Hur man delar webbadress med hjälp av webbläsaren Microsoft Edge

Windows 10 lagt till många nya funktioner Edge Chromium-webbläsare(Edge webbläsare Chromium) . Och en av dem är Delningsalternativ. (Delningsalternativ.) Den är väl integrerad med andra applikationer. Även om du lätt kan dela URL(dela webbadresser) -adresser genom att kopiera dem från adressfältet och klistra in dem någon annanstans, en dedikerad delningsknapp bredvid adressfältet verkar vara ett bekvämare sätt att dela länkar.

Du kanske har lagt märke till ikonen “Dela” bredvid adressfältet i det övre högra hörnet. Den här dela-knappen gör det enkelt att dela en URL med någon eller med andra program installerade på din dator.

Man kan hävda att varför behöver vi en extern delningsknapp när du bara kan kopiera och klistra in URL(URL) -adresser . För alla pekskärmsenheter som körs Windows 10 den här dela-knappen är ett verktyg. Användare kan enkelt dela URL(URL) – adresser mellan olika applikationer med en knapptryckning. Och det sparar också tid.

Hur man delar en URL i Edge

Senaste webbläsaruppdateringen kant tillåter användare att lägga till en delningsikon i verktygsfältet. Vissa användare ifrågasätter klokheten i att lägga till en extra delningsknapp när du bara kan kopiera och klistra in URL(URL) -adresser . Detta ökar dock användbarheten av webbläsaren, särskilt för personer som använder pekenheter som körs Windows 10 Till exempel Microsoft Surface . Allt som krävs är bara ett klick på knappen Dela med sig(Dela)” för att enkelt dela URL(URL) – adresser mellan olika applikationer, kontakter eller enheter.

 1. Starta webbläsaren Microsoft Edge.
 2. Klicka på knappen(Klick) ” Dela med sig(Dela)” i verktygsfältet.
 3. Välj en enhet, kontakt eller applikation.

Tidigare var denna möjlighet begränsad till ett fåtal applikationer. Men nu har användare flera ytterligare alternativ.

Så, för att komma igång, öppna din webbläsare kant.

Gå till alternativet ” Dela” som finns i verktygsfältet. (Dela) Du kan behöva aktivera det – annars kan du använda ” Dela med sig(Dela) » via menyn « Inställningar “.(Inställningar)

Klick(Klicka) ikonen ” Dela med sig(Dela)” och du bör se delningsalternativ relaterade till

 • Kontakter
 • Närmaste enheter
 • Program

För kontakter(Kontakter) kan du välja den person du delar med ofta.

För att lyckas kommunicera med enheter i närheten, se till att andra enheter finns i Centrum(Action Center) stöder aktiverad delningsfunktion.

Microsoft Edge låter dig byta URL(URLs) – adresser genom flera applikationer som t.ex Skype , En anteckning och andra.

Du kan lägga till fler appar genom att klicka på länken “Hämta appar från butiken” och sedan välja de appar du vill ha.

Jag hoppas att det hjälper!

Fler Edge-webbläsartips här!

Windows 10 har lagt till massor av nya funktioner till Edge webbläsare Chromium. Och en av dem är den väl integrerade med andra applikationer. Även om du lätt kan dela webbadresser genom att kopiera dem från adressfältet och klistra in det någon annanstans, verkar en dedikerad delningsknapp bredvid adressfältet vara ett bekvämare sätt att dela länkar.

Du kanske har märkt en delningsikon bredvid adressfältet i det övre högra avsnittet. Denna delningsknapp underlättar processen att dela en URL med någon eller andra applikationer installerade på datorn.

Man kan argumentera för att varför behöver en extern delningsknapp när du helt enkelt kan kopiera och klistra in webbadresserna. För alla pekskärmsenheter som kör Windows 10 är denna delningsknapp en möjlighet. Användare kan enkelt dela webbadresser mellan olika applikationer med bara ett tryck. Och det sparar tid också.

Hur man delar en URL på Edge

Hur man delar en URL på Edge

Den senaste uppdateringen av Edge-webbläsaren tillåter användare att lägga till en delningsikon i verktygsfältet. Vissa användare ifrågasätter logiken bakom att lägga till en extra delningsknapp när man helt enkelt kan kopiera och klistra in webbadresserna. Det bidrar dock till webbläsarens användbarhet, särskilt för personer som använder beröringsaktiverade enheter som kör Windows 10 som Microsoft Surface. Allt som krävs är ett enkelt tryck på knappen ” för att enkelt dela webbadresser mellan olika applikationer, kontakter eller enheter.

 1. Starta webbläsaren Microsoft Edge.
 2. Klicka på knappen Dela i verktygsfältet.
 3. Välj en enhet, kontakt eller en app.

Tidigare var kapaciteten bara begränsad till ett fåtal appar. Men nu får användarna några fler alternativ.

Så för att komma igång, öppna din Edge-webbläsare.

Gå till alternativet ” som finns i verktygsfältet. Du kan behöva aktivera det – annars kan du dela alternativet via menyn Inställningar.

Klicka på ikonen Dela så bör du se alternativen för delning relaterade till

 • Kontakter
 • Enheter i närheten
 • Appar

För kontakter kan du välja någon som du ofta delar med.

För att lyckas dela med enheter i närheten, se till att andra enheter har delning i närheten aktiverat i Action Center).

Microsoft Edge låter dig dela webbadresser via flera appar som Skype, OneNote och andra.

Du kan lägga till fler appar genom att klicka på länken “Hämta appar i butik” och sedan välja önskade appar.

Fler Edge webbläsartips här!

Relaterade Artiklar

Back to top button