Hur man fabriksåterställer eller startar om en Motorola-telefon?

Med tiden tappar våra mobiler effektivitet. En del av problemet beror på planerad inkurans av alla aktuella elektroniska apparater. I en sådan situation finns det inte mycket du kan göra. Men det som också påverkar dess prestanda är “skräp”-data som fylls upp, vilket många användare tvingas till starta om eller återställ Android till fabriksinställningarna .

Om du vill återta prestandan den var när du köpte den eller om du bara vill sälja din Motorola-telefon är det enklaste sättet att radera data på den att återställa den. Därför kommer vi att visa dig nedan hur man återställer en Motorola-telefon till fabriksinställningarna . Men först kommer vi att berätta några saker att tänka på innan du vidtar den här åtgärden.

Vad du behöver veta innan du återställer din Motorola-mobil till fabriksinställningarna

Genom att göra detta blir din mobil helt ren, precis som när du först startade den. Detta innebär att all data i den kommer att raderas. Detta inkluderar applikationer, foton, videor, dokument och andra personliga uppgifter . Av denna anledning rekommenderar vi att du skapa en säkerhetskopia av alla filer på din mobil med Google Drive eller med något annat program.

Du kan konfigurera rovern till spara all din information i ditt Google-konto. På så sätt, när du synkroniserar igen, får du tillgång till all din information. Du kan göra detta så länge du har tillgång till nämnda konto, annars måste du följa motsvarande procedur för att återställa ditt Google-konto .

Å andra sidan, om du vill sälja mobilen, innan du raderar den, måste du ta bort länken till ditt Google-konto från Android-enheten . Du måste göra detta eftersom Google från och med Android 5.0 har implementerat en säkerhetsmekanism som kräver att du loggar in på det senast kopplade kontot till mobilen innan det raderades. Om du vill undvika detta problem måste du ta bort länken till ditt konto.

Hur man fabriksåterställer eller startar om en Motorola

Metod 1: fabriksåterställning från inställningsmenyn.

Alla Motorola-mobiler har inte samma lager av personalisering. Av denna anledning är det möjligt att vissa alternativ som du kommer att se nedan byta namn på din enhet. Vi är dock övertygade om att logiken kommer att vägleda dig. Så för att fabriksåterställa din Motorola, följ dessa steg:

  1. Gå till appen “Inställningar” på din mobil.
  2. Klicka på “System”. Sedan “Säkerhetskopiera”. Sedan “Avancerat”. Sedan “Återställ alternativ” och slutligen “Radera all data” .

När du har bekräftat åtgärden kommer mobilen att initiera processen. Vi påminner dig om att detta kan ta några minuter.

Metod 2: fabriksåterställning med fysiska knappar.

Om din mobil har ett programvarufel som gör det omöjligt att komma åt kontrollpanelen kan du även återställa den med hjälp av dess fysiska knappar. Genom att göra detta kommer du in i en speciell del av din telefon som heter ” Återställningsläge “.

För att flytta runt i det här gränssnittet måste du använda knapparna volym + (för att öka), volym – (för att minska) och strömknappen (för att acceptera). För att börja måste du först stänga av mobilen. Gör sedan följande:

  1. Så tryck samtidigt på volymknapparna och stäng av den. Gör detta tills mobilen slås på. På vissa modeller visas ordet “Start” omgivet av en pil.
  2. Använd knapparna för att bläddra och välja alternativet » Återställningsläge “.
  3. Om du ser Android-ikonen med en röd varning, tryck på strömknappen och sedan på volym upp-knappen för att komma åt menyn.
  4. Ange alternativet ” Torka data / fabriksåterställning “. Starta sedan processen genom att välja » Ja “.
  5. När processen är klar, välj alternativet ” Starta om systemet nu “.

Efter att ha gjort ovanstående kommer telefonen att starta om. Detta kan ta några minuter. Om du har slutfört processen korrekt kommer Motorolas startskärm att visas när den är klar. Du har återställt din mobil till fabriksinställningarna.

Relaterade Artiklar

Back to top button