Hur man får hjälp i Windows 10

Om du upplever problem och hur man får hjälp i Windows 11/10 det här inlägget listar också några inbyggda supportalternativ tjänster(Help Desk) support, forum Stöd(Support) eller samhällen(Community) , samt webbplatsalternativ där du kan få hjälp. Ta en titt på dessa alternativ och resurser.

Så här får du hjälp med Windows 11/10

Även om du kan ladda ner Windows Hjälpprogram WinHlp32.exe (ladda ner Windows Hjälpprogram WinHlp32.exe ) för Windows 8.1 , Microsoft bestämde mig för att flytta mest referenser (hjälp)Windows 10 uppkopplad. Därför, om du har någon applikation öppen och du trycker på F1 eller Fn+F1 lokal hjälp kanske inte är tillgänglig. Här är hjälpalternativen som finns tillgängliga för dig i Windows 10 :

 1. Använd F1-tangenten
 2. Använd appen Kom igång
 3. Aktivera tips genom Windows-inställningar
 4. Använd sökfältet eller Cortana
 5. Använd appen “Kontakta support”.
 6. Använd Microsoft Answers
 7. Begär support via e-post eller chatt
 8. Kontakta Microsofts kundsupport(Kontakta Microsofts kundsupport) av telefon(Telefon)
 9. Följ ditt Twitter-konto
 10. Genom Microsoft Store
 11. andra metoder
 12. Använd TWC-sökfältet
 13. Få snabb hjälp.
 14. Andra användbara länkar.

1]Använd F1-tangenten

Klicka på F1-tangent(F1-tangenten) startar vanligtvis din webbläsare som ger dig Bing-resultat om hjälp (hjälp)Windows 10 .

2]Använd appen Kom igång

När du kommer in referenser(hjälp) i sökningen i aktivitetsfältet i resultaten kommer att visas appen “Komma igång”(Kom igång-appen) » . Det finns många hjälpsektioner här som hjälper dig att komma igång.

3]Aktivera tips via Windows-inställningar

Se till(Gör) det du öppnade” Inställningar > System > Aviseringar och åtgärder” och se till att Visa tips om Windows”(Visa mig tips om Windows) är inställd på “På”.

4]Använd sökfältet eller Cortana

Du kan använda sökfältet i aktivitetsfältet eller fråga Cortana(sökfältet eller fråga Cortana) hitta hjälp online.

5]Använd appen “Kontakta support”.

Använd inbyggd Appen “Kontakta support”.(Kontakta Support-appen) (Kontakta Support-appen) att kommunicera med Microsoft . Genom att använda den kommer du att kunna chatta online med supporttjänsten Microsoft Answer Tech. Du kan också begära att ringa tillbaka med appen.

6]Använd Microsoft Answer Service

Du kan använda tjänsterna Microsoft Answer Desk betald webbplats teknisk support(Teknisk support) för att chatta med en supportansvarig Microsoft.

7]Begär support via e-post eller chatt

Du kan också kontakta tjänsten Microsoft support(Microsoft Support) av mejla och chatta(e-post och chatt) . Om en kundtjänstrepresentant(Customer Service Agent) är online och tillgänglig för chatt här (här) , du kommer att se ett motsvarande meddelande. Om inte, till höger ser du meddelandet ” Instant Chat: Kundtjänstagenter är inaktiverade.” (Instant Chat: Customer Service Agents are OFFLINE) Då kan du prova att besöka den här sidan för support i chatt(Chatt) . Använd detta formulär för att skicka ett e-postmeddelande Microsoft . De kommer att kontakta dig via e-post.

åtta] Kontakta Microsofts kundsupport(Kontakta Microsofts kundsupport) av telefon .(Telefon)

Du kan kontakta Microsofts kundtjänst(Microsoft kundsupport) av telefonnummer(Telefonnummer) 1 800-642-7676 eller microsoft.com/contactus .

9]Följ ett Twitter-konto

Officiellt Microsoft supportkonto på Twitter(Twitter) – @MicrosoftHelps .

10]Andra sätt

Det finns fler sätt kontakta Microsoft Support(kontakta Microsoft Support) via telefon etc., inklusive för support OEM .

11]Via Microsoft Store

Du kan också få hjälp och support för Windows från Microsoft Store. Det här inlägget listar också några betalalternativ.

12]Använd TWC-sökfältet

Hitta ditt problem genom att identifiera det specifika problem du upplever eller felet du har fått med vår TWC-sökning(TWC-sökning). Chansen är stor; du kommer att se något användbart. Om inte kan du be oss utveckla en handledning. Om vi ​​kan så gör vi det.

13]Använd snabbhjälpen

Nu kan du även tillhandahålla eller ta emot teknisk support på distans. stötta igenom (Support)Snabbhjälp i Windows 11/10.

14]Andra användbara länkar(14]Andra användbara länkar)

Här är några länkar som hjälper dig att ta det första steget för att lösa Windows 10-problem:

 1. Windows-problem, problem med lösningar och korrigeringar
 2. Support och lösningar för Windows. Prova dessa Universal Guru-fixar
 3. FixWin för Windows (FixWin för Windows) är en bärbar gratis programvara som låter dig felsöka och åtgärda problem och störningar med bara ett klick.
 4. Hur man får hjälp med File Explorer
 5. Hur man öppnar .hlp-filer i Windows(Hur man öppnar .hlp-filer i Windows) .

Du kan läsa dessa länkar som kan hjälpa dig när du kontaktar Microsoft för hjälp och support:(Du kanske vill läsa dessa länkar som kan hjälpa dig när du söker hjälp och support från Microsoft:)

 1. Microsoft Support Diagnostikverktyg Windows används av tjänsten Microsoft support(Microsoft Support) för att diagnostisera problem fönster. När du kontaktar Microsoft Support(Microsoft Support) för all hjälp kommer en supportspecialist att ge dig åtkomstnyckel(Lösenord) . Du måste öppna Microsoft Support Diagnostikverktyg(Microsoft Support Diagnostic Tool) och skriv in åtkomstnyckel(Lösenord) . Du måste veta detta i förväg.
 2. Microsofts rapportverktyg för produktsupport gör det enkelt att samla in kritisk system- och logginformation för användning vid felsökning av supportproblem. Denna information hjälper dig att diagnostisera programvaruproblem snabbare och tillhandahålla lösningar.
 3. Microsoft Easy Assist låter Help Desk-specialisten Microsoft fjärransluta till din dator och hjälpa dig att lösa problemet. Med hjälp av en säker anslutning kan en supporttekniker se ditt skrivbord och utföra felsöknings- och felsökningssteg.

Med vänliga hälsningar!

Relaterad läsning(Relaterad läsning) : Få hjälp med Windows som hela tiden dyker upp.

Om du har problem och undrar hur man får hjälp i Windows 11/10, då listar det här inlägget några inbyggda supportalternativ, såväl som Help Desk, Support eller Community-forum och webbplatsalternativ där du kan få hjälp. Ta en titt på dessa alternativ och resurser.

Hur man får hjälp i Windows 11/10

Hur man får hjälp i Windows 10

Medan du kan ladda ner Windows Hjälpprogram WinHlp32.exe för Windows 8.1, har Microsoft beslutat att flytta det mesta av Windows 10 Hjälp online. Så om du har något öppet program och du trycker på F1 eller Fn+F1 kanske den lokala hjälpen inte är tillgänglig. Här är hjälpalternativen som är tillgängliga för dig i Windows 10:

 1. Använd F1-tangenten
 2. Använd appen Kom igång
 3. Aktivera tips via Windows-inställningar
 4. Använd sökfältet eller Cortana
 5. Använd appen Kontakta support
 6. Använd Microsoft Answer Desk
 7. Begär support via e-post eller chatt
 8. Kontakta Microsofts kundsupport per telefon
 9. Följ Twitter-konto
 10. Via Microsoft Store
 11. Andra sätt
 12. Använd TWC-sökfältet
 13. Använd Quick Assist.
 14. Andra användbara länkar.

1]Använd F1-tangenten

Genom att klicka på F1-tangent kommer normalt att starta din webbläsare, vilket ger dig Bing-resultat om Windows 10 Hjälp.

2]Använd appen Kom igång

Om du skriver i aktivitetsfältssökningen visas Kom igång-appen i resultaten. Det här har många hjälpämnen för att komma igång.

3]Aktivera tips via Windows-inställningar

Se till att du har öppnat Inställningar > System > Meddelanden och åtgärder och säkerställt att Visa mig tips om Windows är inställd på På.

4]Använd sökfältet eller Cortana

Du kan använda aktivitetsfältet sökfältet eller fråga Cortana att söka på nätet efter hjälp.

5]Använd appen Kontakta support

Använd den inbyggda kontakta supportappen chatta med Microsoft. Genom att använda den kommer du att kunna chatta online med en Microsoft Answer Tech-supportpersonal. Med hjälp av appen kan du också ordna en återuppringning.

6]Använd Microsoft Answer Desk

Du kan använda tjänsterna från Microsoft Answer Desken live-betald teknisk supportwebbplats, för att chatta med en Microsoft-supportchef.

7]Begär support via e-post eller chatt

Du kan också kontakta Microsoft Support via mejla och chatta. Om en kundtjänstagent är online och tillgänglig för chatt här, kommer du att se ett meddelande om detta. Om inte, kommer du att se meddelandet på höger sida. Du kan sedan försöka besöka den här sidan för chattsupport. Använd det här formuläret för att skicka e-post till Microsoft. De kommer att kontakta dig via e-post.

8]Kontakta Microsofts kundsupport per telefon

Du kan kontakta Microsofts kundsupport på telefonnummer 1 800-642-7676 eller på microsoft.com/contactus.

9]Följ Twitter-konto

Microsofts supporttjänsteman Twitter Kontot är @MicrosoftHelps.

10]

Det finns fler sätt att Kontakta Microsoft Support via telefon etc., inklusive för OEM-support.

11]Via Microsoft Store

Du kan också få Windows Hjälp och support från en Microsoft Store. Det här inlägget listar också några betalalternativ.

12]Använd TWC-sökfältet

Sök efter ditt problem med hänvisning till det specifika problem du får eller felmeddelandet du får med vår TWC-sökning. chanserna är stora; du kommer att se något användbart. Om inte kan du be oss att utveckla en handledning. Om vi ​​kan kommer vi att göra det.

13]Använd Quick Assist

Du kan nu också ge eller ta teknisk support på distans med hjälp av Quick Assist i Windows 11/10.

14]Andra användbara länkar

Här är några länkar som hjälper dig att ta det första steget för att lösa dina Windows 10-problem:

 1. Windows-problem, problem med lösningar och korrigeringar
 2. Windows support och lösningar. Prova dessa Universal Guru-fixar
 3. FixWin för Windows är ett bärbart gratisprogram som låter dig fixa och reparera problem och störningar med ett enda klick
 4. Hur man får hjälp med File Explorer
 5. Hur man öppnar .hlp-filer i Windows.

Du kanske vill läsa dessa länkar som kan hjälpa dig när du söker hjälp och support från Microsoft:

 1. Microsoft Support Diagnostic Tool i Windows används av Microsoft Support för att diagnostisera Windows-problem. När du kontaktar Microsoft Support för hjälp kommer supportpersonalen att ge dig en Nyckel. Du måste öppna Microsoft Support Diagnostic Tool och ange lösenordet. Du bör veta detta i förväg.
 2. Microsofts produktsupportrapporteringsverktyg underlättar insamlingen av kritisk system- och logginformation som används vid felsökning av supportproblem. Denna information hjälper till att diagnostisera problem i programvaran snabbare och tillhandahålla lösningar.
 3. Microsoft Easy Assist tillåter en Microsoft-supportpersonal att fjärransluta till din dator och hjälpa dig att lösa ett problem. Med hjälp av en säker anslutning kan supportpersonalen se ditt skrivbord och utföra diagnostik och felsökningssteg.

relaterad läsning: Få hjälp i Windows dyker ständigt upp.

Relaterade Artiklar

Back to top button