Hur man enkelt skapar, aktiverar och länkar en Trello-kalender?

Att veta hur man hanterar din Trello-kalender kommer att räcka långt för att etablera den organisation du behöver för dina behov, oavsett om det är personligt eller professionellt. Skapa, aktivera och länka är några av underverken som du kan göra med denna dagbok och här kan du lära dig varje steg för steg.

Aktivera Trellos kalenderfunktion, enklare än du tror

Efter du vara inloggad på Trello måste du lära dig hur du använder dess olika funktioner för att få ut det mesta av detta verktyg . Men även om du tror att verktyg som Trellos kalender är begränsade till Guld användare det är inte så sant.

I denna mening anses Trello-kalendern vara en Power-Ups, den ger dig så bara aktivera det . För att göra detta måste du gå till en “Dashboard” som tidigare skapats i ditt Trello-konto.

Nu måste du trycka på knappen “Visa meny” som du kommer att se längst upp till höger på skärmen. När den här panelen öppnas kommer du att se en flik som heter “Power-Ups” som när den trycks kommer kommer att öppna ett fönster med de olika alternativen.

Du måste fortsätta leta efter kalendern, för vilken du kan använda den vänstra fältet och skriva ordet eller, om du föredrar det, titta ner tills du hittar det. När du lyckas hitta den kommer du att kunna se och välja grön “Lägg till”-knapp som medföljer den.

På så sätt lägger du till Trello-kalendern till dina anslagstavlor, så att du kan växla till den vyn när du vill. I den kommer kort som har ett utgångsdatum att placeras och du kan använda två olika vyer (veckovis och månadsvis).

Skapa ditt eget schema och håll ordning på dina uppgifter!

Att väcka liv i din egen kalender är superenkelt, precis som att hålla ordning på allt är att ha Trello-kalendern. Att känna till de två delarna kan bli en viktig uppgift för alla funktioner som denna applikation betjänar.

När det gäller skapandet av detta verktyg måste du börja med att redigera eller skapa en ny instrumentpanel, detta kan göras från ikonen längst upp till höger “+”. I den måste du till exempel skapa en lämplig titel “Leveransschema”, om det är till jobbet.

Nu, inom nämnda råd, måste du skapa de olika “listorna” med de uppgifter som ska utföras, dessa kan organisera ansvarsområden efter status. Det vill säga “Att göra”, “Pågår” och “Klar” eller vad som passar ditt projekt bäst. De kan till och med vara mycket mer!

Efter det måste du konvertera din instrumentpanel till en kalender, för dem är det nödvändigt att du lägger till datum och utgångsdatum på varje “kort” i “listorna”. Vilket du kan göra när du trycker på kortet och väljer sidoknappen som säger “Utgå”.

Slutligen, välj “Kalender”-indikatorn högst upp och välj vilken vy du vill ha, den kan vara veckovis eller månadsvis . Således kan du börja använda din egen kalender, där det kommer att räcka med att dra en vara för att ändra leverans- eller utgångsdatum.

Det går att länka kalendrar

Ett annat verktyg för den här plattformen är att länka kalendrar, vilket kommer att vara användbart om du är en del av ett team. Detta kan du till exempel göra med Google Kalender.

För att göra detta måste du vara i vyn av tabellen i fråga och aktivera kalendern. Tryck sedan på ikonen “Inställningar”, du hittar den längst upp till höger och som ett kugghjul, där du behöver kopiera länken till “iCalendar-källorna”.

Med URL:en i urklipp, navigera till Google Kalender och klick på alternativet “Lägg till andra kalendrar” i den vänstra panelen. Bland de tillgängliga alternativen måste du välja den som säger “Från URL” för att klistra in adressen och fortsätta till “Lägg till kalender”, så att du kan se din länkade kalender.

Relaterade Artiklar

Back to top button