Hur man får Windows 8 att tillfälligt visa lösenordet du precis skrev in

Använder sig av Windows 8 du stöter på alla möjliga scenarier där du blir ombedd att ange det ena eller det lösenordet. Och som alla operativsystem, Windows 8 maskerar lösenorden du anger med markörer så att någon som står i närheten inte kan läsa dem. Användbar säkerhetsåtgärd(säkerhetsåtgärd) . Men tänk om du vill dubbelkolla vad du precis skrev för att se till att det stämmer. Hur avslöjar du tillfälligt lösenordet du precis skrev in innan du skickade det?

Om en program eller funktion(program eller funktion) som begär ett lösenord använder modernt användargränssnitt(Modernt användargränssnitt) in Windows 8 , så snart du börjar skriva visas en speciell ikon. Det ser ut som ett öga och visas överallt: när du anger ett lösenord trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) du vill ansluta till när du går in i ditt lösenord eller PIN(lösenord eller PIN) – kod att ange Windows 8 , du ändrar lösenordet i PC-inställningarna etc. Men så är inte fallet. visas inte om du inte börjar skriva.

Klick(Klicka) eller tryck på ögonsymbol(ögonsymbol) , och lösenordet kommer att visas så länge du håller det intryckt.

Hur man får Windows 8 att tillfälligt visa lösenordet du precis skrev in

När du slutar trycka på den visar Windows 8 punkter igen istället för de tecken du precis skrev.

Uppenbarligen fungerar detta tips i alla upplagor. Windows 8 och alla typer av enheter, från surfplattor till hybrider och vanliga datorer.

Om du letar efter andra användbara tips om Windows 8 se till att kolla in våra rekommendationer nedan.

När du använder Windows 8 stöter du på alla typer av scenarier där du blir ombedd att ange ett eller annat lösenord. Och, som alla operativsystem gör, maskerar Windows 8 lösenorden du anger med punkter, så att de inte kan läsas av någon som står i närheten. En användbar säkerhetsåtgärd. Men tänk om du vill dubbelkolla vad du precis skrev, för att se till att det stämmer. Hur avslöjar du tillfälligt lösenordet du precis skrev innan du skickar in det?

Om programmet eller funktionen som ber om ett lösenord använder det moderna användargränssnittet i Windows 8, visas ett speciellt tecken så snart du börjar skriva. Det liknar ett öga och det visas överallt: när du skriver lösenordet för ett trådlöst nätverk du vill ansluta till, när du skriver ditt lösenord eller PIN-kod för att logga in i Windows 8, ändrar du lösenordet i PC-inställningarna, etc. Men det dyker inte upp om du inte börjar skriva.

Hur man får Windows 8 att tillfälligt avslöja lösenordet du precis skrev

Klicka eller tryck på ögonsymbolen och lösenordet avslöjas så länge du håller det intryckt.

Hur man får Windows 8 att tillfälligt avslöja lösenordet du precis skrev

När du slutar trycka på den visar Windows 8 kulor igen, istället för de tecken du just introducerade.

Uppenbarligen fungerar detta tips i alla versioner av Windows 8 och alla typer av enheter, från surfplattor till hybrider, till vanliga datorer.

Om du letar efter andra användbara tips om Windows 8, tveka inte att läsa våra rekommendationer nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button