Hur man enkelt hanterar mitt Git-grafikförråd med Gitkraken

linux anses vara ett av de bästa operativsystemen med öppen källkod, delvis på grund av den tillgängliga säkerhetsnivån. Detta gör det nästan omöjligt att infektera ett system eller falla offer av a identitetsstöld eller privat information.

Detta system har till exempel fördelen av att ha tillgång till stora skyddade databaser för att ladda ner och uppdatera program i full säkerhet. Dessa förvar är mycket säkra och har stöd från företagen som gör dem tillgängliga för användaren. Du kan också säkerhetskopiera eller säkerhetskopiera i ubuntu .

Ett problem som dock för många inte går obemärkt förbi är att Linux inte har en visuell sektion för att ladda ner åtkomst till dessa förråd. Men eftersom Linux är öppen källkod, från många företag har utvecklat programvara för att lösa detta problem och hjälpa användare.

Och vi ska berätta om det idag, vi ska lära dig hur du använder en av de bästa Git-program för att hantera ditt befintliga arkiv som heter Gitkraken. På så sätt kommer du att få en utmärkt allierad som hjälper dig att hantera all data som ditt operativsystem behöver.

Vad är Gitkraken?

Innan vi lär dig hur du använder det här programmet, låt oss ta en stund för att prata om det och fördelarna det har jämfört med andra liknande program. På så sätt kommer du att få en bredare referensram och bättre förstå informationen vi ska visa dig senare.

Först och främst, vad betyder ordet Git? Om du inte är bekant med dessa ämnen kanske du inte vet vad denna term betyder, så vi kommer att förklara det kort. Git är en programvara för applikationsversionskontroll fokuserat på effektivitet och tillförlitlighet när program har många källkodsfiler.

Dess huvudsakliga mål är att ge dig en förteckning över ändringarna som gjorts i de olika programmen på din dator och att du kan hantera dem. från dess gränssnitt . Det finns olika typer av Git-program och en av de mest använda är den vi erbjuder idag som heter Gitkraken.

Det här programmet lovar att vara lösningen på alla dina problem med ditt arkiv, och förse dig med alla verktyg som behövs för korrekt hantering. Och vi, som alltid, har gett dig en bra artikel där vi kommer att visa dig hur du använder den.

På så sätt kommer du inte ha några problem med proceduren som vi kommer att visa dig nedan så att du enkelt kan använda Gitkraken. Så ladda ner det här fantastiska programmet för Linux operativsystem från dess officiella sida så att du kan följa vår förklaring om hur man gör sätt att hantera dina arkiv.

Hur hanterar jag mitt Git-förråd i Gitkraken?

När du har installerat den på din operativ system, sättet att använda detta program är mycket enkelt och med vår guide kommer du att lära dig snabbt. Följ bara stegen som vi visar dig nedan så kommer du att hantera dina arkiv på nolltid.

Steg 1

Det första du ska göra för att kunna hantera dina arkiv är att konfigurera och för det, gå till programinställningarna genom att klicka på kugghjulsikonen som finns i det övre högra hörnet av det initiala gränssnittet.

Där hittar du en rad systemalternativ och den du är intresserad av är den som kallas “Autentisering” det är där du kommer att autentisera dina arkiv.

2:a steget

Efter att ha angett det här alternativet hittar du 3 sektioner där du under de sista 2 kan autentisera de viktigaste Git-förråden som Github arbetar med. Allt du behöver göra är att klicka på knappen “Anslut till Github” i de två motsvarande avsnitten.

Steg 3

Efter autentisering av arkiven kommer du att kunna smälta alternativen för lägga till och hantera förråd du har på ditt system. För att göra detta, gå till filalternativet som finns i den inledande delen av programmet längst upp till vänster med logotypen för en mapp.

Det kommer att finnas alla arkiv du har på din PC och du kan också lägga till nya med Git eller direkt av ange URL:en till servern den är värd på.

Annars är programmet väldigt lätt att använda, det är inte svårt och det kommer hjälpa dig mycket att hantera dina repositories. Det är också möjligt att optimera eller rensa upp ditt Ubuntu-system . Vi hoppas att artikeln hjälpte dig att lära dig lite mer om detta fantastiska program som heter Gitkraken.

Relaterade Artiklar

Back to top button