Hur man får macOS Dock på Windows 10

Vill du använda macOS Dock(macOS Dock) till Windows 10 ? I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du får docka(Dock) – en station i macOS-stil i operativsystemet Windows 10. För att göra detta måste du ladda ner och installera Winstep Nexus på ditt system. Denna programvara är gratis för personligt bruk.

Hur man skaffar en macOS Dock i Windows 10

Winstep Nexus låt oss lägga till docka(Dock) -station macOS till operativsystemet Windows 10. När du har installerat programvaran, kör den för att hämta docka(Dock) – en macOS-station på ditt skrivbord. Om du döljer skrivbordsikonerna och aktivitetsfältet(Taskbar), kommer din datorskärm att se ut som ett skrivbord Äpple.

Denna gratis programvara erbjuder många funktioner. Här beskriver vi några av dessa funktioner. Låt oss se:

 1. Hur man ändrar position docka(Dock) -macOS-stationer.
 2. Hur man tar bort och lägger till program till Docka .
 3. Hur man ändrar tema doka(Dock).
 4. Hur man ändrar utseende docka(Dock) -macOS-stationer.

ett] Hur(Hur) ändra position dockningsstationer för macOS(docka)

När du springer Nexus första gången visas den högst upp på skärmen. För att ändra dess position, högerklicka på Docka(Docka) och välj “Skärmposition(Skärmposition) » . Välj nu en plats på skrivbordet dit du vill Docka dök upp. Alternativ Rotera justera Docka vertikalt. Du kan använda den här funktionen om du vill placera docka(Dock) – en station till vänster eller höger om skrivbordet.

Du kan också ändra dess plats genom att dra den.

ändra skärmposition Macos docka

Parameter ” Låsläge(Låsposition) ” är detsamma som ” Låsa Aktivitetsfältet”(Låsa Aktivitetsfältet) Windows 10 . Om du vill docka(Dock) – stationen visades alltid ovanpå alla applikationer, klicka Z-ordning(Z-Order) och välj ” Alltid på topp”(Alltid på topp).

2] Hur(Hur) att ta bort och lägga till program till Docka

Som standard kommer dina favoritprogram inte att fästas på Docka(Dock). Låt oss se hur du kan lägga till ett program till Docka .

lägg till avinstallationsprogram i macos dock

Följ dessa steg:

 1. Högerklicka på dockan och navigera till ” Infoga nytt dockningsobjekt > objekt “. Detta öppnar ett nytt fönster.
 2. Välj ” Program(Program)” i rullgardinsmenyn ” elementtyp”.(Objekttyp)
 3. Kopiera sökvägen där programmet är installerat på din dator. För att göra detta, högerklicka på programikonen på skrivbordet i Windows 10 och välj Öppna filplats(Öppna filplats) . Klick(Klicka) på adressfältet i fönstret Utforskare(Filutforskaren) och kopiera hela sökvägen.
 4. Klistra in den här sökvägen i rutan bredvid filnamn(filnamn) . Efter det ska du skriva ” programnamn.exe(applikationsnamn.exe)” följt av ett snedstreck. Du kommer att få filnamnet för programmet på den plats där det är installerat. Till exempel om du vill lägga till Firefox i Docka , måste du klistra in dess installationssökväg och skriva irefox.exe i slutet. På samma sätt, om du vill lägga till kant måste du ange msedge.exe.
 5. När du är klar klickar du på OK.

För att ta bort ett specifikt program från Docka högerklicka på den och välj ” Ta bort från Dock(Ta bort från Dock) » .

3] Hur(Hur) byta ämne docka(docka)

ändra macos dock tapettema

För att ändra tema Docka högerklicka på den och välj ” inställningar(Inställningar) » . Nu i fönstret inställningar(Inställningar) » gå till fliken « Ämnen(Teman)” och välj det tema du gillar från listan. Om du vill ändra bakgrunden, välj ” Tapet(Bakgrund)” från rullgardinsmenyn på ” Ämnen”. (Teman) Programvaran visar också en förhandsvisning av det valda temat eller bakgrunden.

RÅD(DRICKS) . Du kan också få aktivitetsfältet i Windows 11 att se ut som Mac Dock.

fyra] Hur(Hur) ändra utseende dockningsstationer för macOS(docka)

inställningsinställningar i macos dock

Starta fönstret Inställningar genom att högerklicka på Docka . Klick(Klicka) för att flik Utseende(utseende). Här kan du:

 1. Do Docka genomskinlig genom att trycka på en knapp Docktransparens .
 2. Förändra(Variera) avståndet mellan ikonerna genom att klicka på ” Intervall(Ikonavstånd) mellan ikoner”.
 3. Ändra färgen på ikonerna och basen Docka.

Förutom ovanstående alternativ, i ” Utseende” (utseende)Docka(Dock) Några fler anpassningsalternativ finns tillgängliga.

Att inaktivera Nexus Högerklicka Nexus i aktivitetsfältet och välj Avsluta. Alternativt kan du också högerklicka på Docka(Docka) och välj ” Avsluta > Avsluta Nexus “. Om du inte vill Nexus Körs vid uppstart Windows stäng av den på ” Börja ” (Start) Aktivitetshanteraren .

Det är allt. Vi har förklarat vanliga funktioner Docka . Du kan utforska fler funktioner på inställningar (Inställningar)Docka . Vi hoppas att du gillade artikeln.

Programmet kan laddas ner från Winstep.net.

Läs mer(Läs nästa) : Bästa spelwebbläsare för Windows 10 PC.

Vill du använda macOS DockWindows 10? I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du kan få macOS-stil Dock på Windows 10 operativsystem. För detta måste du ladda ner och installera Winstep Nexus på ditt system. Denna programvara är gratis för personligt bruk.

Skaffa Macos Dock i Windows 10

Hur man får macOS Dock på Windows 10

Winstep Nexus låter dig lägga till macOS Dock på Windows 10 operativsystem. När du har installerat programvaran, kör den för att få macOS Dock på skrivbordet. Om du döljer skrivbordsikonerna och aktivitetsfältet kommer du att få din datorskärm att se ut som ett Apple-skrivbord.

Detta gratisprogram erbjuder många funktioner. Vi kommer att beskriva några av dessa funktioner här. Låt oss ta en titt:

 1. Så här ändrar du positionen för macOS Dock.
 2. Hur man tar bort och lägger till program i Dock.
 3. Hur man ändrar temat för Dock.
 4. Så här ändrar du utseendet på macOS Dock.

1]Hur man ändrar positionen för macOS Dock

När du startar Nexus för första gången visas den högst upp på skärmen. För att ändra dess position, högerklicka på Dock och klicka Skärmposition. Välj nu den position på skrivbordet där du vill att Dock ska visas. De Rotera alternativet kommer att rikta in Dock vertikalt. Du kan använda den här funktionen om du vill placera Dock antingen på vänster sida eller på höger sida av skrivbordet.

Du kan också ändra dess plats genom att dra den.

ändra skärmposition Macos docka

De låsläge alternativet liknar Låsa Aktivitetsfältet i Windows 10. Om du vill att Dock alltid ska visas överst på alla appar, klicka på Z Beställning och välj alltid på topp.

2]Hur man tar bort och lägger till program i Dock

Som standard kommer du inte att få dina favoritprogram fästa på Dock. Låt oss se hur du kan lägga till ett program i Dock.

lägg till borttagningsprogram i macos dock

Följ stegen nedan:

 1. Högerklicka på Dock och gå tillInfoga nytt dockningsobjekt > objekt.” Detta öppnar ett nytt fönster.
 2. Välj program från Objekttyp rullgardinsmenyn.
 3. Kopiera sökvägen där programmet är installerat på din dator. För detta högerklickar du på skrivbordsikonen för programmet i Windows 10 och väljer öppna filplats. Klicka på adressfältet i File Explorer-fönstret och kopiera hela sökvägen.
 4. Klistra in denna väg i rutan bredvid filnamn. Efter det måste du skriva”applicationname.exe” följt av ett snedstreck. Du får programmets filnamn på den plats där den är installerad. Om du till exempel vill lägga till Firefox i Dock måste du klistra in installationssökvägen och skriva \firefox.exe i slutet av den. På samma sätt, om du vill lägga till Edge, måste du skriva \msedge.exe.
 5. När du är klar klickar du på OK.

För att ta bort ett visst program från Dock, högerklicka på det och välj Ta bort från Dock.

3]Hur man ändrar temat för Dock

ändra tema tapeter macos docka

För att ändra temat för Dock, högerklicka på det och välj Inställningar. Klicka nu på i fönstret Inställningar teman och välj ditt favorittema från listan. Om du vill ändra bakgrunden väljer du tapet från rullgardinsmenyn under fliken Teman. Programvaran visar dig också förhandsgranskningen av det valda temat eller bakgrunden.

DRICKS: Du kan också få Windows 11:s aktivitetsfält att se ut som Mac Dock.

4]Hur man ändrar utseendet på macOS Dock

inställningar i macos dock

Starta fönstret Inställningar genom att högerklicka på Dock. Klicka på Utseende flik. Här kan du:

 1. Gör Dock transparent genom att klicka på Docktransparens knapp.
 2. Variera utrymmet bland ikonerna genom att klicka på Ikonavstånd knapp.
 3. Ändra färgen på ikonerna och Dock-basen.

Bortsett från alternativen ovan finns flera fler anpassningsalternativ tillgängliga i avsnittet Utseende i Dock.

För att inaktivera Nexus högerklickar du på Nexus i systemfältet och väljer Avsluta. alternativt kan du också högerklicka på Dock och välja “Avsluta > Avsluta Nexus.” Om du inte vill att Nexus ska köras vid start av Windows, inaktiverar du den från fliken Start i Aktivitetshanteraren.

Det är allt. Vi har förklarat vanliga funktioner i Dock. Du kan utforska fler funktioner i Dock-inställningarna. Vi hoppas att du gillade artikeln.

Du kan ladda ner programvaran från Winstep.net.

Läs nästa: Bästa spelwebbläsare för Windows 10 PC.

Relaterade Artiklar

Back to top button