Hur man fabriksåterställer Amazon Echo-enheter

Smarta assistenter som Amazon Echo är otroligt användbara enheter, men de kan också orsaka integritetsproblem. När du ger bort eller säljer din smarta assistent kan du inte bara återställa den på din telefon. Du måste utföra en hård återställning, vilket kommer att radera dina data helt, inte bara för att skydda din personliga information, utan också för att säkerställa att enheten fungerar korrekt för alla framtida användare.

Även om du inte tänker sälja enheten, finns det tillfällen då ditt Echo slutar fungera eller fryser. Att återställa till fabriksinställningar löser de flesta problem. Tänk på att olika enheter kräver olika metoder för att utföra en hård återställning, men det är inte svårt att göra.

Så här återställer du några av de vanligaste enheterna Amazon Echo .

Hur man återställer Amazon Echo Dot (3:a generationer(gen) )

Amazon Echo Dot tredje generationen är en av de mest populära smarta enheterna. ekoprick den tredje generationen har över 257 000 recensioner på Amazon och hundratals till, om inte tusentals, säljs varje dag.

Som ett resultat vill folk oftast veta hur man återställer Amazon Echo Dot att sälja den eller åtgärda problem. Goda nyheter? Det är enkelt.

 1. Leta reda på åtgärdsknappen (ned och höger knapp från volym upp med en prick i mitten). Håll den intryckt i 25 sekunder tills ljusringen blinkar orange. Efter ytterligare ett ögonblick blir ljuset blått.
 2. När indikatorn slocknar och tänds igen och sedan blir orange kommer den att vara i inställningsläge.
 3. I inställningsläget kan du öppna appen på din telefon eller surfplatta och gå igenom installationsprocessen som om det vore en helt ny enhet.

Hur man återställer Amazon Echo Show 5 och Echo Show 8(Hur man återställer Amazon Echo Show 5 & Echo Show 8)

Amazon Echo Show var den första enheten eko med en display, men den slog inte rot av ett antal anledningar. Å andra sidan, Echo Show 5 och Echo Show 8 mycket mer populärt.

Senaste försäljningen Echo Show 5 tum (Echo Show 5)svart fredag(Black Friday) gjorde den till en av de mest sålda enheterna eko genom hela Amazon men användare upptäckte snart att fabriksåterställningen Amazon Echo Show mycket annorlunda än enheter eko utan display.

 1. Det finns två sätt att återställa inställningarna Echo Show 5 till fabriksinställningarna. Svep först nedåt från toppen av skärmen för att visa kontrollpanel(Kontrollpanelen) , scrolla sedan ned och välj ” inställningar(Inställningar) ” . Det andra alternativet är att säga Alexa, öppna inställningar”(Alexa, öppna Inställningar) .
 2. På menyn ” inställningar(Inställningar) ” scrolla ner tills du ser ” alternativ (Alternativ)enheter”(Enhet) .
 3. Scrolla ner och klicka “Fabriksåterställ”(Återställ till fabriksinställningarna) .
 4. En annan skärm visas som varnar dig om att du inte kan avbryta processen. Klick (Klick) Återställa(Återställ) . Den här processen kan ta upp till fem minuter, men när den är klar kommer din Amazon Echo Show 5 blir som ny igen.

Samma process fungerar för Amazon Echo Show 8 .

Hur man återställer Amazon Echo (3:e generationen)(Hur man återställer Amazon Echo (3:e generationen))

basmodell Amazon Echo lätt att återställa. Processen liknar processen med ekoprick tredje generationen.

 1. Tryck och håll ned knappen stäng av mikrofonen och (Mikrofon av)minska(Sänk) volymen samtidigt i cirka tjugo sekunder. Ljuset blir orange.
 2. Så fort färgen ändras eko(Echo) kommer att återställas helt till de ursprungliga inställningarna.

Hur man återställer Amazon Echo Plus (andra generationen)(Hur man återställer Amazon Echo Plus (2:a generationen))

Om du är ett fan av utmärkt ljudkvalitet i din smarta assistent, kanske du har Amazon Echo Plus . Detta är en större kusin till Echo med ett ljud som matchar. Lyckligtvis(Tack och lov) Fabriksåterställning är lika enkel som på andra enheter.

 1. Hitta ” Handling”(Åtgärd) och tryck på den i 20 sekunder.
 2. Vänta(Vänta) tills lampan slocknar och tänds igen. När detta händer kommer enheten att återställas.

En anmärkning om återställning av första mottagningsenheter(En anmärkning om återställning av First Get-enheter)

Varje enhet i den här listan är från den andra och senare generationen eftersom dessa är de mest använda enheterna. Det var inte förrän den andra generationen av varje enhet som smarta assistenter började fånga sig. Senare(Senare) generationer har fler funktioner och är därför mer attraktiva för kunderna.

Första generationerna ekoprick , eko och echo plus har återställningsknappar som kräver ett gem att trycka på. Leta upp den här knappen, vanligtvis i ett litet hål nära basen eller på undersidan av enheten, och tryck snabbt på den. När du har gjort detta, vänta tills ljuset slocknar och tänds igen. När detta händer kommer enheten att återställas.

ekoshow och ekopunkt den första generationen kasseras på samma sätt som Echo Show 5 men du kan också trycka på mute- och volymknapparna i femton sekunder tills logotypen visas på displayen Amazon.

Om dina enheter börjar frysa eller bara inte fungerar korrekt, utför en hård återställning. Det kan lösa eventuella problem innan Alexa gäller dig HAL-9000 . Se till att du också återställer innan du säljer din gamla enhet. I dagens era av cybersäkerhet kan du inte vara helt säker.

Smarta assistenter som Amazon Echo är otroligt användbara enheter, men de är också potentiella integritetsproblem. När du ger bort eller säljer din smarta assistent kan du inte bara återställa den på din telefon. Du måste utföra en hård återställning som kommer att radera dina data helt, inte bara för att skydda din personliga information, utan också för att säkerställa att enheten fungerar korrekt för alla framtida användare.

Även om du inte tänker sälja enheten finns det tillfällen då ditt Echo slutar fungera eller fryser. En fabriksåterställning kommer att lösa de flesta problem. Saken att komma ihåg är att olika enheter kräver olika metoder för att utföra en hård återställning, men det är inte svårt att göra det.

Så här återställer du några av de vanligaste Amazon Echo-enheterna.

Hur man återställer Amazon Echo Dot (3:e generationen)

Tredje generationens Amazon Echo Dot är en av de mest populära smarta enheterna som finns. Tredje generationens Echo Dot har mer än 257 000 recensioner bara på Amazon och hundratals, om inte tusentals fler säljs varje dag.

Som ett resultat vill folk oftast veta hur man återställer Amazon Echo Dot, antingen för att sälja den eller för att fixa problem. De goda nyheterna? Det är lätt.

 1. Hitta åtgärdsknappen (knappen nedåt och höger från volymen upp med den enda punkten i mitten.) Tryck och håll den intryckt i 25 sekunder tills ljusringen blinkar orange. Efter ytterligare ett ögonblick blir ljuset blått.
 2. När lampan släcks och tänds igen och sedan blir orange kommer den att vara i inställningsläge.
 3. Väl i inställningsläget kan du öppna appen på din telefon eller surfplatta och utföra installationsprocessen som om det är en helt ny enhet.

Hur man återställer Amazon Echo Show 5 & Echo Show 8

Amazon Echo Show var den första skärmdrivna Echo-enheten, men den slog inte till av olika anledningar. Echo Show 5 och Echo Show 8, å andra sidan, är mycket mer populära.

Den senaste försäljningen av Black Friday på Echo Show 5 gjorde den till en av de mest sålda Echo-enheterna på hela Amazon, men användare upptäckte snart att återställningen av Amazon Echo Show skilde sig mycket från Echo-enheter som inte visades.

 1. Det finns två sätt att starta en fabriksåterställning på Echo Show 5. Det första är att svepa nedåt från toppen av skärmen för att visa kontrollpanelen, scrolla sedan ned och välj Inställningar. Det andra alternativet är att säga .
 2. Från menyn Inställningar bläddrar du nedåt tills du ser Enhetsalternativ.
 3. Rulla ned och tryck på .
 4. En annan skärm visas som varnar dig om att du inte kan ångra processen. Klick . Denna process kan ta upp till fem minuter att slutföra, men när den väl gör det kommer din Amazon Echo Show 5 att bli som ny igen.

Samma process fungerar för Amazon Echo Show 8 också.

Hur man återställer Amazon Echo (3:e generationen)

Basmodellen för Amazon Echo är lätt att återställa. Processen liknar den med Echo Dot tredje generationen.

 1. Tryck och håll ned mikrofonen av och volym ned-knappen samtidigt i cirka tjugo sekunder. Ljuset blir orange.
 2. När färgen har ändrats kommer Echo att återställas helt till sina ursprungliga inställningar.

Hur man återställer Amazon Echo Plus (2nd Gen)

Om du är ett fan av bra ljudkvalitet i din smarta assistent, kanske du har Amazon Echo Plus. Det är Echos större kusin med ljud som matchar. Tack och lov är det lika enkelt att utföra en fabriksåterställning som resten av enheterna.

 1. Hitta åtgärdsknappen och tryck ner den i 20 sekunder.
 2. Vänta tills lampan släcks och tänds igen. När det gör det kommer enheten att återställas.

En anmärkning om återställning av First-Get-enheter

Varje enhet på den här listan har varit andra generationens och senare eftersom det är de enheter som används oftast. Det var inte förrän den andra generationen av varje enhet som smarta assistenter började haka på. Senare generationer har fler funktioner och tilltalar därför kunderna mer.

De första generationerna av Echo Dot, Echo och Echo Plus har alla återställningsknappar som kräver ett gem att trycka på. Hitta den här knappen, vanligtvis i ett litet hål nära basen eller på undersidan av enheten, och tryck snabbt på den. När du har gjort det, vänta tills lampan släcks och tänds igen. När den gör det kommer enheten att ha återställts.

Första generationens Echo Show och Echo Spot återställs på samma sätt som Echo Show 5, men du kan också trycka ner mute- och volym ned-knapparna i femton sekunder tills Amazon-logotypen visas på displayen.

Om dina enheter börjar frysa eller bara inte fungerar korrekt, gör en hård återställning. Det kan lösa eventuella problem innan Alexa tar HAL-9000 på dig. Se till att du också utför en återställning innan du säljer en kassera en gammal enhet. I den moderna tidsåldern av cybersäkerhet kan du inte vara för säker.