Hur man får den bästa kalenderupplevelsen i Linux

Letar du efter den bästa kalenderupplevelsen på Linux? Se inte längre än till MineTime. Det är en avancerad kalenderapp för Linux, Mac och Windows som erbjuder robusta funktioner som tidsanalys, en inbyggd assistent och till och med möjligheten att synkronisera flera kalendertjänster som Outlook, Google Calendar, NextCloud, etc.

Installera MineTime

MineTime är tillgängligt för alla Linux-distributioner tack vare utvecklarens enastående engagemang för Linux-plattformen. Specifikt är de kompatibla med Ubuntu, Debian, Arch Linux (inofficiellt), Fedora, OpenSUSE och AppImage.

För att installera MineTime-appen på din Linux-dator, öppna ett terminalfönster genom att trycka på Ctrl+Alt+T Var Ctrl+Skift+T på tangentbordet. Följ sedan kommandoradsinstruktionerna som motsvarar distributionen du väljer.

Ubuntu

För att installera MineTime Calendar på Ubuntu Linux måste du ladda ner en DEB-paketfil distinkt . Anledningen till att ett nedladdningsbart DEB-paket krävs är att applikationsutvecklaren inte har direkt stöd för Ubuntu genom officiella programvaruförråd.

Du kan få DEB-paketet med beställde wget genom terminalen. Använd följande kommando och starta nedladdningsprocessen.

cd / tmp
wget https://github.com/marcoancona/MineTime/releases/download/v1.5.1/MineTime_1.5.1_amd64.deb

När paketet har laddats ner, använd beställde dpkg för att ladda ner paketet till din Ubuntu PC.

sudo dpkg -i MineTime_1.5.1_amd64.deb

För att avsluta, kör beställde apt-installera . Detta säkerställer att beroenden servas.

sudo apt installer -f

Debian

MineTime-utvecklare har inte ett dedikerat Debian-programvara för enkel installation. Istället, om du vill använda appen på Debian, måste du använda verktyg wget för att ladda ner ett separat DEB-paket.

cd / tmp

wget https://github.com/marcoancona/MineTime/releases/download/v1.5.1/MineTime_1.5.1_amd64.deb

När paketet har laddats ner, använd beställde dpkg för att ladda upp den till Debian.

sudo dpkg -i MineTime_1.5.1_amd64.deb

Under installationen kan du märka att vissa fel uppstår i terminalen som förhindrar fullständig installation av paketet. För att lösa detta problem på Debian kan du köra beställde apt-get install .

sudo apt-get install -f

Förutsatt att felen är fixade är MineTime redo för Debian!

Arch Linux

På Arch Linux är MineTime tillgänglig för installation i Arch Linux användarförråd . För att börja, använd beställde Pac Man för att installera paketen Base-devel och Git.

sudo pacman -S base-devel git

En gång Git- och Base-devel-paketen löst är det dags att använda beställde git-klon för att ladda ner Trizen AUR Support App. Trizen är viktigt att installera eftersom det gör installationen av AUR-paket mycket snabbare. Den tar också hand om beroenden automatiskt, vilket är trevligt.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

Gå till mappen Trizen och kompilera programmet med hjälp av makepkg .

cd trizen

makepkg -sri

Slutligen, efter att ha installerat Trizen, installera MineTime på Arch Linux.

trizen -S minetime

känt

MineTime-utvecklare har ett RPM-paket på sin webbplats som är perfekt för Fedora Linux. För att få tag på det behöver du inte använda nedladdningsverktyg wget eftersom Fedora Linux-pakethanteraren kan installera paket direkt från Internet. Ange istället kommandot nedan och du är klar.

sudo dnf installer https://github.com/marcoancona/MineTime/releases/download/v1.5.1/MineTime-1.5.1.x86_64.rpm -y

OpenSUSE

OpenSUSE-användare kan installera MineTime genom RPM-paketet som finns tillgängligt på utvecklarens webbplats. För att starta installationen, öppna ett terminalfönster och ladda upp RPM-filen till din “/tmp”-katalog.

cd / tmp
wget https://github.com/marcoancona/MineTime/releases/download/v1.5.1/MineTime-1.5.1.x86_64.rpm

Använda paket administratör Zypper, installera MineTime RPM-paketfilen.rapportera denna annons

sudo zypper installer MineTime-1.5.1.x86_64.rpm

AppImage

Har du inte en vanlig Linux-distribution? Ladda ner MineTime-appbilden här . Sedan när du har laddat ner, dubbelklicka på den för att använda den direkt.

Konfigurera MineTime

Att ställa in MineTime är ganska enkelt, tack vare dess lättförståeliga gränssnitt. För att få kalendern att fungera på din Linux-dator, öppna appen genom att söka efter “minetime” i appmenyn eller skriva “minetime” i din snabbstartare.

När appen är öppen följer du steg-för-steg-instruktionerna nedan för att ställa in MineTime-schemat.

Steg 1: Läs välkomstskärmen i MineTime och markera rutan bredvid EULA för att visa att du accepterar avtalet.

> Steg> Titta på listan över kalendertjänster och välj den du vill lägga till i MineTime. Alternativen är: Exchange, Outlook, MS Office, Google, iCloud och CalDAV.

> Steg> Följ MineTime-auktoriseringsprocessen för att tillåta ditt kalenderkonto att ansluta.

Steg 4: Kontrollera din e-post och validera ditt konto med MineTime.

När ditt konto har verifierats med MineTime börjar appen laddas in i din tidslinje. Därifrån kan du använda den för att planera din dag eller vecka.

Hur man använder guiden

MineTimes mest intressanta funktion är guiden. För att använda den, starta appen och leta efter rutan “Vad kan jag göra för dig?”.

Börja skriva i rutan för att börja använda den. Om du till exempel vill skapa ett evenemang i morgon kl. 20.30 skriver du:

“Skapa ett evenemang imorgon kl. 20.30.”

> Den > För mer information om guiden, Klicka här .


Relaterade Artiklar

Back to top button