Hur man delar skärm på Android med gratis appar

De flesta vet inte hur man delar upp skärmen i Android men det här är en tyst uppdaterad funktion som har blivit mycket kraftfull de senaste åren.

På de flesta telefoner Android det är väldigt enkelt att inte bara dela upp skärmen mellan två appar, utan också att öppna så många appar som du vill samtidigt. Den här funktionen kommer givetvis att fungera bättre på surfplattor, men du kan göra det på standard Android – smartphone.

Om på din telefon Android inte har tillgång till den här funktionen, oroa dig inte, i slutet av artikeln kommer vi att föreslå några gratisappar som du kan prova istället.

Hur man delar skärmen mellan två appar på Android(Hur man delar din skärm mellan två appar på Android)

Först kommer vi att förklara hur du snabbt kan dela upp skärmen mellan två olika applikationer samtidigt på Android . Alla applikationer stöder inte denna funktion som standard, och vissa applikationer kanske inte fungerar som avsett, men i de flesta fall fungerar allt utan problem.

 1. För att komma igång, öppna de två apparna där du vill dela skärmen.
 2. Tryck sedan på knappen senaste apparna(senaste appar) .
 3. Skrolla(Bläddra) de senaste apparna och välj den du vill använda i delad skärmläge.
 4. Håll fingret på den faktiska appikonen ovanför appförhandsgranskningen.
 5. Välj Öppna i delad skärm(Öppna i delad skärmvy) .
 6. Du bör nu välja en annan app i listan över senaste appar och delat skärmläge kommer att aktiveras mellan de två apparna.

Du kan när som helst hålla ned och dra fältet mellan appar för att ändra storlek på dem. På så sätt kan du dedikera en mindre del av skärmen till något som en sms-app och använda resten av skärmen för underhållning, sociala medier eller webbläsaren.

Du kan också trycka och dra fältet för att fylla skärmen för att sätta den här appen i standard helskärmsläge.

Hur man får flera appar att visas på skärmen samtidigt på Android(Hur man har flera appar på skärmen samtidigt på Android)

Använder delad skärm Android Att köra två appar samtidigt kan avsevärt förbättra din telefons funktionalitet, men tänk om du kunde ha tre, fem eller tio appar öppna samtidigt? Tja, det är faktiskt möjligt tack vare det inbyggda Android flytande skärmfunktioner.(Android)

För att använda detta klickar du på knappen senaste appar. Den här gången trycker du på appikonen och väljer Öppna i popup(Öppna i popup-vy) fönster. Ett flytande fönster visas på skärmen med den applikation du har valt.

Du kan fortsätta göra detta för flera applikationer. Varje gång du lägger till en ny app i popup-fönstret flyttas andra appar till ett litet flytande appfack längst upp på skärmen. Du kan sedan trycka på den för att komma åt och öppna de andra flytande apparna.

Du kan klicka och dra i kanterna av appar för att ändra storlek på fönster och så småningom ha så många appar öppna samtidigt. På en smartphone kan detta vara mer obekvämt än något annat, men på en surfplatta är möjligheterna mycket större.

Varje fönster har också popup-kontroller. Från vänster till höger har du kontroller för opacitetsreglaget, minimerar fönstret, fullskärm och avslutar appen. Det kan vara väldigt roligt att testa den här funktionen och bli galen med hur många appar du får plats på skärmen samtidigt, men den har också mycket prestandapotential.

De bästa apparna för delad skärm för Android(De bästa apparna för delad skärm för Android)

Alla telefoner har inte delad skärm Android som standard, men som tur är in (Android)Play Butik Det finns några bra appar med delad skärm där ute. Vi har listat några av de bästa alternativen nedan.

Genom att använda Flerfönstrat du kan placera dina favoritapplikationer i skjutreglaget som är fäst på sidan av skärmen. Du kan dra ned det här skjutreglaget för att snabbt öppna flytande fönster för dessa appar ovanpå skärmen.

Flytande fönster är fixerade i vissa positioner, så detta kan ofta vara bekvämare än att använda standard popup som beskrivits tidigare.

Genväg till delad skärm(Delad skärm genväg) återföreställer i princip delad skärm för vilken telefon som helst Android , som inte har någon funktionalitet. Funktioner identiska med standardversionen Android så att du kan öppna två appar på delad skärm med hjälp av menyn för senaste appar.

Observera att med den här appen har du inte tillgång till popup-fönster, vilket är standard på de flesta Android-telefoner.

Om du gillar den flytande app-funktionen som kommer som standard på de flesta telefoner Android du borde testa Överlägg . Denna applikation låter dig snabbt skapa flytande fönster för dina favoritapplikationer.

Du kan ändra storlek på fönster och ställa in genvägar för att snabbt öppna dina favoritprogram i ett popup-fönster, som inte ens är ett standard popup-fönster android.

Sammanfattning(Sammanfattning)

Det är otroligt vad vi kan göra med telefoner nuförtiden. Det råder ingen tvekan om att funktionaliteten kommer att fortsätta att förbättras, och de delade skärmfunktionerna på Android som vi har visat i den här artikeln, är ett perfekt exempel på detta.

Om du har några problem med att använda dessa funktioner hjälper vi gärna till i kommentarsfältet.

De flesta vet inte hur man delar skärmen på Android men det är en tyst uppdaterad funktion som har blivit väldigt kraftfull de senaste åren.

På de flesta Android-telefoner är det väldigt enkelt att inte bara dela upp skärmen mellan två appar, utan öppna så många appar du vill samtidigt. Den här funktionen kommer naturligtvis att fungera bättre på surfplattor, men du kan också göra det på en vanlig Android-smarttelefon.

Om din Android-telefon inte har tillgång till den här funktionen, oroa dig inte, vi kommer att föreslå några gratisappar i slutet av artikeln som du kan prova istället.

Hur du delar din skärm mellan två appar på Android

Till att börja med kommer vi att förklara hur du snabbt kan dela din skärm mellan två olika appar samtidigt på Android. Alla appar stöder inte den här funktionen som standard och vissa appar kanske inte fungerar som avsett, men för det mesta är upplevelsen sömlös.

 1. Till att börja med öppnar du två appar som du vill dela skärmen.
 2. Tryck sedan på senaste appar knapp.
 3. Bläddra igenom dina senaste appar och välj en du vill använda i delad skärmläge.
 4. Håll fingret nere på den faktiska appikonen ovanför appförhandsgranskningen.
 5. Välj Öppna i delad skärmvy.
 6. Du måste nu välja en annan app i din senaste applista och delad skärmvy kommer att aktiveras mellan de två apparna.

När som helst kan du hålla och dra fältet mellan apparna för att ändra storlek på dem. På så sätt kan du ha en mindre del av skärmen för något som en textmeddelandeapp och använda resten av skärmen för underhållning, sociala medier eller en webbläsare.

Du kan också trycka på fältet och dra det för att fylla skärmen för att få den appen till den vanliga helskärmsvyn.

Hur man har flera appar på skärmen samtidigt på Android

Att använda en delad skärm på Android för att ha två appar samtidigt kan öka funktionaliteten på din telefon enormt, men tänk om du kunde ha tre appar, eller fem eller tio öppna samtidigt? Tja, det är faktiskt möjligt med Androids inbyggda flytande displayfunktion.

För att använda detta, tryck på knappen senaste appar. Den här gången trycker du på appikonen och väljer Öppna i popup-vy. Ett flytande fönster med din valda app visas nu på skärmen.

Du kan fortsätta att göra detta för flera appar. Varje gång du lägger till en ny app i popup-vyn flyttas de andra apparna till ett litet flytande appfack längst upp på skärmen. Du kan sedan trycka på den för att komma åt och öppna de andra flytande apparna.

Du kan klicka och dra kanterna på apparna för att ändra storlek på fönstren och i slutändan öppna så många appar samtidigt. På en smartphone kan detta vara mer obekvämt än något annat, men på en surfplatta är potentialen mycket större.

Det finns också popup-vykontroller i varje fönster. Från vänster till höger har du kontroller för en opacitetsreglage, fönsterminimering, helskärm och appavslut. Det kan vara jättekul att testa den här funktionen och gå vild med hur många appar du får plats på skärmen samtidigt, men den har en stor potential för bättre produktivitet också.

De bästa apparna för delad skärm för Android

Alla telefoner har inte standardläget för delad skärm för Android, men tack och lov finns det några bra appar med delad skärm tillgängliga i Play Store. Nedan har vi listat några av de bästa alternativen.

Med Multi Window kan du placera dina favoritappar i ett skjutreglage som fastnar på sidan av din display. Du kan dra ut skjutreglaget för att snabbt öppna flytande fönster för de apparna ovanpå skärmen.

De flytande fönstren är låsta i specifika positioner, så det kan ofta vara bekvämare än att använda standard popup-vyn som förklarats tidigare.

Genväg för delad skärm återinför i princip den delade skärmvyn för alla Android-telefoner som inte har funktionen. Funktionerna är identiska med den vanliga Android-versionen så att du kan öppna två appar på delad skärm genom att använda den senaste appmenyn.

Observera att med den här appen har du inte tillgång till popup-vy, som du gör som standard på de flesta Android-telefoner.

Om du gillar den flytande app-funktionaliteten som kommer som standard på de flesta Android-telefoner, bör du prova Overlays. Denna app låter dig snabbt skapa flytande fönster för dina favoritappar.

Du kan ändra storlek på fönstren och ställa in genvägar för att snabbt öppna dina favoritappar i popup-vyn, vilket inte ens den vanliga popup-vyn för Android har.

Sammanfattning

Det är otroligt vad vi kan göra med telefoner nuförtiden. Det råder ingen tvekan om att funktionaliteten kommer att fortsätta att förbättras, och funktionerna med delad skärm på Android som vi har visat i den här artikeln är ett perfekt exempel på det.

Om du har några problem med att använda dessa funktioner hjälper vi gärna till i kommentarsektionen.