Hur man felsöker Windows 8.1

Dagens artikel är ett kort tips om hur man felsöker problem i Windows 8.1 , som du säkert kommer att stöta på när du använder Microsofts skinande nya OS. Dock för de flesta problem nedladdning krävs(kräver inte uppstart) i säkert läge, eller följ 10-stegs felsökningsguiden wifi.

Microsoft har också blivit smartare och inkluderat många verktyg och hjälpguider i själva operativsystemet för att diagnostisera och åtgärda problem. Jag har upptäckt att jag sparar mycket tid på att lära mina kunder hur man använder dessa inbyggda verktyg eftersom de kan felsöka problem själva. Windows 8.1 . I den här artikeln kommer jag att prata om de inbyggda felsökarna Windows 8.1 som kan hjälpa dig att lösa vanliga problem.

Windows 8.1 felsökare

Innan jag visar dig några felsökningsverktyg, låt oss se hur du kommer åt dem Windows 8.1 . Först(Först) öppen undrar panel(Charms bar) – knappar genom att trycka på en tangent Windows + C eller genom att flytta musen till det övre eller nedre högra hörnet av skärmen. Klick(Klick) ” Sök(Sök)” och skriv sedan in felsökning(felsökning) i sökfältet.

Klicka på det första resultatet, Felsökning(Felsökning) och huvudfönstret visas där du kan börja felsöka datorprogram. Huvudgränssnittet är uppdelat i kategorier som ” Program(Program) “”, ” Utrustning och ljud(Hårdvara och ljud)” , ” Nätverk och internet(Nätverk och Internet)” och ” System och säkerhet”(System och säkerhet).

felsökning av kontrollpanelen

Du kan antingen välja från den visade listan eller klicka på ” visa alla(Visa alla)” i det övre vänstra hörnet. Jag brukar klicka på detta för att se alla alternativ.

felsöka windows 8

Som du kan se finns det en hel del felsökningsverktyg. Du kan fixa problem med en hemgrupp, fixa problem med förbindelse(Internetanslutning) till Internet, kontrollera konfigurationen av nätverksadaptrar, få hjälp med utskriftsproblem, fixa ljudproblem, fixa problem med Windows-uppdateringar(Windows-uppdateringar) och mer. Om du klickar på en av felsökarna får du en popup-dialogruta som visas nedan:

felsökning av nätverkskort

Alla kommer att ha en liten knapp ” Dessutom(Avancerat) » längst ner som du vill klicka på för att se fler alternativ. Rekommenderad automatiskt(Applicera reparationer automatiskt) markera rutan “Apply reparationer” och klicka på länken ” Kör som administratör”. (Kör som administratör)Kör felsökaren som administratör administratör(Administratör) kommer att tillåta Windows att hitta fler möjliga problem. När du klickar på Nästa kommer felsökaren att börja försöka upptäcka eventuella problem. Till exempel när jag sprang skrivarfelsökare(Felsökare för skrivare), den kontrollerade kötjänst(spooltjänst) för fel och gav mig en lista över skrivare för att se vilken jag hade problem med.

felsöka skrivaren

Innan Windows 7 dessa felsökare var ganska värdelösa och gjorde nästan ingenting. Dock med början från Windows 7 och speciellt i Windows 8 de kan verkligen fixa ett brett spektrum av problem utan inblandning av användare(användarinmatning) . Om ett problem upptäcks kommer felsökaren att försöka lösa problemet på egen hand. Oftast fungerar detta, såvida det inte är ett stort problem. På samma dator med Windows 8 .1 jag hade några problem med Windows Update som fixades av felsökaren:(Windows uppdatering)

felsökningen slutförd

Du kan klicka på ” Visa detaljerad information(Visa detaljerad information) » för att se exakt vilket problem som hittades och åtgärdades. I mitt fall såg det ut som en av komponenterna Windows uppdatering(Windows Update) konfigurerades felaktigt.

detaljer om felet

Dagens artikel är ett snabbt tips om hur du felsöker problem i Windows 8.1, som du definitivt kommer att stöta på med hjälp av Microsofts skinande nya OS. De flesta problem kräver dock inte att du startar upp i säkert läge eller följer en 10-ster guide för att fixa WiFi-problem.

Microsoft har också blivit smartare och inkluderat många verktyg och hjälpguider i själva operativsystemet för att diagnostisera och åtgärda problem. Jag har upptäckt att jag sparar mycket tid på att lära mina kunder hur de använder dessa inbyggda verktyg eftersom de kan fixa problem i Windows 8.1 själva. I den här artikeln ska jag prata om de inbyggda Windows 8.1-felsökarna som kan hjälpa dig att fixa vanliga problem.

Windows 8.1 felsökare

Innan jag visar dig några av felsökarna, låt oss se hur du kommer till dem i Windows 8.1. Öppna först Charms-fältet genom att trycka på Windows-tangenten + C eller flytta musen till det övre eller nedre högra hörnet på skärmen. Klicka på Sök och skriv sedan in felsökning i sökrutan.

charms sök felsökning

klicka på det första resultatet, Felsökning, och huvudfönstret dyker upp där du kan börja felsöka datorprogram. Huvudgränssnittet är uppdelat i kategorier som program, hårdvara och ljud, nätverk och internet och system och säkerhet.

kontrollpanel för felsökning

Du kan antingen välja från listan som visas eller så kan du klicka på Visa alla länken uppe till vänster. Jag brukar klicka på det bara så att jag kan se alla alternativ.

felsökning av windows 8

Som du kan se finns det en hel del felsökare. Du kan fixa problem med en hemgrupp, felsöka problem med internetanslutningen, kontrollera konfigurationen av dina nätverkskort, få hjälp med utskriftsproblem, fixa ljudproblem, fixa problem med Windows Updates och mycket mer. Om du klickar på en av felsökarna får du en popup-dialogruta som nedan:

felsöka nätverksadapter

Alla kommer att ha lite Avancerad knappen längst ner, som du vill klicka på för att se fler alternativ. Det är en bra idé att behålla Applicera reparationer automatiskt markerat och klicka på Kör som administratör länk. Om du kör felsökaren som administratör kan Windows hitta fler möjliga problem. När du klickar på Nästa kommer felsökaren att börja försöka upptäcka eventuella problem. Till exempel, när jag körde skrivarfelsökaren, kontrollerade den spooltjänsten för fel och gav mig en lista över skrivare för att se vilken jag hade problem med.

felsöka skrivaren

Före Windows 7 var dessa felsökare ganska värdelösa och gjorde inte mycket av någonting. Men från och med Windows 7 och definitivt mer i Windows 8, kan de faktiskt fixa ett brett utbud av problem utan användarinmatning. Om ett problem upptäcks kommer felsökaren att försöka reparera problemet själv. Oftast fungerar detta, såvida det inte är ett allvarligt problem. På en dator med Windows 8.1 hade jag några Windows Update-problem som åtgärdades av felsökaren:

felsökningen slutförd

Du kan klicka på Visa detaljerad information för att se exakt vilket problem som upptäcktes och åtgärdades. I mitt fall såg det ut som att en av komponenterna för Windows Update var felaktigt konfigurerad.

fel detaljerad information

Relaterade Artiklar

Back to top button