Hur man får OneDrive-webbplatsen att fungera

Efter ditt konto OneDrive konfigurerad och används kan du kontrollera dina inställningar för att se till att allt är inställt som du vill ha det. Även om standardvärdena är lämpliga för de flesta, kan avancerade användare dra nytta av möjligheten att ändra format standardfiler(standardfil) och taggbehörigheter. Denna handledning visar dig hur du ändrar dem.

Hur man kommer åt webbinställningar OneDrive-webbplats(OneDrive-webbplats)

För att komma åt menyn ” alternativ(Alternativ)”, klicka eller tryck på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet av kontofönstret OneDrive och välj ” alternativ(Alternativ) ” .

Sidan ” alternativ(Alternativ) ”, där en kolumn med alternativ att konfigurera visas till vänster.

Hur man hanterar utrymme OneDrive-lagring eller uppdatera den(OneDrive-lagring)

Klicka eller tryck på ” lagring(Lagring) » i menyn « alternativ(Alternativ) » för att se tillgängligt utrymme för lagring(lagringsutrymme) . Om du har mycket ledigt utrymme behöver du inte oroa dig för att uppgradera. Om du klipper det nära, kan du överväga att betala för mer utrymme.

OneDrive, webbplats, inställningar, lagring, format, tagg, foto

Klicka eller tryck på ” Planer(Planer) » i menyn « Alternativ » eller (Alternativ)“Köp mer lagringsutrymme”(“Köp mer lagringsutrymme”) på ” lagring(Storage)” för att se de tillgängliga alternativen för ett betalkonto OneDrive. Du kommer att upptäcka att priserna är rimliga, med det dyraste alternativet är 200 GB för $3,99 per månad.

Dessutom, om du köper ett abonnemang på Kontor 365 får du 1 TB lagringsutrymme OneDrive ingen extra kostnad. Vi anser att detta är en mycket bra affär och rekommenderar det starkt eftersom du får mycket värde till ett mycket lågt pris. Du kan hitta ett mycket bra erbjudande på Amazon.

OneDrive, webbplats, inställningar, lagring, format, tagg, foto

Klick ” Välja(Välj) » bredvid betalningssätt,(betalningsalternativ) om du vill uppgradera ditt konto.

Hur man ändrar formatera(Format) används kontor online

Kapitel “Office filformat”(“Office File Formats”) ger dig möjlighet att ändra filformat med standard(standardfil) för dokument skapade med kontor online . Förbi standard(standardval) används Microsoft Office Open XML-format(Microsoft Office Open XML Format) som kommer att passa de flesta Windows-användare med produkter Microsoft Office på dina enheter. För användare med en blandad miljö eller de som väljer applikationer med öppen källkod som t.ex LibreOffice eller AbiWord(LibreOffice eller AbiWord), det finns ett val OpenDocument-format(OpenDocument-format) .

OneDrive, webbplats, inställningar, lagring, format, tagg, foto

Gör din välj och klicka(markera och klicka) eller tryck Spara(Spara) för att spara den.

Hur man ändrar vem som kan tagga dig på OneDrive-foton

I det sista avsnittet som heter ” märke(Taggning)”, kan du välja vem som kan tagga dig på foton och vem som kan tagga andra på dina foton. Medan de flesta kommer att klara sig bra med standardinställningarna i det här avsnittet, kanske användare som inte vill att galna festbilder ska länka till sina profiler vill begränsa behörigheterna.

Kapitel “Foton med dig”(“Foton på dig”) låter dig styra vem som kan tagga dig i alla bilder som någon användare laddar upp. Välj “Bara du”(“Bara du”) om du vill ha full kontroll över vilka bilder som länkar till dig.

Kapitel “Tagga personer i dina foton”(“People Tags on your Photos”) hanterar taggarna på alla foton du laddar upp. Som standard kan alla som kan se dina album skapa taggar, ändra detta om du vill behålla taggningsrättigheterna för dig själv.

OneDrive, webbplats, inställningar, lagring, format, tagg, foto

Gör ditt val och klicka eller tryck (klicka eller tryck) Spara(Spara) .

Slutsats

Du kanske märker det på hemsidan OneDrive relativt få hanterbara alternativ. Även om användare som är nöjda med anpassningen kan ångra att de tappade full kontroll, tycker vi att webbplatsen är intuitiv och har en genomtänkt design som inte kräver mycket anpassning. Detta avsnitt med enkla alternativ täcker grunderna tillräckligt bra utan att komplicera ett enkelt verktyg.

Hur tänker du Microsoft kom från hemsidan OneDrive ? Vill du ändra några större funktioner? Vi vill gärna höra din feedback i kommentarerna nedan.

När ditt konto har konfigurerats och används, kanske du vill kolla in dina alternativ för att se till att allt är konfigurerat som du vill ha det. Även om standardinställningarna är bra för de flesta, kan avancerade användare njuta av möjligheten att ändra standardfilformat och taggningsbehörigheter. Denna handledning visar dig hur du ändrar dem.

Hur man kommer åt OneDrive-webbplatsalternativen

För att komma åt menyn, klicka eller tryck på kugghjulsikonen uppe till höger i ditt kontofönster och välj .

OneDrive, webbplats, konfigurera, lagring, formatera, tagg, foto

Sidan öppnas och visar en kolumn med saker att konfigurera, till vänster.

Hur du hanterar eller uppgraderar ditt OneDrive-lagringsutrymme

Klicka eller tryck på från menyn för en snabb blick på ditt tillgängliga lagringsutrymme. Om du har gott om utrymme behöver du inte oroa dig för att uppgradera. Om du klipper det nära, kan du överväga att betala för mer utrymme.

OneDrive, webbplats, konfigurera, lagring, formatera, tagg, foto

Klicka eller tryck på från menyn eller från sidan till dina tillgängliga alternativ för ett betalkonto. Du kommer att upptäcka att priserna är rimliga, det dyraste alternativet är 200 GB för $3,99/månad.

Dessutom, om du köper ett Office 365-abonnemang får du 1 TB lagringsutrymme utan extra kostnad. Vi anser detta som ett mycket bra erbjudande, och vi rekommenderar det starkt eftersom du får mycket värde för ett mycket billigt pris. Du kan hitta ett mycket bra erbjudande på Amazon.

OneDrive, webbplats, konfigurera, lagring, formatera, tagg, foto

Klicka bredvid ett betalningsalternativ om du vill uppgradera ditt konto.

Hur man ändrar formatet som används av Office Online

Avsnittet ger dig chansen att ändra standardfilformaten för dokument skapade med . Standardvalet är att använda Microsoft Office Open XML-format, vilket fungerar för de flesta Windows-användare med Microsoft Office-produkter på sina enheter. För användare med en blandad miljö, eller de som väljer applikationer med öppen källkod som LibreOffice eller AbiWord, kan du välja mellan OpenDocument-formatet.

OneDrive, webbplats, konfigurera, lagring, formatera, tagg, foto

Gör ditt val och klicka eller tryck för att behålla det.

Hur man ändrar vem som kan tagga dig i OneDrive-foton

Det sista avsnittet, som heter , låter dig välja vem som kan tagga dig i foton och vem som kan tagga andra i dina foton. Medan de flesta kommer att klara sig bra med standardinställningarna i det här avsnittet, kanske användare som inte vill ha galna festbilder som länkar tillbaka till sina profiler vill begränsa behörigheterna.

Avsnittet låter dig hantera vem som kan tagga dig i alla bilder som alla användare laddar upp. Välj om du vill ha full kontroll över vilka bilder som länkar till dig.

Sektionen hanterar taggar på alla foton som du laddar upp. Som standard kan alla användare som kan se dina album skapa taggar, ändra det om du vill behålla taggningsprivilegier för dig själv.

OneDrive, webbplats, konfigurera, lagring, formatera, tagg, foto

Gör dina val och klicka eller tryck på .

Slutsats

Du kanske märker att webbplatsen har relativt få hanterbara alternativ. Även om tweaking glada användare kan beklaga förlusten av full kontroll, känner vi att webbplatsen är intuitiv och den har en smart design som inte kräver mycket tweaking. Denna enkla alternativsektion täcker baserna tillräckligt bra utan att göra ett enkelt verktyg komplicerat.

Hur tycker du att Microsoft gjorde med webbplatsen? Önskar du att du kunde ändra några större funktioner? Vi vill gärna höra dina åsikter i kommentarerna nedan.