Hur man enkelt inaktiverar Facebook Video Autoplay

Med tiden har Facebook utvecklats och anpassat sig till användarnas behov, inklusive funktioner som videor. I alla fall klagar många på att videor på plattformen läser på egen hand, så idag ska vi visa dig hur du enkelt stänger av automatisk uppspelning på Facebook-videor.

Automatisk uppspelning av Facebook-videor kan vara ganska irriterande, tyvärr är detta standardinställningen. Det kan du i alla fall inaktivera det här alternativet mycket enkelt både på din mobila enhet och på din dator.

Nedan visar vi en guide för Facebook, men vi har även varianten designad för Twitter, så om du vill inaktivera automatisk uppspelning av videor och GIF på Twitter besök föregående länk.

Hur man enkelt inaktiverar Facebook Video Autoplay på Android

I fallet med’ android, processen är nödvändig för att spara mobildata medan du använder Facebook på din Android Lyckligtvis är det ganska enkelt att inaktivera automatisk uppspelning av video. Facebook förstod problemet med datakonsumtion och aktiverade detta alternativ för länge sedan.

För att korrekt aktivera blockering av automatisk uppspelning i Facebook-videor måste du följa stegen som vi kommer att ge dig nedan.

Konfigurera uppspelning på PC

 1. Det första du ska göra är att gå in i Facebook-applikationen.
 2. När du är i applikationen måste du trycka på de tre horisontella linjerna som finns i det övre högra området på din skärm.
 3. Gå sedan till alternativet Inställningar. Som du kan se finns det många alternativ, i alla fall bör du gå nästan till slutet och leta upp i fliken Multimediainnehåll och kontakter .
 4. Här kan du ändra olika alternativ för att förbättra appens prestanda och annan data. Det är i alla fall det som är viktigt för oss idag automatisk videouppspelning . Du måste klicka här.
 5. När du väl trycker på den visas bara ett alternativ på skärmen Spela upp videor automatiskt med Wi-Fi-anslutning måste du stänga av den.
 6. När du har inaktiverat automatisk uppspelning via Wi-Fi har du inte längre problemet med att spela upp Facebook-videor.

Om du fortfarande har tvivel efter föregående handledning rekommenderar vi den här guiden till inaktivera automatisk uppspelning av video på facebook på Android eftersom du hittar en mer komplett version av ovanstående.

Hur man enkelt inaktiverar Facebook Video Autoplay på PC

Även om mobiler är väldigt populära idag är Facebooks onlineplattform för datorer fortfarande flitigt använd. Om du använder Facebook på din dator och vill inaktivera automatisk reproduktion av videor, kommer vi att berätta att det är väldigt enkelt, du måste bara följa dessa instruktioner.

Konfigurera uppspelning i Androd

 1. Det första du ska göra är att logga in på ditt Facebook-konto.
 2. När du är ansluten till Facebook måste du gå till konfigurationsalternativ som du kommer åt genom att trycka på den lilla pilen längst upp till höger på skärmen.
 3. När du har klickat på den, fortsätt genom att klicka på Inställningar.
 4. Alla inställningsalternativ som är tillgängliga i appen kommer att visas. Alternativet du behöver ange är Videoklipp, som du hittar i slutet av listan med alternativ till vänster på skärmen.
 5. Den här skärmen visar alla alternativ relaterade till Facebook-videor. Alternativet du är intresserad av är Spela upp videor automatiskt .
 6. Du måste ändra alternativet från Som standardInaktiverad, på så sätt har du korrekt inaktiverat autouppspelningen av videor på ditt Facebook-konto.

De tidigare handledningarna kommer att vara till stor hjälp för dig för att undvika detta besvär med att videorna reproduceras automatiskt på din Facebook. Om du hade det här problemet, som du kanske har märkt att det är väldigt enkelt att lösa, kan det också vara mycket användbart om du är ansluten till ett nätverk begränsat internet .

Du måste komma ihåg att webbläsare också har ett alternativ relaterat till automatisk reproduktion av videor, så det mest praktiska är att inaktivera automatisk videouppspelning i google chrome på detta sätt kommer du säkerligen inte att se en video som bara återger.

Relaterade Artiklar

Back to top button