Hur man färglägger Windows 10-titelfälten håller start och aktivitetsfältet mörkt

Tack vare en liten ändring i Windows-registret är det möjligt att aktivera färgbytet i staplarna av titel windows windows 10 samtidigt som du behåller den mörka tonen i resten av elementen som startmenyn, meddelandecentret och aktivitetsfältet.

Det första du ska göra är att gå till menyn ” Inställningar > Anpassning > Färger » och avaktivera alternativet « Gör startmenyn, aktivitetsfältet och aktivitetscentret transparenta “. Du måste också aktivera alternativet ” Visa färg på Start, aktivitetsfältet, aktivitetscentret och titelfälten “.

Vi kommer också att välja i förbigående, färgen på temat vi vill applicera på fönstret .

Sedan öppnar vi registerredigeraren (letar efter regedit från Cortana) och hitta vägen:

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAccent

Där kommer vi att se en post som heter AccentPalette . Vi ändrar den med ett dubbelklick och ändrar dess värde som visas i bilden nedan:

När värdena har ändrats sparar vi ändringarna och loggar ut (eller startar om datorn). När vi startar om kommer vi att kunna se hur titelfälten är färgade i den färg vi har valt, men ändå fortsätter resten av elementen att använda en mörk ton, som vi gjorde tidigare.

Som vi kan se tillåter en enkel ändring i registret oss att göra det vi helst ville men som ändå Microsoft gjorde orimligt komplicerat. Vi hoppas att detta i framtida uppdateringar, till exempel med Redstone, kommer att åtgärdas och användare kommer att kunna anpassa utseendet och färgschemat på sitt skrivbord ytterligare för att passa deras stil.

Hur man ångrar ändringar för att återställa Windows 10 Original Color Customization

För att ångra ändringarna, gå bara tillbaka till menyn “Inställningar > Anpassning > Färger” och aktivera alternativet “Välj automatiskt en accentfärg för min bakgrund” igen.

Med detta kommer ändringen som vi gjorde tidigare i registret att ångras, vilket återställer funktionen från tidigare.

  • Glöm inte att besöka vår Windows 10-manualer och tipssektion.

Relaterade Artiklar

Back to top button