Hur man enkelt installerar program på Ubuntu Linux nedladdade från Internet?

Linux är ett av de bästa operativsystemen i världen. Denna gratis programvara är på nivån med de flesta nuvarande operativsystem, men eftersom den används mindre är många människor omedvetna om de underbara funktioner den döljer. Det är därför du idag lär dig hur du gör installera program på Ubuntu Linux laddas ner från Internet.

För mindre använd betyder inte att det är sämre. Det är helt enkelt mindre känt än sin direkta konkurrent Windows, som har bättre reklam och mer funktionalitet. Därför, eftersom det alltid är bra att ha flera alternativ, skadar det aldrig att lära sig de olika systemen lite i taget.

Processen för att lägga till nya program från Internet är inte komplicerad. När du är klar kan du välja när lägga till eller ta bort applikationer till Linux Ubuntu-start.

Installera program på Ubuntu Linux nedladdade från Internet

Linux är väldigt lätt att använda, men att ladda ner program till det är inte samma sak som under Windows, för här behöver du inte någon crack eller nedladdat paket, utan använd hellre repositories där all tillgänglig programvara finns.

Ett av alternativen kan vara installera Anbox android app emulator i Ubuntu, för att enkelt komma åt programmen i detta operativsystem.

För att installera ett mjukvarupaket eller typ av applikation kan olika metoder användas, även beroende på filtyp, de vanligaste och enklaste är:

I Linux mjukvarucenter

Innan du installerar program måste du ledigt utrymme på ubuntu linux hårddisk gå sedan till mjukvarucentret och tryck på alternativet » Programvarucenter “i baren” Launcher som är på vänster sida av skärmen.

När den öppnats kommer du att märka att applikationen är uppdelad i flera alternativ, högst upp finns alternativen ” Installerad », « Alla appar ” och ” Historisk på vänster sida kommer alla appar att delas in i underkategorier.

I applikationscentret (en annan del av samma terminal) är de uppdelade i två “Högst betyg” och den nyare “, och om du inte kan hitta din, finns sökfältet högst upp.

Para instalar cualquier aplicación de cualquiera de estas divisions solo debes elegirla y luego darle clic al botón “ Installera ”, detta installeras automatiskt lo que pidas y además una vez te hagas con dicha aplicación el botón cambiara a “ Avinstallera ” por si quieres deshacerte de ella efter ett tag.

Paket med deb-tillägget

Ett annat sätt att installera program på ubuntu linux nedladdade från internet är att använda paket som redan förberetts med en deb-förlängning.

För att installera dem måste du gå till webbläsaren Nautilus, välja filen du letar efter och dubbelklicka på den, detta kommer att starta om mjukvarucentret som tar hand om installationen av paketet.

Du kan också göra det manuellt via en kommandorad i Ubuntu, det du tillräckligt lägg sudo dpkg -i nom_package.deb och avinstallera det på samma sätt, men ändra -i till -R.

Använd apt-get eller apt

Slutligen kan du också installera program i Ubuntu Linux som laddas ner från Internet via terminalen, detta liknar det föregående steget, du behöver bara öppna terminalen först.

För att göra detta, tryck helt enkelt på kombinationen av knappar CTRL+ATL+T, detta öppnar automatiskt terminalen, där du måste placera följande kommandon: sudo apt-get install paketnamn om du vill ha ett specifikt paket installerat.

Också sudo apt-get installera gnome-do pidgin amsn för att installera olika paket, sudo apt-get ta bort paketnamn för avinstallation, sudo apt-get update för att uppdatera din lista över för närvarande tillgängliga paket. Och slutligen, sudo apt-get uppgradering, vilket är används för att uppdatera systemet med paketen.

Och voila, med dessa metoder bör du vara tydlig med hur du laddar ner eller installerar paket i Ubuntu Linux. Det är värt att notera att det finns många andra sätt att göra detta, surfa bara på internet för att hitta dem, men dessa är de bästa och enklaste att göra, så du borde inte ha några problem.

Relaterade Artiklar

Back to top button