Hur man flyttar appar till SD-kort på Android

Tack och lov har nya telefoner mer lagringsutrymme än någonsin. Tyvärr, Android OS(Android OS) och appar tar upp mer minne än någonsin. Om du råkar ha en telefon Android , som kan använda ett microSD-kort för lagringsexpansion, överväg att flytta vissa appar till ett SD-kort. Om inte, lär dig hur du tar bort tillfälliga filer och annat skräp på din Android (hur du tar bort temporära filer och annat skräp på din Android).

Flytta appen till SD-kort i Android(Flytta en app till SD-kort i Android)

I det här exemplet flyttar vi applikationen från AnkiDroid-kort(AnkiDroid) .

 1. Öppna appens inställningssida. Beroende på telefontyp och version Android detta kan göras på en mängd olika sätt.
  • Klicka och håll appikonen(appikon ) och välj Appinformation(Appinfo) . Byta till steg 4(Steg 4).

 1. Spendera(Svep) nedåt överst på telefonen, välj inställningar(Inställningar) .

 1. Välj ” inställningar(Inställningar ) » på startskärmen eller i applikationsområdet.

 1. Bläddra och välj Ansökningar(Appar) .

 1. Bläddra till appen du vill flytta och välj den.

 1. Rör ” Lagring”(Lagring) .

 1. Om du ser ” Redigera “, kan applikationen flytta till (förändra)extern(Extern lagring. Klicka på knappen Förändra” . (förändra)Om knapparna Redigera(Ändra) » Nej, programmet kan inte flyttas till extern(Extern lagring. Överväg att flytta filer från internminnet till SD-kortet för att frigöra utrymme.

 1. Välj SD-kort(SD-kort) .

 1. En bekräftelsesida kommer att visas som ber dig att inte använda appen och att inte ta bort SD-kortet under exporten. Välj Flytta(Flytta) .

 1. En förloppsindikator visas tillsammans med några varningar.

 1. När överföringen är klar, Android tar dig tillbaka till appens infosida. Här kan du bekräfta det Android flyttade honom till extern lagring(Extern lagring) . Det är säkert att återuppta användningen av appen.

Vilket SD-kort ska jag använda i min Android?(Vilken typ av SD-kort ska jag använda i min Android?)

Det finns olika kvaliteter och typer av SD-kort. De flesta enheter Android stöder endast microSD-format. Vissa enheter Android har också en gräns för mängden SD-kortminne. Kontrollera telefonens specifikationer innan du köper en ny telefon innan du köper en ny telefon. Att använda ett 128GB microSD-kort i en telefon som bara stöder upp till 64GB är ett slöseri med pengar.

Kvaliteten kan variera för SD-kort. Se till att du bara köper från ett pålitligt varumärke. Samsung , SanDisk , PNY , Lexar och Ord för ord är bland de bästa. Leta efter ett microSDXC-kort, UHS 3 . De visar numret UHS inuti ett U. Dessa typer läser och skriver snabbare. Alla betyg fungerar, så använd det bästa microSD-kortet du har råd med.

Kommer Android-appar att fungera bra från ett SD-kort?(Kommer Android-appar att fungera bra från SD-kortet?)

Du kanske tror att att köra en app från SD-kortet istället för telefonens huvudlagring kan orsaka prestandaproblem. Du kommer att ha rätt också. De flesta av dessa problem gäller bara mer komplexa applikationer som spel. Om apputvecklaren tror att appen bara kommer att fungera bra på en telefon kan de blockera möjligheten att flytta appen. Mindre resurskrävande applikationer kan flyttas säkert och du kommer förmodligen inte att se någon prestandaskillnad.

SD-kort är också lättare att skada eller förstöra än en telefons interna lagring. SD-kort har också begränsade läs- och skrivmöjligheter innan de slutar fungera. Du kommer förmodligen aldrig att nå denna gräns, men SD-kort dör ibland bara. Det kan vara svårt att återställa data från ett skadat SD-kort, men det är möjligt.

Flytta app till internminne från SD-kort i Android(Flytta en app till internminne från ett SD-kort i Android)

Om du upptäcker att applikationen inte fungerar korrekt efter att du flyttat till SD-kortet kan du returnera den. Detta liknar att flytta en app till ett SD-kort, men med några skillnader.

 1. Öppna appens inställningssida. Beroende på telefontyp och version Android detta kan göras på en mängd olika sätt.
  • Klicka och håll appikonen(appikon) och välj ” Appinformation(Appinfo) » . Byta till steg 4(Steg 4).

 1. Spendera(Svep) nedåt överst på telefonen, välj inställningar(Inställningar) .

 1. Välj ” inställningar(Inställningar ) » på startskärmen eller i applikationsområdet.

 1. Bläddra och välj Ansökningar(Appar) .

 1. Bläddra till appen du vill flytta och välj den.

 1. Rör ” Lagring”(Lagring) .

 1. Klicka på knappen Förändra” .(förändra)

 1. Välj Intern delad lagring(Intern delad lagring) .

 1. En bekräftelsesida kommer att visas som säger att du inte kan använda appen eller avinstallera inre(Intern) Delad lagring under export. Välj Flytta(Flytta) .

 1. Android kommer att visa en förloppsindikator med några varningar.

 1. När överföringen är klar, Android tar dig tillbaka till appens infosida. Här kan du bekräfta det Android flyttade tillbaka till internt delat lagringsutrymme(Intern delad lagring) . Det är säkert att återuppta användningen av appen.

Hur tvingar man en app att flytta till SD-kort i Android?(Hur tvingar jag en app att flytta till SD-kortet i Android?)

Om appen du vill flytta inte visar ” Förändra”(Ändra) i lagringsinställningarna kan du fortfarande flytta det till SD-kortet… i teorin. Vi rekommenderar inte att du gör detta. för det första(För det första) måste utvecklaren ha trott att appen ska köras från internminnet, så om du tvingar fram den hjälper de dig inte om du stöter på problem. För det andra(Andra), du måste rota din Android (rota din Android) för att tvinga fram flytten.

Att rota en Android-telefon innebär att ge dig tillgång till de inre funktionerna Android . Om du inte vet vad du gör kan du enkelt göra din telefon oanvändbar och irreparabel. Då är det dags att köpa en ny telefon. Vi rekommenderar att du arbetar med det du har och inte tar risker.

Lyckligtvis har nyare telefoner mer lagringsutrymme än någonsin. Tyvärr tar Android OS och appar också upp mer lagringsutrymme än någonsin. Om du har turen att ha en Android-telefon som kan använda ett microSD-kort för att utöka lagringsutrymmet, överväg att flytta några appar till SD-kortet. Om inte, lär dig hur du tar bort tillfälliga filer och annat skräp på din Android.

Flytta en app till SD-kort i Android

I det här exemplet flyttar vi flashcard-appen, AnkiDroid.

 1. Gå till appens inställningssida. Beroende på vilken typ av telefon och version av Android du har finns det olika sätt att göra detta.
  • Tryck länge på app-ikonen och välj app info. Hoppa över till Steg 4.

 1. Svep nedåt längst upp på telefonen, välj inställningar.

 1. Välj inställningar ikonen på din startskärm eller i appområdet.

 1. Bläddra till och välj Appar.

 1. Bläddra till appen du vill flytta och välj appen.

 1. Knacka Lagring.

 1. Om du ser en förändra knappen, så kan appen flyttas till extern lagring. Välj förändra knapp. Om det inte finns någon Ändra-knapp kan appen inte flyttas till extern lagring. Överväg att flytta filer från internminnet till SD-kortet för att frigöra utrymme.

 1. Välj SD-kort.

 1. En bekräftelsesida visas som talar om för dig att inte använda appen eller ta bort SD-kortet under exporten. Välj flytta.

 1. En förloppsindikator visas tillsammans med några varningar.

 1. När överföringen är klar kommer Android att återvända till appinformationssidan. Här kan du bekräfta att Android har flyttat den till extern lagring. Det är säkert att fortsätta använda appen.

Vilken typ av SD-kort ska jag använda i min Android?

Det finns olika kvaliteter och typer av SD-kort. De flesta Android-enheter tar bara microSD-formatet. Vissa Android-enheter kommer också att ha en gräns för SD-kortets lagringsstorlek. Kontrollera telefonens specifikationer innan du skaffar en ny telefon. Att använda ett 128GB microSD-kort i en telefon som bara kan stödja upp till 64GB är ett slöseri med pengar.

Kvaliteten kan variera för SD-kort. Se till att du bara köper från ett pålitligt varumärke. Samsung, SanDisk, PNY, Lexar och Verbatim är bland de bästa. Leta efter ett microSDXC, UHS 3-kort. De visar UHS-numret inuti ett U. Dessa typer av läs och skriv snabbare. Alla betyg fungerar, så välj det bästa microSD-kortet du har råd med.

Kommer Android-appar att fungera bra från SD-kortet?

Man kan tro att köra en app från SD-kortet istället för telefonens primära minne kan orsaka prestandaproblem. Du skulle också ha rätt. De flesta av dessa problem gäller bara mer komplicerade appar, som spel. Om en apputvecklare känner att appen bara kommer att fungera bra på telefonen kan de blockera möjligheten att flytta appen. Mindre resurskrävande appar är säkra att flytta och du kommer förmodligen inte att kunna se skillnaden i prestanda.

SD-kort är också lättare att skada eller korrupta än telefonens interna minne. Dessutom har SD-kort begränsad läsning och skrivning innan de slutar fungera. Du kommer förmodligen aldrig att nå den gränsen, men SD-kort dör bara ibland. Det kan vara svårt att återställa data från ett skadat SD-kort, men det kan göras.

Flytta en app till intern lagring från ett SD-kort i Android

Om du upptäcker att appen inte fungerar bra efter att ha flyttats till SD-kortet kan du flytta tillbaka den. Det är som att flytta appen till SD-kortet, men med några skillnader.

 1. Gå till appens inställningssida. Beroende på vilken typ av telefon och version av Android du har finns det olika sätt att göra detta.
  • Tryck länge på app-ikonen och välj App info. Hoppa över till Steg 4.

 1. Svep nedåt längst upp på telefonen, välj inställningar.

 1. Välj inställningar ikonen på din startskärm eller i appområdet.

 1. Bläddra till och välj Appar.

 1. Bläddra till appen du vill flytta och välj appen.

 1. Knacka Lagring.

 1. Välj förändra knapp.

 1. Välj Intern delad lagring.

 1. En bekräftelsesida kommer att visas som talar om för dig att inte använda appen kan inte eller ta bort den interna delade lagringen under exporten. Välj flytta.

 1. Android kommer att visa en förloppsindikator med några varningar.

 1. När överföringen är klar kommer Android att återvända till appinformationssidan. Här kan du bekräfta att Android flyttade tillbaka den till Intern delad lagring. Det är säkert att fortsätta använda appen.

Hur tvingar jag en app att flytta till SD-kortet i Android?

Om appen du vill flytta inte visar knappen Ändra i sina lagringsinställningar, kan du fortfarande flytta den till SD-kortet … i teorin. Det rekommenderar vi inte. För det första måste utvecklaren ha känt att appen behöver köras från internminnet, så om du tvingar fram det kommer de inte att ge dig hjälp om du har problem. För det andra måste du rota din Android för att tvinga fram flytten.

Att rota en Android-telefon innebär att ge dig själv tillgång till Androids inre funktioner. Om du inte vet vad du gör kan du lätt göra telefonen oanvändbar och ofixbar. Då är det dags att köpa en ny telefon. Vi rekommenderar att du arbetar med det du har och inte riskerar det.

Relaterade Artiklar

Back to top button