtkomst. Om så är fallet, är det någon någonstans som tittar på dig.

För att se till att ingen, inklusive de som inte frågar om lov, har tillgång till din webbkamera, blockera din kamera, sätt en tejpbit eller en försegling på den för att skydda dig själv.

För säkerhets skull, säkerhetskopiera dina data(Just in case – Säkerhetskopiera dina data)

Om du följer stegen ovan minskar du risken för attacker på ditt hem- eller kontorsnätverk. Tyvärr finns det inget du kan göra för att vara 100% säker från hackare.

Företag måste regelbundet säkerhetskopiera sina data för att skydda mot infektion, förlust eller skada. Använd en molntjänst, extern media eller en tredjepartsapp för säkerhetskopiering för att automatisera och förenkla processen. Glöm inte(Kryptera inte) säkerhetskopian för att skydda den.

Sedan, om du blir hackad, kan du åtminstone återhämta dig.

Att använda Internet för företag har blivit en nessity. Men det ökar också risken för säkerhetshot och bedrägerier.

Din internetrouter är länken mellan de enheter du använder och omvärlden. Det är också i en position att utnyttjas av hackare.

Tro inte att ditt hemsystem är säkert eller för litet för skurkarna att rikta in sig på. I april 2018 varnade US Department of Homeland Security för att ryska hackare attackerade internetleverantörer, hemroutrar och brandväggar.

Att sätta upp ett säkert hemnätverk är en nödvändighet för att skydda din identitet och data. Det finns inget sätt att vara 100% säker. Det finns dock flera förebyggande åtgärder du kan vidta med din nätverkssäkerhet för att göra dig själv till ett svårare mål att attackera.

Se till att din nätverkssäkerhet är aktiverad

De flesta hem har flera enheter anslutna till sitt nätverk, som smartphones, spelsystem, TV-apparater, datorer, bärbara enheter och surfplattor. Varje ansluten enhet måste ha det senaste operativsystemet, säkerhetsprogramvaran och webbläsaren.

Skadlig kod, skadlig programvara eller hackare som får tillgång till en Internet-aktiverad enhet kommer att ha möjlighet att infektera eller stjäla privat information från vilken annan enhet som helst som är ansluten till samma nätverk.

Säkra din router

Mer än tre fjärdedelar av hushållen i Nordamerika använder Wi-Fi som sin primära anslutning till Internet. När du lade till Internetanslutning installerade din leverantör ett modem och en router (eller en kombination), ett namn på ditt nätverk och ett lösenord.

Använd inte standardanvändarnamnet och lösenordet. Hackare kan få tillgång till din routermodell med en enkel Google-sökning. När de har tillgång kan de återställa ditt lösenord, byta namn på ditt nätverk och ändra eventuella konfigurationer från de tillgängliga alternativen.

Följ stegen nedan för att förbättra säkerheten för ditt trådlösa nätverk:

  • Ändra din Service Set Identifier (SSID): Detta är namnet som tilldelats ditt Wi-Fi-nätverk. Gör det svårare för hackare att identifiera vilken typ av router du har och utnyttja den för alla kända sårbarheter. Använd inte ett namn som innehåller personlig information eller andra identifierbara uppgifter som är lätta att tolka. Använd ett namn som är unikt för dig och svårt att gissa.
  • Skapa ett lösenord för gäster: Om du har frekventa gäster i ditt hem, skapa ett separat nätverk som de kan använda.
  • Ändra routerns förinställda lösenordsfras: Varje router kommer med en standardlösenfras, även känd som en WPA eller säkerhetsnyckel. Detta är lösenordet som ansluter dig till det trådlösa nätverket. Använd ett starkt lösenord som är minst 12 tecken långt.

Du kanske också vill välja högre säkerhetsalternativ. Om din leverantör erbjuder WPA2, använd denna säkerhetsnivå. De näst bästa alternativen för nätverkssäkerhet är WPA, där WEP är det minst säkra.

Håll din programvara uppdaterad

Programvaran uppdateras ofta för att inkludera säkerhetsfixar och kritiska patchar för nyligen upptäckta sårbarheter och hot. Ett av de mest effektiva stegen du kan vidta för att förbättra cybersäkerheten för ditt hemmakontorsnätverk är att uppdatera din programvara regelbundet.

Installera en nätverksbrandvägg

Genom att installera en brandvägg på ditt hemnätverk försvara den mot hot. Det kommer att skydda mot obehöriga åtkomstförsök och blockera skadlig trafik.

De flesta routrar kommer med en inbyggd brandvägg. Vissa har ytterligare nätverkssäkerhetsfunktioner som ett distribuerat denial-of-service (DDoS) försvar, webbfiltrering och åtkomstkontroller.

Se till att du aktiverar din brandvägg eftersom vissa är avstängda som standard. Om du har frågor eller funderingar, kontakta din internetleverantör för hjälp.

Ta bort oanvänd programvara och tjänster

Ta bort all programvara eller tjänster på ditt nätverk som du inte använder för att minska nätverkssäkerhetsriskerna. Många nya datorer kommer förinstallerade med testprogram och program som kallas bloatware.

Inte bara kan bloatware minska dina nätverksenheters prestanda, utan det kan också kränka din integritet.

Blockera din kamera

Vi har alla hört det nästan skämt Storebror ser dig. Tyvärr är det inte ett skämt längre.

Många webbplatser och appar kommer att be om åtkomst till din dators mikrofon och webbkamera. Om du inte är 100 % säker på att det är en säker och pålitlig källa, bevilja inte åtkomsten. Om du gör det, tittar någon någonstans på dig.

För att se till att ingen, inklusive de som inte frågar om lov, har tillgång till din webbkamera, blockera din kamera, sätt en tejpbit eller en stämpel över den för att skydda dig själv.

För säkerhets skull – Säkerhetskopiera dina data

Om du följer stegen ovan minskar du riskerna för attacker på ditt hem- eller kontorsnätverk. Tyvärr finns det inget du kan göra för att vara 100% säker från hackare.

Företag måste regelbundet säkerhetskopiera sina data för att skydda mot infektion, förlust eller korruption. Använd en molnbaserad tjänst, extern media eller ett säkerhetskopieringsprogram från tredje part för att automatisera och förenkla processen. Glöm inte att kryptera säkerhetskopian för att skydda den.

Sedan, om du blir hackad, kan du åtminstone återhämta dig.