Hur man får den bästa bildfrekvensen när man streamar och spelar samtidigt

Låt oss prata om bildhastigheter när vi streamar och spelar samtidigt. Om du inte använder en mycket bra PC eller ställa in streaming från två datorer(PC-ströminställningar) kan du stöta på vissa problem när du försöker köra de senaste spelen på din stream.

Vi kommer att ta itu med det här problemet genom ett antal metoder, och du kan också följa varje steg i din egen streaming-inställning. Snälla du(Vänligen) förstå att i vissa fall är den enda lösningen att köpa bättre hårdvara, men jag ska försöka hjälpa dig att förbättra din PC-prestanda oavsett vad.

I den här guiden kommer jag att använda OBS för en skiva som kanske är den bästa strömmande programvara(strömmande programvara) för tillfället. Det är gratis att ladda ner, och det finns massor av guider online som hjälper dig att komma igång.

Hitta problemet

För att komma igång, ladda ner spelet och börja streama vidare övningsläge(testläge) genomströmning . Vi kommer att behöva få lite information om din dator för att avgöra varför du kör en lägre bildfrekvens(bildhastighet). När du har öppnat spelet och börjat streama, följ dessa steg:

 • Alt+Tab från spelet och gå till Skrivbord(skrivbord).
 • Klick Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 • Titta på användningen av din processor och grafisk processor(CPU- och GPU-användning) och skriv ner det.

Om du inte har nått 100 % användning uppdatera drivrutiner, uppdatera OBS och följ den här guiden för att optimera dina inställningar. (optimera dina inställningar.)

Om din CPU eller GPU(CPU eller GPU) närmar sig 100 % användning det är därför ditt lidande ramfrekvens . (bildfrekvens) Du kanske märker en minskning i bildfrekvensen i ditt spel, eller så kanske dina tittare kommer att märka en minskning bildfrekvens(bildhastighet) i strömmen.

Det finns flera sätt att minska användningen, och när du väl gör det kan det eventuellt åtgärda eventuella bildhastighetsproblem du har. Låt oss titta på dessa metoder nedan.

Hur man minskar CPU- och GPU-användning(CPU och GPU-användning) under streaming

Det viktigaste du kan göra för att komma igång är att stänga alla program som använder CPU(CPU) i bakgrunden. Efter att ha öppnat Aktivitetshanteraren(Task Manager) med hjälp av Ctrl + Shift + Esc och klickar CPU-fliken(CPU-fliken) får du reda på vilka applikationer som använder mest processorkraft.

I mitt fall ser vi att cirka 50% av min
processor(CPU) används av applikationer som inte behövs för streaming. Vi kan stänga dessa applikationer för att frigöra resurser. processor(CPU-kraft) för vår tråd. Om vissa applikationer behöver öppnas, till exempel om du använder Krom för spelar musik medan du streamar(musik medan du streamar), kan du byta till ett alternativ med mindre belastning på CPU . (CPU) Du kan till exempel använda Spotify desktop app eller byt till låg profil (Spotify desktop)webbläsare(profilwebbläsare) med färre öppna flikar.

När du har stängt onödiga applikationer är nästa sak du kan göra att gå igenom spelinställningarna och minska grafiken. Leta efter parametrar som kan öka CPU-belastning(CPU) som t.ex rendera avstånd(rendera avstånd) . Med lägre inställningar kommer din dator att frigöra mer processorkraft.

Ett mycket viktigt råd jag kan ge dig är att begränsa bildfrekvens(bildhastighet) i ditt spel. likgiltig(Olika) spel kommer att ha olika alternativ för detta. Vissa kommer att behöva specifika kommandon i alternativ spellansering(spellansering), andra kan ha en in-game FPS-gräns(FPS cap) .

Om du inte har ramhastighetsgränser(frame rate limit), kommer spelet att försöka öka antalet bildrutor till det maximala möjliga, vilket innebär att datorn kommer att använda alla kraften i din processor och GPU(CPU och GPU kraft) för att stödja högre bildfrekvens(bildhastighet). I många fall är detta inte nödvändigt. Bättre gräns bildfrekvens(bildhastighet) på en rimlig nivå så att din datorn är det inte(Datorn är inte) omstartad. Detta kommer att släppa en del beräkningskraft(processorkraft) för din stream och hjälper dig att upprätthålla en jämn och konsekvent bildhastighet.

Låter som en konstig lösning, men den fungerar verkligen. Enligt min erfarenhet var detta den största lösningen på mitt problem när mina tittare klagade över stamning.

För att hitta rätt bildfrekvens(bildhastighet), kör spel medan du streamar(spel under streaming) och se vilka ramar du får. Du kan använda ett program som FRAPS för att fånga bildfrekvens(bildhastighet). Var uppmärksam på medelvärdet och välj sedan ramhastighetsgräns(bildhastighetsgräns) något under detta värde. Om du bara har en 60Hz-skärm bör du bara begränsa bildfrekvens(bildhastighet) till cirka 60 fps eftersom du inte kommer att kunna se högre bildrutor.

Sammanfattning

Jag hoppas att den här guiden har hjälpt dig att lösa eventuella ramhastighetsproblem du kan ha. medan du streamar(medan du streamar). Som en snabb påminnelse har jag nämnt tre tips i den här guiden.

 • Stäng onödiga bakgrundsappar
 • Sänk grafikinställningarna i spelet.
 • Begränsa bildfrekvens

Om din processor eller grafikprocessor(CPU eller GPU) är fortfarande 100% laddad, den enda lösningen är att uppgradera ditt system. Om du har några frågor om den här guiden, vänligen kontakta mig så hjälper jag dig gärna.

Låt oss prata om bildhastigheter när du streamar och spelar spel samtidigt. Såvida du inte kör en mycket bra PC eller en streaming med två datorer kan du stöta på några problem när du försöker köra de senaste spelen på din stream.

Vi kommer att lösa det här problemet med ett antal tekniker, och du kan följa med varje steg i din egen streaming-inställning också. Vänligen förstå att i vissa fall kommer den enda lösningen att vara att köpa bättre hårdvara, men jag ska försöka guida dig genom att öka prestanda från din PC oavsett vad.

För den här guiden kommer jag att använda OBS för att spela in, vilket utan tvekan är den bästa mjukvaran för livestreaming just nu. Det är gratis att ladda ner och det finns gott om guider på internet som hjälper dig att komma igång.

Hitta problemet

För att börja, ladda upp ditt spel och starta din stream i bandbreddstestläge. Vi kommer att behöva få lite information om din dator för att avgöra varför du kör med en lägre bildhastighet. När du har ditt spel öppet och din stream har startat, följ stegen nedan.

 • Alt+Tab från ditt spel och gå till ditt skrivbordet.
 • Tryck Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 • Ta en titt på din CPU- och GPU-användning och gör en anteckning om det.

Om du inte når 100 % användning, vänligen uppdatera dina drivrutiner, uppdatera OBS och följ den här guiden för att optimera dina inställningar.

Om din CPU eller GPU når nära eller 100 % användning är det därför din bildfrekvens lider. Du kanske märker sänkta bildfrekvenser i ditt spel, eller så kanske dina tittare kommer att märka sänkta bildfrekvenser i strömmen.

Det finns några metoder för att sänka din användning och när du väl gör det kan det potentiellt lösa eventuella bildhastighetsproblem du har. Låt oss ta en titt på dessa metoder nedan.

Hur man minskar CPU- och GPU-användning under strömning

Det viktigaste du kan göra till att börja med är att stänga alla program som använder CPU i bakgrunden. Öppna Aktivitetshanteraren med Ctrl + Shift + Esc och klicka på CPU-flikenkommer att berätta vilka appar som använder mest processorkraft.

I mitt fall kan vi se att cirka 50 % av min CPU används av appar som inte är nödvändiga för streaming. Vi kan stänga dessa appar för att frigöra CPU-kraft för vår stream. Om vissa appar måste vara öppna, till exempel, om du använder Chrome för musik medan du streamar, kan du byta till ett mindre CPU-intensivt alternativ. Du kan till exempel använda Spotify-skrivbordsappen eller byta till en webbläsare med låg profil med färre flikar öppna.

När du väl har stängt ner onödiga appar är nästa sak du kan göra att gå igenom spelinställningarna och minska grafiken. Leta efter alternativ som kan öka CPU-användningen som renderingsavstånd. Med lägre inställningar kommer din dator att frigöra mer processorkraft.

Ett mycket viktigt tips jag kan ge dig är att begränsa bildfrekvensen i ditt spel. Olika spel kommer att ha olika alternativ för detta. Vissa kommer att kräva specifika kommandon i spelstartsalternativen, andra kan ha ett FPS-lock i spelet.

Om du inte har en ramhastighetsgräns kommer spelet att försöka pusha så många bildrutor som möjligt, vilket innebär att datorn kommer att använda all sin CPU- och GPU-kraft för att försöka behålla en högre bildhastighet. I många fall behövs inte detta. Det är bäst att begränsa din bildhastighet till en rimlig nivå så att din dator inte överarbetas. Detta frigör en del processorkraft för din stream och det hjälper dig att upprätthålla en jämn, konsekvent bildhastighet.

Det låter som en konstig fix, men det fungerar verkligen. Enligt min erfarenhet var det den största lösningen på mitt problem när mina tittare klagade på stamning.

För att hitta en lämplig bildfrekvens, kör spelet medan du streamar och se vilka ramar du får. Du kan använda ett program som FRAPS för att fånga din bildhastighet. Var uppmärksam på genomsnittet och välj sedan en ramhastighetsgräns något under det. Om du bara har en 60Hz-skärm bör du helt enkelt begränsa din bildhastighet till cirka 60fps eftersom du inte kommer att kunna se några högre bildrutor.

Sammanfattning

Jag hoppas att den här guiden har hjälpt dig att lösa eventuella bildhastighetsproblem du kan ha under streaming. För en snabb påminnelse nämnde jag tre tips i den här guiden.

 • Stäng ner onödiga bakgrundsappar
 • Minska grafikinställningarna i spelet
 • Begränsa din bildfrekvens

Om din CPU eller GPU fortfarande använder 100 %, skulle den enda lösningen vara att uppgradera ditt system. Om du har några frågor om den här guiden, vänligen kontakta mig så hjälper jag dig gärna.