Hur man extraherar och öppnar en fil med ett EPUB-tillägg på min dator

Med de tekniska framstegen finns det fler och fler saker vi kan göra på vår dator, som att arbeta, beställa mat eller njuta av våra hobbyer. En mycket viktig och populär hobby är att läsa böcker, och om du vill göra det på din dator behöver du EPUB-filer. Idag visar vi dig hur man extraherar och öppnar en fil med ett EPUB-tillägg på min dator.

Vad är en EPUB fil?

Om du är som de flesta andra är du förmodligen bekant med Portable Document Format, eller PDF . Detta format används ofta för sin mångsidighet, eftersom de flesta enheter känner igen PDF. Men PDF skapades för dokument, inte böcker.

EPUB är ett format som skapades 2007 specifikt för läsa och sammanställa böcker. Det är en akronym för elektronisk publicering eller elektronisk publicering och skrivs ibland som ePub. Det är också möjligt att konvertera PDF-fil till EPUB även om det kan förekomma fel under konverteringen.

Hur fungerar en EPUB?

En EPUB-fil innehåller andra filer. Alla filer kompileras till en enda fil för enkel användning och transport. Filerna den innehåller är:

  • Flera typ filer XHTML, för med dessa kan du skapa en ePub-fil från början . Beloppet beror på bokens längd och antalet kapitel.
  • Flera bilder inklusive bokomslag och alla bokillustrationer.

När din favoritläsare öppnar en fil med filtillägget EPUB visar den varje XHTML-fil separat. När du går till nästa kapitel hittar och öppnar den nästa XHTML-fil och bilder från det kapitlet och visar dem.

Hur öppnar man en EPUB fil?

Sedan dess uppfinning 2007 har EPUB varit den mest rekommenderade filen att öppna elektroniska böcker så de flesta program som är utformade för att öppna böcker stöder det. Hur man öppnar en fil med ett EPUB-tillägg beror på vad du vill göra med den och vilken programvara du vill använda, samt ditt datorsystem.

Använd en kommersiell e-boksläsare

Företag som säljer böcker har länge använt Internet för sin verksamhet. Men på internet är piratkopiering ett mycket större problem, och det är därför många företag använder appar som är specialiserade på handelsböcker.

EPUB-filer kan använda ett system som heter DRM (Digital Rights Manager) för att säkerställa att personen som använder den har betalat för boken.

Den mest använda applikationen för att öppna filer med EPUB-tillägget i detta sammanhang är Google Play Books på Android och Apple Books på Mac och iOS . Men på Windows och Linux finns det ingen allmänt använd kommersiell applikation på denna typ av marknad. Men Google Play Böcker kan också användas från webbläsaren och låter dig göra det skriva ut böckerna du köper om du önskar det.

Använd en e-boksläsare i allmänhet

På Windows och Linux, det mest använda programmet för att läsa böcker i formatet EPUB är Caliber. Denna applikation låter dig importera EPUB-böcker till ett digitalt bibliotek på din dator. Med Caliber kan du organisera dina böcker, konvertera dem till andra format och mycket mer.

Besök Calibers officiella webbplats, där du kan ladda ner den och lära dig hur du använder den. För att ladda ner böcker gratis och lagligt kan du söka efter Project Gutenberg, som tillhandahåller klassiska böcker i EPUB-format för användning med Caliber eller annan digital läsare.

Hur extraherar man en EPUB-fil?

Som vi redan nämnt ovan är EPUB en filtyp som innehåller andra filer. Med detta i åtanke kan vi jämföra det med komprimerade filer som t.ex .ZIP eller .RAR. Du kan föreställa dig vart vi är på väg med detta: du kan använda WinRar eller en annan filkompressor för att packa upp en EPUB och separera den i dess individuella filer.

När du har packat upp det kan du visa och redigera varje del av EPUB. Om du vill kompilera om den efter att ha redigerat dess delar kan du använda Kaliber programmet vi nämnde, för att göra det. Helt enkelt komprimera filer i en .RAR och importera den till Caliber.

Men det viktigaste är att du njuter av din läsning på alla dina enheter och, om det behövs, synkronisera dina böcker med varandra . Du bör dock alltid komma ihåg att inte spendera för mycket tid på att läsa på din dator och att alltid hålla ditt bibliotek fullt! Så du kommer att njuta av att läsa.

Relaterade Artiklar

Back to top button