Hur man fixar 502 Bad Gateway-fel

När du får ett felmeddelande 502 Bad Gateway i din webbläsare betyder detta att servern, som fungerar som en gateway för att underlätta att skicka din förfrågan till servern och returnera ett svar, har fått ett ogiltigt svar eller inget svar alls. Så antingen är anslutningen bruten eller så finns det ett problem på serversidan som returnerar ett ogiltigt svar. Även om detta är ett fel på servernivå, finns det några saker du kan prova på din sida och se om det hjälper om en enkel push Ctrl+F5 Hjälper inte.

502 Invalid Gateway Error

Detta fel kan visas på vilken webbplats som helst. Jag är säker på att du har sett webbplatsen på molnflamma fel Twitter(Twitter Överkapacitet) Överkapacitet, Dålig Gateway NGINX och även när Windows uppdatering(Windows Update) misslyckas med fel 502, det visar meddelandet WU_E_PT_HTTP_STATUS_BAD_GATEWAY .

Bortom felet Dålig gateway kan du också stöta på fel som:

 • Fel 502
 • Tillfälligt fel (502)
 • 502 Proxy-fel
 • 502 fel servrar(Server) : Servern stötte på ett tillfälligt fel och kunde inte uppfylla din begäran
 • HTTP 502
 • dålig gateway(Dålig gateway): Proxyservern fick ett ogiltigt svar från uppströmsservern.

Slutanvändartillstånd

1]Återställ DNS(spola DNS), återställ Winsock och återställ TCP/IP

Ibland är webbplatser inte tillåtna pga DNS din dator kommer fortfarande ihåg den gamla IP-adressen. Så se till att utföra en DNS-återställning (spola DNS), en Winsock-återställning (återställ Winsock) och en TCP/IP-återställning.

Du kan också använda vårt kostnadsfria FixWin-program för att utföra dessa tre operationer med ett klick. Du hittar korrigeringar under ” Internet och anslutning”.(Internet och anslutning)

2]Ändra DNS

Försök att ändra din DNS till allmänheten DNS såsom Google Public DNS , Open DNS , Yandex DNS , Comodo Secure DNS eller något annat och ta en titt. DNS Jumper och QuickSetDNS är gratisverktyg som hjälper dig att ändra dina standardinställningar för DNS med ett klick.

3] Kolla upp (Kolla upp)nätverkskablar (Nätverkskablar),(Återanslut) ladda om router(Starta om din router) och anslut igen.

Se till att dina kablar är ordentligt anslutna till din dator eller router. Om du använder anslutning Wi(WiFi) -Fi, se till att starta om din router en gång. Slutligen kan du alltid glömma det tidigare anslutna WiFi och anslut sedan igen.

Server Side Behörighet

Om du använder webbplatsen och du ser dessa fel, här är vad du kan försöka åtgärda det här felet.

1]Ställ in lägre TTL:(1]Ställ in lägre TTL:) om du har ändrat servern eller IP-adressen för din webbplats, vänta tills DNS -servrar tar över den nya IP-adressen. Distribution tar tid. Du kan dock snabba upp det genom att ändra värdet TTL eller Tid att leva till ett lägre värde. Detta säkerställer det DNS -servrar kommer att få en ny IP-adress relativt snabbare.

2]Kontrollera om din server är stabil: (2]Kontrollera om din server är stabil: ) du måste se till att din server inte stängs av slumpmässigt eller att det inte finns några problem med att ansluta till servern. Du kan behöva be om din hosta(Värd) lösa detta problem.

3]Säkerhetsplugin på server: (3]Säkerhetsplugin på server: ) många CMS eller värdskap(Hosting) använda säkerhetsprogramvara för att försvaga skyddet mot DDOS . Om dessa plugins inte är korrekt konfigurerade kan de fånga upp och börja blockera användarförfrågningar om att komma åt webbplatsen.

4]Använder du tjänster som CloudFare? (4]Använder du CloudFare liknande tjänster? ) Även om tjänster som molnfare är gratis för grundläggande användning, börjar de släppa förfrågningar när du når en viss gräns. CloudFlare kommer att returnera ett 502-fel till dina besökare Dålig gateway. Om du använder något liknande, se till att kontrollera felloggarna eller meddelanden från dessa tjänster.

Låt oss veta om något av dessa tips hjälpte till att lösa 502-felet. Dålig gateway.

När du tar emot 502 Bad Gateway fel i din webbläsare betyder det att servern som fungerar som en gateway för att underlätta att ta din förfrågan till servern och få tillbaka svar har fått ett ogiltigt eller inget svar alls. Så antingen är anslutningen bruten, eller så finns det ett problem på serversidan som returnerar ett ogiltigt svar. Även om detta är ett fel på servernivå, finns det några saker du kan prova i slutet och se om det hjälper, om det inte hjälper att bara trycka.

502 Bad Gateway

502 Bad Gateway-fel

Det här felet kan dyka upp på vilken webbplats som helst. Jag är säker på att du har sett webbplatsen värd på Cloudflare, Twitter Overcapacity-fel, Bad Gateway NGINX, och även när Windows Update misslyckas på grund av 502-fel, visar den WU_E_PT_HTTP_STATUS_BAD_GATEWAY-meddelandet.

Förutom Bad Gateway-felet, kan du också fel som-

 • Fel 502
 • Tillfälligt fel (502)
 • 502 proxyfel
 • 502 Server Error: Servern stötte på ett tillfälligt fel och kunde inte slutföra din begäran
 • HTTP 502
 • Dålig gateway: Proxyservern fick ett ogiltigt svar från en uppströmsserver

slutanvändarens upplösning

1]Spola DNS, återställ Winsock och återställ TCP/IP

Ibland löser sig inte webbplatserna eftersom DNS i din PC fortfarande kommer ihåg gammal IP. Så se till att spola DNS, återställa Winsock och återställa TCP/IP.

Du kan också använda vårt gratisprogram FixWin för att utföra dessa tre operationer med ett klick. Du hittar korrigeringarna under fliken.

2]Ändra DNS

Prova att ändra din DNS till en offentlig DNS som Google Public DNS, Open DNS, Yandex DNS, Comodo Secure DNS eller något annat och se. DNS Jumper & QuickSetDNS är gratisverktyg som hjälper dig att ändra dina standardinställningar för DNS med ett klick.

3]Kontrollera dina nätverkskablar, starta om din router och anslut igen

Se till att dina kablar är ordentligt anslutna antingen till din PC eller din router. Om du använder en WiFi-anslutning, se till att starta om din router en gång. Slutligen kan du alltid glömma tidigare ansluten WiFi och sedan ansluta igen.

Upplösning på serversidan

Om du kör en webbplats och ser dessa fel, här är vad du kan försöka åtgärda det här felet.

1]Ställ in lägre TTL: Om du har bytt server eller IP-adress för din webbplats, vänta på att DNS-servrar ska ta tag i den nya IP-adressen. Förökningen tar tid. Du kan dock påskynda detta genom att ändra TTL- eller Time to Live-inställningen till ett lägre nummer. Detta kommer att se till att DNS-servrar tar tag i den nya IP-adressen relativt snabbare.

2]Kontrollera om din server är stabil: Du måste se till att din server inte går ner slumpmässigt eller att ingen anslutning till servern har problem. Du kan behöva be din värd att lösa detta.

3]Säkerhetsplugin på server: Många CMS eller Hosting använder säkerhetsprogramvara för att minska DDOS-skyddet. Om dessa plugins inte är korrekt konfigurerade kan de komma över och börja blockera användarförfrågningar om att få tillgång till webbplatsen.

4]Använder du CloudFare liknande tjänster? Medan tjänster som CloudFare är gratis för grundläggande användning, börjar de släppa förfrågningar när du har nått en viss gräns CloudFlare kommer att returnera ett 502 Bad Gateway-fel till dina besökare. Om du använder något liknande, se till att kontrollera felloggar eller meddelanden från dessa tjänster.

Låt oss veta om något av dessa tips hjälpte dig att lösa 502 Bad Gateway-felet.

Relaterade Artiklar

Back to top button