Hur man enkelt installerar en färgväljare i Ubuntu – Färgväljare?

Vet hur man installerar färgväljaren underlättar färgvalsprocessen och redigera en specifik bild. Dessutom är det ett stöd som är integrerat med ett snappaket. För att kunna arbeta snabbt i Ubuntu är det viktigt att du vet vilka med grundläggande och mest användbara Ubuntu-kommandon.

Dess struktur består av en färgväljare som heter QColorDialog från Qt . Syftet med verktyget möjliggör bättre identifiering av toner, redigering och lagring av grafiskt material.

I enklare termer är det programvara som låter användare skapa nya färger anpassade eller unika för sina projekt, snabbt och enkelt. Till exempel, färger också tjäna dig till redigera och anpassa terminalen Ubuntu

Steg-för-steg-guide för att installera färgväljaren

Färginstallationsproceduren i Uburutu eller Color Picker är riktigt snabb, aktivera bara några paket eller knäpp på dator eller utrustning. Dess stadier är som följer:

Ladda ner och kör verktyget

I händelse av icke-innehav av programvaran, användaren måste ladda ner programvaran från webben eller någon annan applikationsleverantör. Självklart, om du planerar att utföra denna procedur online, är det idealiskt att göra det via appbutikerna. Väl på datorn måste du gå in i mappen Färgväljare utför sedan dess funktioner på ditt system.

Ett tips är att ha en stabil internetuppkoppling för uttaget, för om det blir problem kan programmet medföra koder och driftshinder.

Aktivera snaps

Snaps är baserade på paketerade applikationer, det vill säga de är utvecklade under samma kompilering för Gnu / Linux-datorer. Instruktionerna är inramade i Snap Store, en appbutik.

Aktivering av snaps görs via terminaler Ctrl+Alt+T tillsammans med följande kommandon: sudo apt update && sudo apt install snapd. Genom att förstå dess innebörd och förståelse kan användarna köra och installera färgväljaren snabbare.

Aktivera session

Om du har slutfört föregående steg måste kontot stängas på datorn och öppnas igen. Genom att starta om systemen kan kontot uppdatera standardinställningarna.

När Ubuntu-snapshot-paketen är aktiva kommer Color Picker-applikationen att installeras. Aktiveringen av kommandot går genom en kombination Ctrl+Alt+T .

Du måste också ange kommandot sudo snap installera färgväljare vänta sedan på att systemet startar av sig självt. Efter denna procedur kommer färgprogrammet att aktiveras och redo att användas med de format som är kopplade till det. I händelse av problem är det bäst att konsultera en specialist inom området.

Här är de viktigaste funktionerna för att installera färgväljaren

Precis som alla andra applikationer skuggprogram Ubuntu eller Färgväljaren har viktiga funktioner, inklusive följande kriterier:

  • Det är ett verktyg som har ett enkelt och avancerat läge, detta för att erbjuda bättre funktioner för projekten.
  • Den har 5 format alla är färgkodade, nämligen: Hex-RGBA, HTML, RGB, CMYK, HSB/HSV och några varianter av det.
  • Användaren kan välja eller ändra färgväljaren när som helst, så bättre tonmanipulation och noggrannhet är tillgänglig.

  • A serier av pigmentlistor kan skapas att spara och återanvända de prover som tagits.
  • Programvaran innehåller en operativ sektion för att aktivera tre teman, systemets standardtema är platt ljustema och mörkt tema. Det är för att markera det den här funktionen finns i inställningspanelen .
  • Den kan vara kompatibel med nästan alla typer av datorer, samtidigt kan du använda några verktyg som har färgvalet för ett projekt.

Med dessa färger du skapar kan du redigera och anpassa till exempel ditt Ubuntu-skrivbord och ändra färgen på mappar.

Om du inte längre vill ha ett program eller en applikation, eller om du inte längre behöver det, låter operativsystemet Ubuntu dig det radera från terminalen.

Relaterade Artiklar

Back to top button