Hur man fixar upp och ner filmer

Har du någonsin spelat in en video på din smartphone och sedan spelat upp den på din dator och upptäckt att videon är upp och ner eller roterad 90 grader? Detta hände mig flera gånger, och till slut var jag tvungen att manuellt fixa videon med hjälp av olika tredjepartsprogram(partyprogramvara).

I det här inlägget kommer jag att dela två gratis Windows-program som du kan använda för att fixa upp och nedvända videor: VLC Media Player och Windows Movie Maker(VLC Media Player och Windows Movie Maker). Skillnaden mellan de två är att i det första fallet är förändringen tillfällig och görs i farten i programmet. Genom att använda Windows Filmskapare du kan permanent spara ändringar i filen.

Om du bara vill titta på videon på din dator är en tillfällig fix förmodligen den bästa lösningen. Om du behöver ladda ner video eller dela(video eller dela) jag är med någon annan, du bör använda Movie Maker för att permanent lösa detta problem.

Dessutom kommer jag också att nämna hur du kan slutföra denna uppgift på Mac och genom gratis onlinetjänst(onlinetjänst).

VLC mediaspelare

Låt oss börja med VLC som är min favoritmediaspelare inte bara för att den kan spela skadad videofiler(videofil), men också för att nästan alla videocodecs redan är inbyggda i den. Att rotera video till VLC först öppna videofil,(videofil) för att spela upp den.

Klicka nu “Verktyg(Verktyg)” och sedan “Effekter och filter(Effekter och filter) » .

vlc-effekter och filter

I dialogrutan ” Inställningar och effekter(Justeringar och effekter) » klicka på fliken « videoeffekter(Videoeffekt)” och klicka sedan på ” Geometri(Geometri)”.

rotera vlc-video

Här kan du justera videoorienteringen på två sätt. Det enklaste sättet att vända en video är att kontrollera ” Omvandla(Transformera)” och välj sedan “Rotera 180 grader”( Rotera 180 grader) i rullgardinsmenyn. Som nämnts kommer detta bara att lösa problemet VLC . Om du spelar upp videon i ett annat program kommer den fortfarande att vara upp och ner.

Observera att du bara behöver göra detta en gång per VLC . Om du stänger videon och sedan spelar upp den igen VLC kommer den ihåg dina inställningar och tillämpar dem på videon så att du inte behöver göra det om och om igen.

Alternativt kan du klicka på ” Sväng(Rotera)” och luta sedan videon till vilken vinkel du vill. Det är lite konstigt, men det finns där!

sned vlc video

Windows Filmskapare

Genom att använda Windows Filmskapare det är mycket lätt att rotera videon till rätt riktning. När du har laddat upp ditt klipp bör du se en förhandsvisning till vänster och scener till höger.

upp och ner filmare

Gå till ” Hem(Hem)” och du kommer att se alternativet ” Sväng vänster”(Rotera åt vänster) och “Sväng höger(Rotera åt höger)” längst till höger på bandet.

sväng höger vänster

För att permanent spara denna korrigering måste du spara filen film(filmfil) . Klick ” Fil”(File) och sedan “Spara film”(Spara film) .

spara filmskaparprojekt

Windows Filmskapare har många sparalternativ filmfil(filmfil) beroende på vilken enhet du kommer att se den på. Välj det alternativ som bäst passar dina behov. Se även till att läsa mitt inlägg om videoinspelning dvd genom att använda Windows Filmskapare .

RotateMyVideo.net

Om du inte gör det jag vill(t feel) ladda ner programmet till din dator, du kan prova gratis onlineverktyg(onlineverktyg) för videorotation. Jag använde RotateMyVideo.net.

rotera min video

Klicka på “Välj video”(Välj Video) och välj sedan videofil(videofil) . Observera att max filstorlek(filstorlek) för denna tjänst är 250 MB. Dessutom stöder den inte alla typer. videofiler(videofil), men bara populära format som t.ex MP4 och AVI(MP4 och AVI).

rotera videowebbplats

När videon har laddats upp ser du en förhandsvisning av den till höger. Till vänster kan du klicka på knappar för att ändra rotation, förhållande och färg på staplarna. När du är klar klickar du på ” Rotera video»(Rotera video).

Quick Time Player

Om du använder Mac och vill fixa upp och ner video du behöver använda Quick Time Player . Öppna videofil(videofil) och klicka på menyn ” Redigera(Redigera)”.

vänd video

Du kommer att se alternativen ” Sväng vänster(Rotera vänster)”, “Sväng höger(Vrid höger)”, ” Vänd horisontellt och Vänd vertikalt(Vänd horisontellt och Vänd vertikalt) » . Om du inte exportera(t export) fil, kommer ändringen endast att ske tillfälligt under videouppspelning. Om du vill spara den med Snabb tid gå till ” Fil”(Fil)-” stänga(Stäng)” och när du tillfrågas om du vill spara dina ändringar klickar du på ” Spara(Spara) » .

Det här är de enklaste sätten att rotera en video om den är upp och ner. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Har du någonsin spelat in en video med din smartphone och sedan spela upp den på din dator och upptäckt att videon är upp och ner eller 90 grader avstängd? Jag har råkat ut för det vid flera tillfällen och det slutade med att jag behövde fixa videorna manuellt med hjälp av olika tredjepartsprogram.

I det här inlägget ska jag prata om två gratis Windows-program som du kan använda för att fixa upp och nedvända videor: VLC Media Player och Windows Movie Maker. Skillnaden mellan de två är att med den förra är förändringen tillfällig och görs i farten i programmet. Med Windows Movie Maker kan du spara ändringarna i filen permanent.

Om du bara vill titta på en video på din dator så är den tillfälliga fixen förmodligen den bättre lösningen. Om du behöver ladda upp videon eller dela den med någon annan, bör du använda Movie Maker för att permanent åtgärda problemet.

Dessutom kommer jag också att nämna hur du kan utföra denna uppgift på en Mac och via en gratis onlinetjänst.

VLC Media Player

Låt oss börja med VLC, som är min favoritmediaspelare, inte bara för att den kan spela upp skadade videofiler, utan också för att den har i stort sett alla video-codec redan inbyggda. För att rotera en video i VLC, öppna först din videofil så att den spelas upp.

upp och ner video

Klicka nu på Verktyg och då Effekter och filter.

effekter och filter vlc

Justeringar och effekter dialogrutan, klicka på videoeffekters-fliken och klicka sedan på geometri flik.

rotera video vlc

Här kan du justera orienteringen på videon på två sätt. Det enklaste sättet att vända videon är att bara kolla Omvandla box och välj sedan Vrid 180 grader från rullgardinsmenyn. Som nämnts kommer detta bara att lösa problemet i VLC. Om du spelar upp videon i ett annat program kommer den fortfarande att vara upp och ner.

Observera att du bara behöver göra detta en gång i VLC. Om du stänger videon och sedan spelar upp den igen i VLC kommer den att komma ihåg dina inställningar och tillämpa dem på videon, så att du inte behöver göra det om och om igen.

Du kan också kontrollera Rotera och snedställ sedan videon i vilken vinkel du vill. Det är något konstigt alternativ, men det finns!

sned video vlc

Windows Filmskapare

Med Windows Movie Maker är det superenkelt att rotera en video till rätt riktning. När du har laddat in ditt klipp bör du se en förhandsvisning till vänster och scenerna till höger.

upp och ner filmskapare

Gå vidare och klicka på Hem fliken så ser du en Rotera vänster och Vrid höger alternativet längst till höger på menyfliksområdet.

rotera höger vänster

För att permanent spara denna fix måste du spara din filmfil. Klicka på fil och då Spara filmen.

spara filmskaparprojekt

Windows Movie Maker har många alternativ för att spara din filmfil beroende på vilken enhet du kommer att se den på. Välj det alternativ som uppfyller dina behov. Se också till att läsa mitt inlägg om att bränna en video-DVD med Windows Movie Maker.

RotateMyVideo.net

Om du inte känner för att ladda ner ett program till din dator kan du prova ett gratis onlineverktyg för att rotera videor. Den jag har använt är RotateMyVideo.net.

rotera min video

Klicka på välj video och välj sedan din videofil. Observera att den maximala filstorleken för denna tjänst är 250 MB. Dessutom accepterar den inte alla typer av videofiler, bara de populära formaten som MP4 och AVI.

rotera videowebbplatsen

Efter att videon har laddats upp ser du en förhandsvisning av den till höger. Till vänster kan du klicka på knapparna för att ändra rotation, förhållande och färgband. När du är klar klickar du på Rotera video knapp.

Quick Time Player

Om du använder en Mac och vill fixa en video upp och ner måste du använda QuickTime Player. Öppna videofilen och klicka sedan på Redigera meny.

vänd video

Du kommer att se alternativ för Rotera åt vänster, Rotera åt höger, Vänd horisontellt och Vänd vertikalt. Om du inte exporterar filen ut kommer ändringen endast att ske tillfälligt medan videon spelas upp. Om du vill spara det med QuickTime, gå till filstänga och när den frågar dig om du vill spara ändringarna klickar du på Spara knapp.

Det är de enklaste sätten att rotera en video om du har en som är upp och ner. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button