Hur man dubbelstartar Ubuntu med Windows 10

Windows 10 är för närvarande det mest populära operativsystemet för datorer. Detta påstående backas upp av miljarder användare runt om i världen eftersom det fortsätter att utvecklas med varje uppdatering. Men Windows 10 har många problem som ibland kan få det att kännas mindre än tillförlitligt. Logga in på Ubuntu Linux(Ange Ubuntu Linux).

ubuntu är en fri och öppen källkoddistribution som är mycket mer resurseffektiv än Windows 10. De flesta kreativa proffs och programmerare föredrar att använda ubuntu på grund av dess integritet och säkerhet, fullständiga anpassnings- och personaliseringsalternativ och dess användning med molnberäkning. När det gäller att slutföra tekniskt arbete görs det bäst i ubuntu .

Det rekommenderas inte att installera Windows 10 efter(efter) Ubuntu, men det kan göras.

Naturligtvis finns det också några fördelar med Windows 10 framför ubuntu vilket gör det till det föredragna operativsystemet för PC-användare. Lättare(Helt enkelt) sett, det finns en hel del saker som ubuntu kan inte, men Windows 10 kan.

De är främst förknippade med vardagliga datoraktiviteter som spel, webbsurfning och andra former av multimedia och underhållning. Dessa saker är bäst att lämna för Windows 10 .

Det är därför det har blivit vanligt på senare år att ha ett dubbelstartsystem. Användande ubuntu för tekniska ändamål och Windows 10 för allmänt bruk är vägen att gå.

Installera Ubuntu på en Windows 10 PC(Installera Ubuntu på en Windows 10-dator)

För er som redan har Installation av Windows 10 (Windows 10)ubuntu är en enkel process. Detta är den enklare metoden av de två eftersom ubuntu vanligtvis installerad “ovanpå” Windows 10 .

Ubuntu-krav för Windows 10(Ubuntu-krav för Windows 10)

Före installation ubuntu säkerhetskopiera alla viktiga data. köpa(Köp) till dig själv USB – enhet med minst 8 GB att använda som en startenhet och se till att din PC är det Windows uppfyller följande krav:

  • 2 GHz Dual Core-processor
  • 2 GB RAM
  • 25 GB hårddiskutrymme
  • VGA med en skärmupplösning på 1024×768.

Hur man dubbelstartar Ubuntu med Windows 10(Hur man dubbelstartar Ubuntu med Windows 10)

Gå till Ubuntus webbplats och ladda ner den senaste versionen ISO(Ubuntu ISO) – Ubuntu-fil.

Därefter är det dags att skapa en startbar USB-minne(USB). Med köpt flash-enheter(USB) nedladdning Rufus från den officiella webbplatsen. Programmet hjälper dig att skapa USB-minne(USB) för ubuntu därför att Rufus kompatibel med UEFI.

Efter nedladdning, kör Rufus . Hitta avsnittet ” Skapa startskiva med(skapa en startbar disk med)” och välj bilden ISO. Hitta den tidigare nedladdade ISO(Ubuntu ISO) – Ubuntu-fil och välj den.

Nu måste du skapa en diskpartition för ubuntu . Högerklicka(Högerklicka) meny ” Start ” (Start meny)Windows 10 och öppna” Diskhantering»(Diskhantering).

Högerklicka(Högerklicka) på enheten du vill partitionera och välj Krymp volym. Tilldela minst 64 GB minne för att säkerställa korrekt funktion Ubuntu.

Slutligen, starta om datorn och öppna startmenyn(Startmeny) eller Inställningar UEFI firmware. (UEFI Firmware) Starta sedan från USB – enhet som innehåller ubuntu . Välj önskat språk i installationsmenyn Ubuntu. Du måste också välja “Installera Ubuntu tillsammans med Windows 10(Installera Ubuntu tillsammans med Windows 10)” för att kunna dubbelstarta båda operativsystemen.

När installationen är klar startar du om datorn. Nu varje gång du slår på din dator kommer du att uppmanas att ladda ner ubuntu eller Windows 10 .

Installera Windows 10 på en Ubuntu PC(Installera Windows 10 på en Ubuntu-maskin)

Installerar Windows 10 efter(efter) Ubuntu kan vara lite knepigt och ärligt talat inte rekommenderat. Men om detta är något du måste arbeta med så finns det definitivt en procedur som du kan följa.

Förbered partition för Windows 10(Förbered en partition för Windows 10)

Se till att det är för operativsystemet Windows-partitionen är (Windows)primär NTFS-partition(Primär NTFS). Du måste skapa den i ubuntu speciellt för installationsändamål fönster.

Du kan skapa en partition med kommandoradsverktyg gSärskilda eller Diskverktyg. Du måste ta bort alla redan skapade logiska/utökade partitioner och skapa en ny huvudsektion(primär partition) . Detta kommer att radera all data som för närvarande finns på partitionen, så säkerhetskopiera det som behövs.

Installerar Windows 10(Installera Windows 10)

Du kommer behöva USB – förvaring eller dvd – CD med förinstallerad Windows 10 för att starta installationsprocessen Windows . Du kommer också självklart att behöva en fungerande Windows aktiveringsnyckel(Windows Activation Key) för att autentisera installationen.

Starta upp(Starta) med vilken media du än väljer.

Välj “Anpassad installation(Anpassad installation)” eftersom du vill att allt ska vara rätt och att välja det här alternativet hjälper dig att undvika problem.

Välj primär NTFS-partition(NTFS Primary Partition) som du skapade tidigare som installationspartition Windows tio. RÖJA kommer att ersättas av bootloader Windows efter att installationsprocessen är klar, vilket innebär att menyn RÖJA kommer inte längre att visas när du startar upp din maskin. Men vi kan helt enkelt ställa in igen RÖJA så fort du är redo för det.

Installerar GRUB(Installerar GRUB)

Inköp live-CD eller LiveUSB ubuntu och ladda ner den. Öppna Terminal(Terminal) och ange följande:

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

boot-reparation startar automatiskt efter att installationen är klar. Välj det rekommenderade återställningsalternativet, vänta på fullständig installation RÖJA starta sedan om datorn.

Meny RÖJA välkomnar dig igen. Nu kan du välja vilket operativsystem du vill köra.

Windows 10 är för närvarande det mest populära operativsystemet för datorer. Detta uttalande valideras av de miljarder användare som njuter av det över hela världen eftersom det fortsätter att utvecklas med varje uppdatering. Som sagt, Windows 10 kommer med en mängd problem som kan få det att verka mindre än tillförlitligt ibland. Ange Ubuntu Linux.

Ubuntu är en fri och öppen källkodsdistribution som är mycket mer resursvänlig än Windows 10. Majoriteten av kreativa yrkesverksamma och programmerare föredrar att använda Ubuntu för dess integritet och säkerhet, kompletta anpassnings- och personaliseringsmöjligheter och dess användning med cloud computing. När det gäller att få tekniskt arbete slutfört, utförs det bäst i Ubuntu.

Det rekommenderas inte att du installerar Windows 10 Ubuntu, men det kan göras.

Naturligtvis finns det också saker som Windows 10 har över Ubuntu, vilket gör det mer troligt att det är en PC-användares val av operativsystem. Enkelt uttryckt finns det en hel del saker som Ubuntu inte kan göra som Windows 10 kan.

Dessa kretsar främst kring vardagliga datoraktiviteter som spel, surfning på nätet och andra former av media och underhållning. Dessa saker är bättre att lämna till Windows 10.

Det är därför det har blivit vanligt de senaste åren att ha ett dual-boot-system. Att använda Ubuntu för tekniska ändamål och Windows 10 för allmänt bruk är framtidens väg.

Installera Ubuntu på en Windows 10-dator

För er som redan har Windows 10 installerat på sin PC är det en enkel process att installera Ubuntu. Det är den enklaste metoden av de två eftersom Ubuntu vanligtvis installeras “ovanpå” Windows 10.

Ubuntu-krav för Windows 10

Säkerhetskopiera alla dina viktiga data innan du installerar Ubuntu. Köp ett USB-minne med minst 8 GB lagringsutrymme för att fungera som en startenhet och se till att din Windows-dator uppfyller följande krav:

  • 2 GHz dual-core processor
  • 2 GB RAM
  • 25 GB hårddiskutrymme
  • VGA klarar 1024×768 skärmupplösning.

Hur man dubbelstartar Ubuntu med Windows 10

Gå över till Ubuntus webbplats och ladda ner den senaste versionen av Ubuntu ISO-filen.

Därefter är det dags att skapa ett startbart USB-minne. Använd den USB du köpte, ladda ner Rufus från den officiella webbplatsen. Programmet hjälper dig att skapa ett USB-minne för Ubuntu eftersom Rufus är UEFI-kompatibelt.

När det har laddats ner, starta Rufus. Leta upp skapa en startbar disk med och välj ISO-bilden. Hitta Ubuntu ISO-filen du laddade ner tidigare och välj den.

Nu måste du skapa en diskpartition för Ubuntu. Högerklicka på Windows 10 Start-menyn och öppna Diskhantering.

Högerklicka på enheten som du vill partitionera och välj krympvolym. Tilldela minst 64 GB lagringsutrymme för att säkerställa att Ubuntu fungerar korrekt.

Slutligen, starta om din dator och öppna startmenyn eller Firmware för UEFI inställningar. Starta sedan från USB-minnet som innehåller Ubuntu. Välj önskat språk från installationsmenyn för Ubuntu. Du måste också välja Installera Ubuntu tillsammans med Windows 10 för att kunna dubbelstarta båda operativsystemen.

När installationsprocessen är klar startar du om datorn. Nu, när du slår på din dator, kommer du att bli ombedd att starta i antingen Ubuntu eller Windows 10.

Installera Windows 10 på en Ubuntu-maskin

Att installera Windows 10 Ubuntu kan vara lite knepigare och rekommenderas ärligt talat inte. Men om det är detta du måste arbeta med finns det definitivt en procedur du kan följa.

Förbered en partition för Windows 10

Se till att den avsedda partitionen för Windows-operativsystemet är Primär NTFS dela. Du måste skapa detta på Ubuntu, speciellt för Windows-installationsändamål.

Du kan skapa en partition genom att använda gSärskilda eller Diskverktyg kommandoradsverktyg. Du måste ta bort alla redan skapade logiska/utökade partitioner du kan ha och skapa en ny primär partition. Detta kommer att radera all data som för närvarande finns i partitionen, så säkerhetskopiera det som behövs.

Installerar Windows 10

Du behöver ett USB-minne eller DVD med Windows 10 förinstallerat för att starta Windows-installationsprocessen. Du kommer naturligtvis också att behöva en fungerande Windows-aktiveringsnyckel för att autentisera installationen.

Starta upp med vilket medium du än har valt.

Välja Anpassad installationeftersom du vill få allt rätt framåt och att välja det här alternativet hjälper dig att undvika problem.

Välj NTFS primär partition som du skapade tidigare som din Windows 10 installationspartition. GRUB kommer att ersättas av Windows bootloader när installationsprocessen är klar vilket innebär att GRUB-menyn inte längre kommer att finnas där när du startar din maskin. Men vi kan bara installera GRUB igen när du är redo att göra det.

Installerar GRUB

Skaffa en LiveCD eller LiveUSB av Ubuntu och ladda upp den. Öppna terminalen och skriv in följande:

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

Boot-repair startar automatiskt efter att installationen har avslutats. Välj det rekommenderade reparationsalternativet, vänta tills GRUB är helt installerat och starta sedan om din dator.

GRUB-menyn kommer återigen att finnas där för att hälsa dig välkommen. Du kan nu välja vilket operativsystem du vill köra.