Hur man får en skärmdump på Steam

Då och då i spelet kommer du att stöta på något som du vill fånga och komma ihåg. Du kanske har gjort en svår prestation, hittat sällsynt innehåll i spelet eller bara vill visa upp lite kvalitetsgrafik.

Steam, den populära videospelstartaren för PC, ger dig möjligheten att ta skärmdumpar medan du spelar och dela dem med dina vänner direkt. Du kan dela det direkt på din profil eller på sociala nätverk som t.ex Facebook eller Twitter .

Ta en skärmdump in Ånga väldigt enkelt . Det finns bara några saker du behöver göra i förväg och några tips att tänka på för att se till att du får en riktigt fantastisk skärmdump.

Ändra dina Steam-inställningar (Ändra dina Steam-inställningar)

Det första du behöver göra är att se till att överlägget är det Ånga aktiverat när du spelar igenom spelet Ånga . För att göra detta, öppna Ånga gå till det övre vänstra hörnet och klicka Steam > Inställningar > I spelet .

Här ser du flera alternativ för att ta skärmdumpar. Men se först till att kryssrutan ” Aktivera Steam Overlay(Aktivera Steam Overlay) medan du spelar” är inaktiverat. Detta krävs för att Steam ska kunna ta och spara dina skärmdumpar.

Du kommer att se alternativet ” Skärmdump(Skärmdumpsgenvägstangenter) » strax under höger. Du kan ändra tangentbordsgenvägarna till vad som helst och standardinställningen är inställd på F12 . Precis under det ser du också en knapp ” Skärmbildsmapp. ( Skärmbildsmapp )Klicka här för att välja var skärmdumpar ska sparas på din dator.

Slutligen kan du välja vad som ska hända när skärmdumpen tas. Du kan välja att meddela, spela upp ett ljud och spara en okomprimerad kopia av bilden. Om du är nöjd med dina skärmdumpinställningar, klicka OK .

Ta din skärmdump i spelet(Ta din skärmdump i spelet)

Nu kan du starta vilket spel (spel) som helst där du ska ta en skärmdump. Se till(Gör) att du kör den genom plattformen Ånga . Om du vill ta en skärmdump trycker du på de kortkommandon du valde tidigare.

Om du har valt att spela upp notiser eller ljud bör du märka detta när du tar en skärmdump. Om inte kan du kontrollera om Ånga ögonblicksbild när du laddar upp den.

Klick(Tryck på) de tangenter du har ställt in för att visa Steam-överlägget. Standardinställningen är inställd Skift+Tabb . Väl i överlägget ser du ett avsnitt ” Skärmdumpar(Skärmbilder)” i det nedre vänstra hörnet. Klick(Klick) ” Visa skärmdumpar(Visa skärmdumpar ) » för att öppna skärmbildsfönstret.

Överst i det här fönstret ser du att du kan välja att se skärmdumpar från din nuvarande session eller från ett tidigare spel där du har sparat skärmdumpar. Du kan kontrollera här för att se till att dina bilder har tagits korrekt.

När du hittar skärmdumparna du vill ladda upp till Ånga , klicka på dem så ser du att du kan lägga till en bildtext eller markera dem som en spoiler. Du kan också välja varje skärmbild som tagits genom att klicka på ” Välj alla(Välj alla) ” . I det nedre högra hörnet finns alternativen för att avinstallera eller ladda ner.

När du klickar på ” Ladda ner(Ladda upp)”, öppnar du ett fönster där du kan välja några uppladdningsalternativ. Du kan ställa in synligheten för skärmdumpen som ” offentlig(Offentlig)” “Bara för vänner(endast vänner)” eller ” Privat(Privat)” genom att klicka på rullgardinsmenyn synlighet. (synlighet)Du kan också dela skärmdumpen med Facebook .

Klickar Ladda ner(Ladda upp) kommer din skärmdump att sparas till Steam Cloud .

Hantera dina Steam-skärmdumpar(Hantera dina Steam-skärmdumpar)

Du kan nu se skärmdumparna du har tagit via Steam och laddat upp till din profil. För att se dem kan du gå till ” Ditt kontonamn > Innehåll > Skärmdumpar eller ” Ditt kontonamn > Profil och hitta knappen Skärmdumpar(Skärmdumpar)” på höger sidofält.

På den här sidan kan du styra hur du och andra användare kan se skärmdumparna som du har laddat upp. Överst, under navigeringsfältet, kommer du att kunna välja ” Rutnät(rutnät)” eller ” Vägg(Bildvägg) bilder”. Du kan också välja de senaste skärmdumparna först, de äldsta skärmdumparna eller de mest populära skärmdumparna först. Slutligen, i den här panelen kan du välja att visa alla dina skärmdumpar eller bara offentliga, privata, endast vänner eller olistade skärmdumpar.

Om du vill ladda upp fler skärmdumpar kan du klicka på ” Ladda upp skärmdumpar…(Ladda upp skärmdumpar…) » för att öppna samma skärmbildsfönster som du öppnade i Steam-överlägg(Steam Overlay) och välj ytterligare bilder att ladda ner.

Du kan också ändra synligheten för dina skärmdumpar genom att klicka på ” Skärmdumphantering(Hantera skärmdumpar) » . Välj sedan de skärmbilder du vill ändra synlighet för och klicka på ” Redo(Gjort)” .

Dela dina skärmdumpar på Facebook, Twitter och Reddit(Dela dina skärmdumpar på Facebook, Twitter och Reddit)

Förutom att kunna dela dina skärmdumpar med Facebook i spelet kan du också göra detta i skärmbildsavsnittet i din profil, samt kunna dela dem med Twitter , Reddit eller andra sociala plattformar.

Klick(Klicka) på en av dina skärmdumpar så öppnas en större bild. På höger sida ser du vad du kanske gillar eller inte gillar. Du kan också lägga till kommentarer.

Längst till höger ser du en kugghjulsikon. Klicka här för att se alternativ “Dela med sig”(Dela) eller ” Favoriter(Favorit)”. Du kan också välja ” Spår(Följ)” eller ” Att rapportera”(Rapportera) , men de är till för att visa andra skärmdumpar.

Välj “Dela med sig”(Dela) för att öppna delningsfönstret. Du kan dela bilden till ditt aktivitetsflöde Ånga där det kommer att visas på din profil och andra användare som kan se ditt flöde. Det finns också knappar att dela den med Facebook , Twitter och Reddit . När du klickar på en av dem omdirigeras du automatiskt till webbplatsen för att publicera den.

Du hittar också en länk till din skärmdump längst ner i fönstret så att du kan dela den med vilken annan plattform du vill.

Då och då i ett spel kommer du att stöta på något du vill fånga och komma ihåg. Kanske har du gjort en svår prestation, hittat sällsynt innehåll i spelet eller bara vill visa upp lite högkvalitativ grafik.

Steam, den populära startprogrammet för PC-videospel, ger dig ett sätt att ta skärmdumpar medan du spelar och dela dem direkt med dina vänner. Du kan antingen dela det direkt på din profil eller på sociala medier som Facebook eller Twitter.

Det är väldigt enkelt att ta en skärmdump på Steam. Det finns bara några saker du måste se till att göra i förväg, och några tips att komma ihåg för att se till att du får en riktigt fantastisk skärmdump.

Ändra dina Steam-inställningar

Det första du behöver göra är att se till att du har Steam-överlägget aktiverat när du spelar ett spel via Steam. För att göra detta, öppna Steam och navigera till det övre vänstra hörnet och klicka på Steam > Inställningar > I spelet.

Härifrån ser du några alternativ för att ta skärmdumpar. Men först, se till att Aktivera Steam Overlay medan alternativet i spelet är avmarkerat. Detta behövs för att Steam ska kunna ta och spara dina skärmdumpar.

Du kommer att se Skärmbildsgenvägstangenter alternativ precis under det till höger. Du kan ändra genvägsknapparna till vad du vill, och som standard är den inställd på F12. Precis under detta ser du också Skärmbildsmapp knapp. Klicka här för att välja var dina skärmdumpar sparas på din dator.

Slutligen kan du välja vad som ska hända när en skärmdump tas. Du kan välja att få ett meddelande, spela upp ett ljud och spara en okomprimerad kopia av bilden. När du är nöjd med dina skärmdumpinställningar klickar du OK.

Ta din skärmdump i spelet

Nu kan du starta vilket spel du än ska ta en skärmdump i. Se till att du startar den via Steam-plattformen. När du vill ta en skärmdump trycker du på de kortkommandon du valde tidigare.

Om du blir vald att ha en notifikation eller ljuduppspelning bör du märka det när du tar skärmdumpen. Om inte kan du kontrollera om Steam tog bilden när du laddar upp den.

Tryck på tangenterna du har ställt in för att visa din Steam-överlägg. Som standard är detta inställt på Skift+Tabb. Väl i överlägget ser du en skärmdumpsektion i det nedre vänstra hörnet. Klicka på Visa skärmdumpar för att öppna skärmbildsfönstret.

Överst i det här fönstret ser du att du kan välja att visa skärmdumpar från din nuvarande session eller från ett tidigare spel som du har sparat skärmdumpar i. Du kan kontrollera här för att se till att dina bilder togs korrekt.

När du hittar skärmdumpen/skärmbilderna du vill ladda upp till Steam, klicka på den så ser du att du kan lägga till en bildtext eller tagga den som en spoiler. Du kan också välja varje skärmdump du har tagit genom att klicka Välj alla. Längst ner till höger finns alternativ för att antingen ta bort eller ladda upp.

När du klickar på Ladda uppöppnar du ett fönster där du kan välja några uppladdningsalternativ. Du kan ställa in skärmdumpens synlighet till offentlig, Bara vännereller Privat genom att klicka på synlighet falla ner. Du kan också välja att dela skärmdumpen till Facebook.

Genom att klicka Ladda uppkommer din skärmdump att sparas i Steam Cloud.

Hantera dina Steam-skärmdumpar

Du kan nu se skärmdumparna du har tagit via Steam och laddat upp till din profil. För att se dem kan du antingen gå till Ditt kontonamn > Innehåll > Skärmdumpar eller Ditt kontonamn > Profil och hitta Skärmdumpar knappen i den högra sidopanelen.

På den här sidan kommer du att kunna hantera hur du och andra kan se skärmdumparna du har laddat upp. På toppen, under navigeringsfältet, kommer du att kunna välja antingen Rutnät eller Bildvägg se. Du kan också välja att se de senaste skärmdumparna först, äldsta först eller mest populära. Slutligen, i det här fältet, kan du välja att visa alla dina skärmdumpar, eller bara dina offentliga, privata, enbart vänner eller olistade skärmdumpar.

Om du vill ladda upp fler skärmdumpar kan du klicka på Ladda upp skärmdumpar… knappen för att öppna samma skärmbildsfönster som du öppnade i Steam Overlay för att välja fler bilder att ladda upp.

Du kan också redigera synligheten för dina skärmdumpar genom att klicka på Hantera skärmdumpar knapp. Välj sedan vilka skärmdumpar du vill ändra synligheten för och välj Gjort.

Dela dina skärmbilder på Facebook, Twitter och Reddit

Förutom att du kan dela dina skärmdumpar till Facebook i spelet, kan du också göra det i din profils skärmdumpsektion, samt att du kan dela dem på Twitter, Reddit eller andra sociala plattformar.

Klicka på en av dina skärmdumpar så öppnas en större bild av den. På höger sida ser du var du kan gilla eller ogilla den. Du kan också lägga till kommentarer.

Längst till höger ser du en kugghjulsikon. Klicka på detta för att se alternativen dela med sig eller Favorit bilden. Du kan också välja Följ eller Rapporteramen dessa är till för när du tittar på andra skärmdumpar.

Välj dela med sig för att öppna delningsfönstret. Du kan välja att dela bilden till ditt Steam-aktivitetsflöde, där det kommer att dyka upp på din profil och till andra som kan se ditt flöde. Det finns också knappar för att dela den till Facebook, Twitter och Reddit. När du klickar på en av dessa kommer du automatiskt till webbplatsen för att lägga upp den.

Du hittar också en länk till din skärmdump längst ner i fönstret, så att du kan dela den till vilken annan plattform du vill.

Relaterade Artiklar

Back to top button