Hur man får Chrome att använda mindre RAM och CPU

Det kan inte förnekas Krom kan ibland förbruka lite resurser, vilket är anledningen till att vi skapade den här guiden för att hjälpa dig göra Krom mindre resurskrävande.

Dessa tips hjälper dig att minska stressen på processor, som (CPU)Krom tar över och minimerar mängden minne ( Bagge(RAM) ) som webbläsaren använder. Vi hoppas(Förhoppningsvis) att följa dessa tips kommer att förbättra prestandan oavsett eller inte Krom i förgrunden eller i bakgrunden.

Vi börjar med Googles föreslagna optimeringstips och delar sedan med oss ​​av några av de mindre kända verktygen.

Steg för att optimera Google Chrome

Vårt första förslag är att installera de senaste uppdateringarna Google Chrome. Detta kan inkludera nya optimeringar och korrigeringar för potentiella inkompatibiliteter med din nuvarande hårdvara.

För att uppdatera Google Chrome, klicka på tre punkter(klicka på de tre prickarna) i det övre högra hörnet. På botten håll muspekaren över “Hjälp”(håll muspekaren över ‘hjälp’) och klicka på “Om Google Chrome”.(klicka på “Om Google Chrome”.)

Detta tar dig till en sida där du kan se om du behöver uppdatera Krom .

Om en uppdatering är tillgänglig kommer du att meddelas här och kan uppdatera Krom .

Efter att du har kontrollerat om den har uppdaterats Krom nu kan du gå till den inbyggda aktivitetshanteraren Krom. Den här menyn är något de flesta inte känner till och kan hjälpa dig att minska minnesanvändningen och processor (CPU)Krom .

För att komma åt aktivitetshanteraren, klicka på tre punkter(klicka på de tre prickarna) i det övre högra hörnet. Sväva över “Ytterligare verktyg”( ‘fler verktyg’) och välj “Aktivitetshanteraren”( ‘Aktivitetshanteraren’) . I Aktivitetshanteraren kommer du att kunna se vilka appar och flikar som använder mest minne och kraft processor in (CPU)Krom .

Du kan bli förvånad över några av användningarna här. Jag hade till exempel en flik Google Drive(Google Drive) i bakgrunden och den använde 430 MB Bagge(RAM) och jag använde det inte ens. Du kan stänga appar och flikar här, eller stänga Aktivitetshanteraren och sedan stänga dem manuellt.

Allmänna underhållstips för Chrome

Utöver dessa två tips kan Chrome bli mindre resurskrävande om du bättre vet hur många flikar du har öppna samtidigt. Varje flik påverkar din produktivitet på olika sätt, så 10

eller fler flikar kommer bara att öka belastningen på din dator tio gånger.

Om du vill minska din belastning ytterligare kan du ta apparna du använder utanför Krom genom att ladda ner separat programvara. Välj till exempel Ord , anteckningsblock eller till och med skrivbordsversionen Google Drive(Google Drive) istället Krom .

Du kan också använda Spotify istället för Youtube för musik. Överväg att använda offlineappar för allt Krom var inte ett sådant minnessvin, och glöm inte att stänga dessa appar när du inte använder dem.

Ta bort tillägg eller virus

Du kan hitta potentiellt farliga applikationer eller tillägg installerade i webbläsaren Krom på chrome://settings/cleanup.

I vissa fall kan skadliga tillägg ha installerats på din dator, och den här sidan som visas ovan tar bort dem åt dig. Skadliga tillägg kan orsaka popup-annonser eller köra andra processer i bakgrunden, vilket kan öka belastningen som Krom renderar på din dator.

Ibland kan icke-skadliga tillägg också i hög grad påverka prestandan för din Chrome. För att kontrollera dina tillägg och ta bort de du inte behöver, besök chrome://extensions/ och överväg att ta bort de du inte behöver.

Du kanske upptäcker att tillägg som du aldrig använder är installerade och kan köras i bakgrunden. Om du inte är säker på vilken inverkan ett visst tillägg kan ha på din produktivitet kan du hänvisa till Task Manager som vi nämnde tidigare. Det blir även förlängningar. Du måste dock ta bort dem från tilläggssidan.

Använda sig av(Använd) prestationshanteringstillägg

Efter att ha tagit bort onödiga tillägg kan det verka kontraintuitivt att gå vidare och installera fler, men det finns några tillägg som kan förbättra prestandan. Vi har valt ut tre nedan som folk kanske inte känner till. Alla är designade för att spåra och minska belastningen som Krom renderar på din dator.

OneTab

OneTab är en förlängning Krom , som kan flytta alla öppna flikar till en lista. Du kan sedan använda listan för att öppna eller stänga flikar igen när som helst. Listan kommer inte att ha någon större inverkan på din produktivitet, och det är mycket bättre än att ha alla dessa flikar öppna och köra i bakgrunden.

Wrangler-fliken(Tab Wrangler)

Tab Wrangler är ett annat alternativ speciellt designat för dem som glömmer att stänga alla sina flikar. Den stänger automatiskt flikar efter att de har varit inaktiva under en viss tid.

Du kan också ställa in vissa appar, flikar eller webbplatser så att de aldrig stängs, och ställa in ytterligare regler för att hålla allt automatiserat. När allt kommer omkring är allt du behöver oroa dig för att surfa och Tab Wrangler kommer att göra resten åt dig.

Stort lyft(The Great Suspender)

Bra hängsel ser ut som Tab Wrangler men istället för att stänga flikar, The Great Strumpeband(Great Suspender) stänger bara av flikarna du inte använder. Det betyder att du kan se flera öppna flikar utan att kompromissa med prestanda.

När du byter flik börjar dessa flikar fungera som vanligt igen. Inställningar är tillgängliga för att vitlista vissa webbplatser eller förhindra att fästade flikar pausas, så att du har mycket kontroll över hur tillägget fungerar.

Sammanfattning

Det avslutar vår guide om hur man gör Krom mindre resurskrävande, slutför. Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp. Om du behöver fler tips eller råd, lämna en kommentar så ska jag försöka hjälpa till när jag kan.

Det går inte att förneka att Chrome ibland kan vara lite av en resurssvin, så vi har skapat den här guiden för att hjälpa dig att göra Chrome mindre resurskrävande.

Dessa tips hjälper dig att minska belastningen som Chrome tar på din CPU och minimera minnet (RAM) som webbläsaren använder. Förhoppningsvis kommer det att hjälpa prestanda att följa dessa tips oavsett om Chrome är i förgrunden eller körs i bakgrunden.

Vi börjar med att titta på Googles föreslagna optimeringstips och sedan delar vi med oss ​​av några mindre kända verktyg.

Steg för att optimera Google Chrome

Vårt första förslag skulle vara att installera de senaste Google Chrome-uppdateringarna. Detta kan inkludera nya optimeringar och korrigeringar för potentiella inkompatibiliteter med din nuvarande hårdvara.

För att uppdatera Google Chrome, klicka på de tre prickarna uppe till höger. på botten, håll muspekaren över “hjälp” och då klicka på “Om Google Chrome”.

Detta tar dig till en sida där du kan se om du behöver uppdatera Chrome.

Om det finns en tillgänglig uppdatering kommer du att meddelas här och du kommer att kunna uppdatera Chrome.

När du har kontrollerat om Chrome har uppdaterats kan du nu flytta till Chromes inbyggda aktivitetshanterare. Den här menyn är något de flesta inte känner till och den kan hjälpa dig att minska Chromes minne och CPU-användning.

För att komma åt aktivitetshanteraren, klicka på de tre prickarna uppe till höger. sväva över “fler verktyg” och välj sedan ‘Aktivitetshanteraren’. I Aktivitetshanteraren kommer du att kunna se vilka appar och flikar som använder mest minne och processorkraft i Chrome.

Du kan bli förvånad över en del av användningen här. Till exempel hade jag Google Drive-fliken i bakgrunden och den använde 430 MB RAM och jag använde den inte ens. Du kan stänga appar och flikar här eller stänga aktivitetshanteraren och sedan avsluta dem manuellt.

Allmänna underhållstips för Chrome

Utöver dessa två tips kan Chrome bli mindre resurskrävande att vara mer medveten om hur många flikar du har öppna samtidigt. Varje flik har sin egen inverkan på ditt resultat, så 10

eller fler flikar kommer bara att öka belastningen på din PC tiofaldigt.

Om du vill minska påfrestningen ytterligare kan du ta appar du använder utanför Chrome genom att ladda ner fristående programvara. Till exempel att hämta Word, WordPad eller till och med skrivbordsversionen av Google Drive istället för att använda Chrome.

Du kan också använda Spotify istället för YouTube för musik. Överväg att använda fristående appar för allt så att Chrome inte är ett sådant minnessvin, och kom ihåg att stänga dessa appar när du inte använder dem.

Ta bort tillägg eller virus

Du kan hitta potentiellt skadliga appar eller tillägg installerade i din Chrome-webbläsare genom att besöka chrome://settings/cleanup.

I vissa fall kan skadliga tillägg ha installerats på din dator och den här sidan som visas ovan tar bort dem åt dig. Skadliga tillägg kan få annonser att dyka upp eller få andra processer att köras i bakgrunden som kan öka belastningen av Chrome på din dator.

Ibland kan icke-skadliga tillägg också ha stor inverkan på din Chromes prestanda. För att kolla igenom dina tillägg och ta bort de du inte behöver, besök chrome://extensions/ och överväg att ta bort de du inte behöver.

Du kanske upptäcker att det finns tillägg installerade som du aldrig ens använder och dessa kan köras i bakgrunden. Om du inte är säker på vilken inverkan ett visst tillägg kan ha på din prestanda kan du hänvisa till uppgiftshanteraren som vi nämnde tidigare. Tillägg kommer att visas där också. Du måste dock ta bort dem från tilläggssidan.

Använd tillägg för att hantera prestanda

Efter att ha tagit bort onödiga tillägg kan det verka kontraintuitivt att gå och installera fler, men det finns några tillägg som kan förbättra prestandan. Vi har valt ut tre nedan som folk kanske inte känner till. Alla dessa är designade för att hjälpa till att övervaka och minska belastningen Chrome har på din PC.

OneTab

OneTab är ett Chrome-tillägg som kan flytta alla dina öppna flikar till en enda lista. Du kan sedan använda listan för att återöppna eller stänga flikar när som helst. Listan kommer inte att påverka din prestation så mycket och det är mycket bättre än att ha alla dessa flikar öppna och köra i bakgrunden.

Tab Wrangler

Tab Wrangler är ett annat alternativ, speciellt riktat till de som glömmer att stänga alla sina flikar. Det kommer att stänga flikar automatiskt efter att de lämnats inaktiva under en viss tid.

Du kan också ställa in vissa appar, flikar eller webbplatser så att de aldrig stängs och ställa in fler regler så att allt är automatiserat. Så småningom är allt du behöver oroa dig för att surfa och Tab Wrangler kommer att göra resten åt dig.

Den stora hängslen

The Great Suspender liknar Tab Wrangler, men istället för att stänga flikar kommer The Great Suspender helt enkelt att stänga av flikar som du inte använder. Detta innebär att du kan surfa med många flikar öppna utan att påverka prestandan.

När du byter flik kommer dessa flikar att börja köras som vanligt igen. Det finns inställningar tillgängliga för att vitlista vissa webbplatser eller förhindra att fästa flikar stängs av, så du har mycket kontroll över hur tillägget fungerar.

Sammanfattning

Det avslutar vår guide om hur du gör Chrome mindre resurskrävande. Vi hoppas att den här guiden har varit användbar. Om du behöver några fler tips eller råd, lämna en kommentar så ska jag försöka hjälpa till när jag kan.