Hur man döljer eller inaktiverar min aktiva status på Facebook – enkelt

Facebook är en mycket intuitivt socialt nätverk och används av de flesta för olika ändamål. Till exempel tenderar vissa att komma åt det, visa och dela videor, foton, ladda upp berättelser och mycket mer medan de flesta användare använder det för att kommunicera med sina vänner. Det är också en bra plattform för företag eftersom det låter dig göra gratis eller betald reklam .

Oavsett situation, oftast när vi låt oss ansluta på Facebook verkar det för våra vänner att vi är online. Men om du är en av dem som föredrar att gömma sig när de är aktiva och vet inte hur man gör det, vet att det finns ett alternativ som låter dig inaktivera den aktiva statusen på Facebook.

Du undrar säkert hur detta går till? Oroa dig inte för nedan kommer vi att berätta hur du gör det, enkelt och det bästa är att det inte tar lång tid. Vi uppmanar dig därför att ta en titt på den här artikeln.

Dölj min aktiva status på Facebook

Ibland när du har flera sociala nätverk, och samtidigt flera katter i dem alla kan det bli lite kaotiskt och tråkigt för användarna. Eftersom vi också känner oss tvungna att svara på dessa meddelanden, eftersom andra kan se att vi är aktiva.

När detta händer vänder sig de flesta till alternativ som att stänga av data, logga ut från facebook messenger bland andra. Men tyvärr tillåter dessa alternativ dig inte fortsätt surfa i en viss tillämpning, utan avbrott. Så, utan tvekan, är det inte en särskilt bekväm och trevlig situation för användarna.

Lyckligtvis på Facebook, om det går att hålla kontakten utan att andra märker det. Det här sociala nätverket har faktiskt ett alternativ som vi kan aktivera eller inaktivera när vi vill. På så sätt verkar vi inte anslutna, och även om vi får en chatt kommer vi inte att känna behov av att koppla dem.

Men det är inte allt, eftersom du också kan välja specifika användare som du inte vill märka att du är inloggad på och andra som du normalt verkar vara aktiva, genom att inaktivera chatt för någon på facebook . Det är ett mycket bra alternativ, speciellt när vi vill undvika att etablera en konversation med en vän från vår kontaktlista.

Steg för att dölja eller inaktivera aktiv status på Facebook från datorn

 • Logga in på ditt konto Facebook
 • Väl där, gå till området på höger sida, där kontakterna finns.
 • Klick på alternativelement som finns i det nedre högra hörnet.

 • Omedelbart dyker flera alternativ upp. Klicka där det står Inaktivera “Aktiv” status
 • Följande alternativ visas nedan:
  • Inaktivera statusen “Aktivera alla kontakter”.
  • Inaktivera läget “Aktivt” för alla kontakter utom…
  • Inaktivera endast “Aktiv”-status för vissa kontakter
 • Välj det alternativ du föredrar
 • Slutligen, klicka på OK

 • Och på detta sätt har du redan slutfört processen.

Som du kan se är stegen riktigt enkelt . På samma sätt, när du vill återaktivera dess aktiva status, behöver du bara följa samma instruktioner som förklarats tidigare och avmarkera alternativet du hade valt.

Om du har inaktiverat chatt för en specifik kontakt, i avsnittet under alternativet Inaktivera chatt “Aktiv” status för endast vissa kontakter, den eller de kontakter som du inaktiverade alternativet för visas. Tryck på X bredvid och allt kommer omedelbart att återgå till det normala.

Å andra sidan, och det bästa är att även om du har inaktiverat aktivt tillstånd kommer meddelandena att nå dig normalt från i alla fall .

Slutligen hoppas vi att den här artikeln har hjälpt dig. Däremot skulle vi vilja ha dina nyheter. Har du kunnat dölja din aktiva status på Facebook? Anser du detta alternativ viktigt eller föredrar du det avaktivera direkt i Facebook Messenger ? Lämna oss dina svar i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button