Hur man fixar “C_PsdRsDll resursfil hittades inte!” Fel

Som IT-supporter älskar jag att hantera obskyra buggar. Windows som låter helt löjligt och ger liten eller ingen mening. Det fina är att man i de flesta fall inte riktigt behöver veta exakt vad problemet är för att lösa det.

Ta till exempel följande konstiga fel som jag nyligen såg:

Resource file <C_PsdRsDll> not found!

Personen fick det här meddelandet varje gång de startade sin dator och försökte högerklicka på något eller klicka på ” Min dator(Min dator) ” . Det var riktigt konstigt och väldigt irriterande. Senare(Senare) fick vi reda på att vi inte ens kan komma in Windows Kontrollpanel,(Windows Kontrollpanel) eftersom det här felet dök upp när du försökte dubbelklicka på ikonen.

Om du upplever detta problem betyder det förmodligen att du har en HP-dator med betrodd plattformsmodul(Trusted Platform Module) ( TPM ). Faktum är att detta är en teknik jag nyligen skrev om som låter dig aktivera Bitlocker-diskkryptering i Windows (aktivera Bitlocker-diskkryptering i Windows) .

Men på vissa bärbara och PC-datorer från HP kan detta också bli ett allvarligt problem! Här är några sätt att fixa det:

Metod 1. (Metod 1) Ta bort Embedded Security(– Avinstallera Embedded Security) för HP Protect-verktyg(HP Protect Tools)

Det första du kan prova är att avinstallera programvaran Inbäddad säkerhetsprogramvara(Inbäddad säkerhet) för HP ProtectTools på din PC. Observera att denna programvara vanligtvis INTE ORSAKAR det här problemet, men det orsakas av att du installerar eller avinstallerar något annat program.

Det kan också orsakas av rengöringsverktyg som registerrensare, spionprogramrenare, virusrensare, etc. Dessa program tar ibland bort registernycklar som anses vara skadliga eller oanvändbara, men som faktiskt inte är det!

Om det fungerar för dig att avinstallera programmet kan du lämna det som det är eller försöka installera om det igen och se om problemet kommer tillbaka eller inte. Borde inte!

Observera att programmet också kan kallas Infineon TPM Professional Package så om du inte ser Inbäddad säkerhet ta bort allt som innehåller “TPM”!

Metod 2 (Metod 2) – lägg till C_PsdRsDll(-Lägg till C_PsdRsDll) till Windows-registret(Windows-registret)

Som jag nämnde ovan, ibland registernyckeln för programvara TPM installerade på HP-datorer kan raderas av misstag. Om avinstallation och ominstallation av programmet inte fungerar för dig kan du försöka skapa en registernyckel manuellt.

Navigera till följande registernyckel ( Start(Start) , Springa(Kör), regedit):

HKLM/Software/Infineon/TPM Software

Högerklicka nu på den här tangenten och välj ” Skapa(Ny)” och sedan ” Ny(New String Value ) string value” och ge det ett namn “C_PsdRsDll” och mening “C:\Program Files\Hewlett-Packard\Embedded Security Software\PsdRs%s.dll” .

Metod 3 (Metod 3) – ta bort psd-skalförlängningen(- Ta bort PSD Shell Extension)

Slutligen, det sista du kan prova om inget annat fungerar är att navigera till följande registernyckel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Approved

På höger sida hitta PSD Shell Extension högerklicka på den och välj Radera(Ta bort) .

Se till att göra det(Gör) säkerhetskopiera registret innan du tar bort eller ändrar nycklar i registret fönster. Hoppas(Förhoppningsvis) detta löste ditt problem! Njut av!

Som IT-supportspecialist älskar jag att ta itu med obskyra Windows-fel som låter helt löjliga och ger liten eller ingen mening. Det fina är för det mesta att du verkligen inte behöver veta vad det exakta problemet är för att åtgärda problemet.

Ta till exempel följande konstiga fel som jag nyligen såg:

Resource file <C_PsdRsDll> not found!

Personen fick det här meddelandet varje gång de startade sin dator och försökte högerklicka på något eller klicka på ikonen Den här datorn. Det var verkligen konstigt och väldigt irriterande. Senare fick vi reda på att vi inte ens kunde komma in i Windows Kontrollpanel eftersom det här felet skulle dyka upp när du försökte dubbelklicka på ikonen.

Om du har det här problemet betyder det förmodligen att du har en HP-dator med TPM (Trusted Platform Module). Egentligen är det en teknik jag skrev om nyligen som gör att du kan aktivera Bitlocker-diskkryptering i Windows.

Men det kan också vara en kunglig smärta på vissa bärbara HP-datorer och datorer! Här är ett par sätt du kan fixa det:

Metod 1 – Avinstallera Embedded Security för HP Protect Tools

Det första du kan prova är att avinstallera programvaran Embedded Security for HP ProtectTools på din PC. Observera att denna programvara normalt inte ORSAKER detta problem, men den utlöses av installationen eller avinstallationen av något annat program.

Det kan också orsakas av rengöringsverktyg, som registerrensare, spionprogramrenare, virusrenare, etc. Dessa program tar ibland bort registernycklar som anses vara skadliga eller oanvändbara, men som faktiskt inte är det!

Om avinstallationen av programmet fungerar för dig kan du lämna det så eller så kan du försöka installera om det igen och se om problemet kommer tillbaka eller inte. Det borde det inte!

Observera att programmet också kan kallas Infineon TPM Professional Package, så om du inte ser Embedded Security, avinstallera allt som har “TPM” i det!

Metod 2 – Lägg till C_PsdRsDll till Windows-registret

Som jag nämnde ovan, ibland kan registernyckeln för TPM-programvaran installerad på HP-datorer raderas av misstag. Om avinstallation och ominstallation av programmet inte fungerar för dig kan du försöka skapa registernyckeln manuellt.

Navigera till följande registernyckel (Start, Kör, regedit):

HKLM/Software/Infineon/TPM Software

Högerklicka nu på den nyckeln och välj Ny och då Nytt strängvärde och ge den ett namn “C_PsdRsDll” och ett värde på “C:\Program Files\Hewlett-Packard\Embedded Security Software\PsdRs%s.dll”.

c_psdrsdll

Metod 3 – Ta bort PSD Shell Extension

Slutligen, det sista du kan prova om inget annat fungerar är att gå till följande registernyckel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Approved

På höger sida, hitta PSD Shell Extensionhögerklicka på den och välj Radera.

Se till att säkerhetskopiera ditt register innan du tar bort eller ändrar nycklar i Windows-registret. Hoppas det har löst ditt problem! Njut av!