Hur man enkelt mixar musik med SoundCloud som en DJ?

Om du redan har ett konto på den här plattformen undrar du förmodligen hur man mixar musik med SoundCloud. Ännu mer efter att ha lärt sig om Sound Cloud Go+, som riktar sig främst till området DJs.

Om du gör allt rätt kan du på nolltid få fler följare på SoundCloud och öka din räckvidd. Och även du kan också dela SoundCloud-musik till Instagram-berättelser .

Numera är det inte nödvändigt att ha exklusiv och dyr utrustning för att kunna göra musik. Nu är det lättare för alla som letar efter sitt ljud att hitta det de behöver. Så oroa dig inte, här hittar du allt du behöver veta gör dina egna mixar.

Sound Cloud och DJ-mjukvara

Sedan några år tillbaka har Sound Cloud varit en av de mest populära plattformarna för ljud och ljudeffekter. Denna plattform kännetecknas av att använda karaktäristiska delar av sociala nätverk för att erbjuda sina användare verktyg som tillåter dem att spara med flera faciliteter och alternativ. Alla dess funktioner eldar debatten om Vilket bättre sätt att lyssna på låtar, Spotify eller Soundcloud?

Det mest relevanta med Sound Cloud är det du kan dela dina inspelningar få dina skapelser att nå gemenskapen eller specifika personer. Det är väldigt aktivt och tack vare deras interaktion kommer du säkert att utvecklas mycket. På så sätt kan du också träffa ny musik och vidga dina vyer.

Så, 2017, just inför en allvarlig ekonomisk lågkonjunktur, gick detta företag samman med flera utvecklare av DJ-program. Med detta kommer välkända program som t.ex Serato, DEX3, Maxvibes, Virtuell DJ bland annat kommer att kunna mixa musik med SoundCloud genom att komma åt deras bibliotek.

Det handlar inte om att ladda ner fler ljudfiler, det handlar om tillgång live . Med andra ord, tack vare detta alternativ är det möjligt att integrera sändningar från Sound Cloud och hålla kontakten med ett helt universum av möjligheter.

Hur man blandar musik med SoundCloud

Först och främst måste du komma ihåg att det vi pratar om här realtidsblandning, är inte något typiskt för Sound Cloud. För närvarande är detta något du bara kan göra genom vissa tredjepartsprogram som Serato DJ.

För det aktuella fallet, detta program är bra som ett exempel eftersom var och en har sina egna särdrag, men de behåller likheterna.

För det första

Första steget är förstås att har ett aktivt konto i Sound Cloud Go+ för detta måste du gå till dess huvudsida och följa stegen som anges där. Du måste också köpa en Serato DJ-prenumeration eller, i annat fall, använda en testversion.

Dessutom måste du ladda ner en version av Serato DJ högre än PRO 2.1 från det ögonblicket integrerar den musikaliska mixar med SoundCloud.

Kontolänk

Med dessa föremål, vad du behöver göra är länka ditt Sound Cloud-konto till programmet . För att göra detta måste du klicka på dess ikon som visas i det vänstra hörnet av biblioteket och ansluta.

Om det här alternativet inte visas måste du konfigurera det. För att göra detta måste du gå in “Inställningar” (hjulikonen i det övre högra hörnet). Väl där anger du “Bibliotek”. sedan “Strömmande musik”.

Allt du behöver göra är att aktivera alternativet “Visa streamingtjänster” och välj Sound Cloud. Med detta kommer ikonen nu att vara tillgänglig för att följa föregående steg och göra musikmixar med SoundCloud.

Oroa dig inte för de ändringar du kan göra. Lägga till flips, waypoints, etc. kommer att rädda dem alla. Du måste dock ta hänsyn till att du först måste skapa dina listor från plattformen och att du inte kommer att kunna ändra dem från programmet.

Det du kommer att kunna göra kommer att vara sökningar, där du om du klickar på ikonen bredvid aktivera alternativet att göra din research i Sound Cloud . Naturligtvis behöver du en direkt anslutning till Internet för detta, annars blir ikonen svag.

Relaterade Artiklar

Back to top button